reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Asiek w papierach też nie lubię robic porządku, ale cóż, mój J ma do tego dwie lewe ręcę i jak mu każę coś z papierów wyciągnąc to potem muszę to uporząkowac, natomiast jeśli chodzi o porządki w szafie to to akurat lubię. Co do pomrukiwanie przez sen to chyba jest to normalne, moja Maja newet czasami płcze, ide do niej bo myślę że już się obudziła a ona mocno śpi.
Misialula mocno nawilżaj skórę małemu kilka razy dziennie, to normalne że skóra schodzi, gdyby się dłużej utrzymywało to pomyśl nad zmianą kosmetyków. Mi położna mówiła że najlepiej sparowac olejem kuchennym. A co do siusiania to mój Kuba bardzo często był cały mokry a pampers suchy, przy chłopcach jest ważne żeby sprawdzac jak siusiak jest ułożony, najlepeij prostu w dół a nie do góry lub na boki bo wtedy dziecko się obsiusia

reklama
Hej,
Misialula ja smarowalam Joasie oliwka dla dzieci, Asiek oliwa z oliwek.
Wlasnie sie pakuje, a raczej probuje bo jak zwykle mam mase rzeczy i trzeba to przejzec...Przydalby sie jakis browarek dla relaksu( nie, bezalkoholowe nie dziala...)

Emilia tok to jest jak się pakuje w ostatniej chwili, ja zawsze pakuje conajmniej 2 dni wcześniej większośc rzeczy. Misiulala ja to bym ci nawet od razu polecała oilatum. Teraz skóra maluszka jest bardzo wrażliwa i łatwo można ją podrażnic lub nawet uczulic. Ja tak miałam z Kubą i np długo nie mogliśmy używac kosmetyków johnsona tylko te dla alergików. A mnie dzisiaj czeka załatwienie jeszcze kilku ostatnich spraw.

witam i ja:)) przez weekend walczylam z paskudnym wirusem na kompie---kon trojanski backDoor--to taki ktory wgryza sie w system i miesza wszystko i do tego wyciaga dane z kompa(slozy jako furtka dla hackera):no: ale kryzys juz opanowany:tak::-)
MISIALULA my smarowalismy Amelke parafina w plynie. szybko zeszlo. mozna zawsze poprosic w aptece beda mieli--jest krem na bazie wody (podobny do tych E45 czy jakos tak) i tez jest bardzo pomocny:tak:
my lecimy do polski 9 lipca:tak: mam nadzieje ze do tego czasu bede juz na 3 fazie diety bo inaczej to ja tam nie dam rady sie dietowac hihihi mamy juz zaplanowany wyjazd na 2 dni nad jeziorko z mama i tesciowa i urodzinowa imprezka Amelki na ogrodku z grillem:-p:-D moj lukasz ma tylko 7 dni urlopu wiec niestety wszystko na biegu:-( ja zostaje w polsce dluzej znowu...nie wiem moze nawet do konca wrzesnia:-( musze pomoc mamie przy opiece nad babcia,mama wyjezdza na 6 tyg do sanatorium i bedzie trzeba dogladac babci.nie wiem jak to bedzie i czy tyle wytrzymam bez lukasza chlip chlip....ostatnio ledwo 4 tyg dalam rade a teraz??!! dwa miesiace??!! buuuuuu juz mi sie chce plakac na sama mysl....
okresu nadal nie mam:no: mecza mnie bole juz od paru dni...ledwo chodze :zawstydzona/y::wściekła/y: pewnie spozni sie ze 2-3 dni z powodu diety. zawsze cos musi sie zlosliwie porobic ehhh
aprpos diety-wazyc sie bede dopiero w piatek. teraz nawet na wage nie patrze jestem na tej 2 fazie naprzemiennej i bede sie wazyc co 10 dni:tak::-) a lukasz moj schodl 6kg w 7 dni!!!!:szok: idzie mu lepiej niz mi hihihi ale to przez to chyba ze ja sobie na winko pozwolilam ostatnio hihihi:sorry2:

Azorek dasz radę, ja też się zastanawiam jak ja wytrzymam bez mojego 6 tyg ni i poza domem a ja bardzo nie lubie wyjezdzac ale tak straral sie sobie wszystko zaplanowac zeby byc w miare busy. Dzisiaj juz pozalatwialam wszystkie sprawy i nawet sukienke na chrzciny udalo mi sie kupic a staralam sie znalezc cos co potem jeszcze w normalne dni bede mogla zalozyc
AX Paris Paisley Maxi Dress

Asiek takie naprężanie i pomrukiwanie jest zupełnie normalne mój to czasem nawet dość głośno robi więc nic się nie martw
Misialula ja smarowałam oliwką skórkę i przeszło po prostu tak niestety musi być mozesz spróbować to olilatum bo słyszałam że jest bardzo dobre i nie powoduje alergi
Ja dzisiaj jade po paszport małego z jego cudownym zdjęciem na którym wygląda jakbyśmy go katowali co najmniej

Teściowej już nie ma pojechała !!!!!!!!!!!!!!!!

Emilia jeszcze raz bezpiecznej podróży i nie daj się a my z Piotrusiem już tęsknimy i czekamy

Czesc dziewczynki i ja sie witam:-)
Misialula ja smarowalam tez parafina a pozniej jak maly mial wysypke to oilatum,jest bardzo dobry.
Ja tez strasznie nie lubie robic porzadkow w szafie ale niestety ktos to musi robic:-D
Isabell udanego urlopu zycze i spokojnej podrozy:-)
Emila wam rowniez jeszcze raz udanego urlopu,a z bagazami u mnie to samo,nie wiem jak mozna zmiescic sie w 15 kg:no:
Ewa to pewnie jestes szczesliwa no i odpoczniesz psychicznie:-D
A ja zostalam bez pracy,moja szefowa zamknela restauracje mowila mi o tym w czwartek ale nie bylam pewna czy w tym czy w przyszlym miesiacy, w niedziele jak sprzatalam przyszla pracownica i powiedziala ze stara zamknela w sobote:szok:szkoda bo zabieralam malego ze soba i zawsze jakas odskocznia teraz musze cos szukac bo nie chce siedziec w domu no i zawsze jakies dodatkowe pieniadze ale to po urlopie bo 3 jedziemy do pl to nie ma sensu:-(

reklama
Do góry