reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Azorek nie ma sprawy, oj ta dietka by mi sie przydala ale podejme sie tego po powrocie i przy okazji moj j tez bedzie mial diete. My juz sporo lepiej, mam nadzieje ze juz jutro bedzie dobrze. My na safari bylismy juz kilka razy i zawsze jest fajnie. A ja coraz bardziej sie wkurzam na moich rodzicow za kazdym razem jak sie do nich dzwoni to cos robia, wlacza sobie glosnomowiacy i robia i gadaja miedzy soba az sie odechciewa z nimi gadac, nawet moj kuba juz malo chetnie do nich dzwoni. oki uciekam bo moje szczescie wola mammma, mamma

reklama
A ja kolejny dzień spędzony w towarzystwie teściowej, oj dziewczynki odliczam godziny do niedzieli wieczorem. Mój mąż pracuje cały czas a ja siedzę z nią i z dzieckiem dzisiaj to przynajmniej wyszłyśmy bo od niedzieli lało - tragedia. W sumie to żeby ze złota była to by mnie wkurzała 24 h na dobę to za dużo:wściekła/y:
Trzymajcie się dziewczynki buziaki

Ewa dobrze że już tylko do niedzieli. Dasz radę. A ja dzisiaj zrobiłam kubie spozniony prezent na dzien dziecka, znowu sie naslucham jak moj j przyjedzie do domu

a mój teściu wczoraj najpierw narzekał że drogie noclegi znalazłam bo w tym samym osrodku byly za 40/os lub domek 50/os, po czym kazal mi wybrac domek chociaz to troche drogo ale wygodniej, po czym zadzwonil do mojego j i mu powiedzila ze fajne i tanie noclegi znalazlam. No to gdzie tu sens?

cd
Powiedziala mi , ze nabor robi w sierpniu nie je jest w stanie powiedziec czy bedzie miala miejsce w marcu.Rzadko tez bierze takie maluchy na pol dnia.Moge sie zarejestrowac (75 funtow) i czekac na miejsce.Dobra wiadomosc jest taka , ze maja wiecej przedszkoli w okolicy a place tylko raz( Bright Horizons Family Solutions United Kingdom ).Pojde jeszcze od przedszkola kolo Artura i zapytam tam.Podobno rozne przedszkola maja rozne zasady naboru i rozne godziny.Zobaczymy.Ceny w tym to ok 25-30 za pol dnia i 50 za caly dzien.Chcialam zaprowadzac Mala na trzy polowki w tyg.

Co do diety to ja rusze sie po powrocie z Pl.Romek tez moze zjasc konia z kopytami i nic po nim nie widac!!!Tyle. ze w pracy ma saune no i 2x dziennie jezdzi do pracy rowerem...

hej dziewczyny. ja dzisiaj w stanie rozkladu ggrrrrrrrrrrrr zlamalo mnie w pol przed okresem i siedze skulona przed lapkiem i wyje a amelka smiga po pokoju z myszka od kompa:no:dobra wiadomosc to taka ze wczoraj wylazla jej gorna jedynka a dzis w nocy druga:-D:-D:-D:-D:-D:-D co prawda dla nas to byla nocka zarwana ale kolejne dwa zabole do przodu ufffff

misialula no niestety tak jest z tymi facetami:wściekła/y: moj widzac mnie dzisiaj rano(jestem zgieta w pol i jecze ciagle z bolu nawet po tabletkach) byl bardzo wspolczujacy a kiedy poprosilam zeby zostal w domu dzisiaj bo slabo sie czuje to powiedzial ze NIE DZISIAJ NIE BO KOLEGA DZIS OSTATNI DZIEN JEST Z NAMI W PRACY NO I MUSZE ISC!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to ja tu prawie mdleje(po tabletkach strasznie mi sie w glowie kreci) a ta sierota idzie zeby koledze pomachac na pozegnanie grrrrrrrrrr
wczoraj widzial ze mam sterte garow w zlewie i ze je myje i za chwile sie mnie pyta: rano odpoczniesz chyba co?garow nie bedzie do zmywania--a wie ze co rano chodze i z chalupy zbieram szklanki i talerze(po nim i po jego bracie),szoruje!blaty w kuchni bo sie lepia,zbieram skarpety i gacie (tez jego i jego brata czasem!) i wmiedzy czasie zajmuje sie rozwrzeszczana amelka ....
ale jak dla niego to on sporo pomaga i wogole...do tego musze go chwalic za kazdym razem jak kubek po sobie umyje bo i naczej mowi ze niedoceniam jego pomocy w domu hihihihi
to sa poprostu faceci:tak:

rany ale go obsmarowalam:szok:dobrze ze naszego forum nie czyta hehehehe:-D

TERAZ SPRAWDZILAM DOKLADNIE ZEBUCHY: LEWA JEDYNKA GORNA I PRAWA 2 GORNA hihi w takim malym paszczaku to ciezko sie doliczyc ktory zabek wylazl hihi

Ostatnia edycja:
reklama
Emilia dokładnie, każde przedszkole ma inne zasady, ja małą zapisałam od sierpnia, nie było problemu, nic nie musiałam płacic. 2 sierpnia idziemy pierwszy raz i mogę byc z nia i zobaczymy ile potrwa przyzwyczajanie. U mnie nie ma problemu biorą i na pół i na cały dzień. Ja na razie zgłosiłam wszystkie dni, a potem się okaże jak naprawdę będzie chodzic.
Azorek współczuję, ja też czasami mam takie bóle ale mi akurat w miarę pomaga nospa i ibuprofen, nie przechodzi całkowicie ale można funkcjonowac. No i gratulujuję kolejnych ząbków. U nas od dwóch dni znowu coś z tymi zębami ale mam wrażenie że one nigdy nie wyjdą albo wyjdą wszystkie naraz.
Dziewczyny tak to jest z tymi facetami. Jak mój J jest w domu to ja mam taki sajgon że lepiej nie mówic i czasu na nic nie mam, niby cos tam pomaga ale sporo bałagani, no i jak patrzę na niego jak lezy na kanapie i nic nie robi to dochodzę do wniosku że czemu ja mam zapieprzac, też moge odpocząc a sprzątanie po weekendzie i tak mnie nie ominie nawet jeśli w weekend posprzątam. Co prawda kuchnie to on się stara sprzataasami anwet 3 razy dziennie. No i łazienki też zawsze on sprzata.
Ja dzisiaj już pranie zrobiłam, gary pomyłam (wlasciwie to zmywarka pomyła, ale ja je tam musiałam wsadzic, jakby nie było), kuchnie i salon posprzątałam, jeszcze tylko odkurzanie, ale to jak mała wstanie, wyczyściłam zabawki dla małej, bo wczoraj mi sąsiad przyniósł, wykąpałam się a to dopiero 11

Do góry