reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Cześc dziewczynki.
Ja miałam zwariowany weekend, nic w domu nie zrobiłam więc teraz czeka mnie sprzątanie po wielkim pakowaniu. Jak ja tego nie lubię, dobrze że mam to za sobą, po prostu masakra nie umiałam się zapakowac, musialam domawiac jeszcze jedna paczke. Na dodatek po tych upałach złapało mnie jekieś przeziębienie, czuję się strasznie. Poza tym wczoraj okazało się że nasz pies jest w schronisku. Jak zwykle gdy tylko wyczaiła że bramka u sąsiada jest otwarta to uciekła i ktoś łaskawy zabrał ją na policje a potem przetransportowali ją do schroniska a ze schroniska zadzwonili jak już zamykali i nie można jej było odebrac wczoraj. I dzisiaj muszę za nią zapłacic ponad 70 funtow masakra. O ile wogle uda mi sie po nia pojechac bo musze czekac na kuriera i nie wiem czy sie wyrobie. A najgorsze jest to ze musze wybulic tyle kasy po to zeby oddac ja za darmo nowym wlascicielom. Wczoraj po prostu marzyłam żeby ten dzień się skończył.
Azorek podziwiam że zabrałaś się za dietę, ja bym nie dała rady, poza tym ja obawiam się efektu jojo. Niby piszą ze nie ma ale ja w to nie wierzę, więc pozostają mi cwiczenia na pozbycie sie kg

reklama
witam z rana spiewajaco:-)trala trala la:-D:-D:-D:-D 65 KILO!!!!!!!!!!! hehhehe juz sie czuje lekko:-) dawno tego nie bylo:sorry2:ISABELL jem na prawde duzo i smacznie sobie doprawiam do woli.moglam zrobic zdjecie wczorajszej kolacji hihi mysle ze jak sie bede stosowac do tych wytycznych o ktorych dukan pisze to nie bedzie efektu jojo. mezasty ma kuzynke ktora na tym schudla 11 kg i nadal sie trzyma swojej wagi a juz po zakonczeniu dietki ok 6mcy:-Dte kg co teraz mi tak leca to nadmiar wody w organizmie ktory sie odkladal:dry:wczoraj wieczorem latalam jak szalona na siusiu:szok:dobrze ze w tej diecie nie licze kalorii bo bym sie nigdy nie zabrala za dietke:zawstydzona/y: na dniach waga mi sie zatrzyma albo podskoczy o jakis 1 kg bo mam dostac okresik no i przechodze wtedy na druga faze--wprowadzam warzywa--wiec woda znowu troszke sie odlozy:tak:ale jak na razie HAPPY!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

ehhh ja sie tez zastanawiam co do Pl na urlop pakowac...no dla malej to raczej kiecki i bodziaki z krotkim rekawkiem o ile lato bedzie cieple w tym roku:tak: z reszta w Pl nawet zimne lato jest cieplejsze niz szkockie;-):sorry2:a na siebie moze nawet nie bede miala co wlozyc jak schudne hihi
oki uciekam bo zuczek rozrabia --zwalila polki w przedpokoju:dry:ehhh ostatnio nawet pranie z suszarki mi po calym domku roznosi:confused2: papapty i milego(choc deszczowy) dnia zycze:-)

Co do tej wody w organizmie to masz racje, ja podejrzewam ze u mnie to jest przyczyna ze pomimo cwiczen waga stoi w miejscu. Tylko ja jakos nie wyobrazam sobie zeby nie jesc chleba. A jak dlugo trw faza pierwsz i druga? Bo jakos nie umiem doczytac. Zle to nie wyglada moze i js sprobuje jak juz bede w polsce

Ostatnia edycja:
no to pierwsza faze masz od 1 do 10 dni.zalezy jak sie czujesz i jak waga leci:tak: ja za 2 dni chce przejsc juz na 2 faze:-) i druga faza trwa do momentu jak osiagniesz wage na ktorej ci zalezy,wiec mam nadzieje ze pojdzie gladko:tak: no i 3 faza(ale tu juz mozna jesc ziemniaki,ryz,kasze,makaroni,chleb i owoce) to mnozysz ilosc zgubionych kg przez 10 i np jak chce pozbyc sie 11kg to 3faza trwa u mnie 110 dni wiec ok 3-4mce:tak:
uparlam sie juz na maxa bo mezasty mnie nie wspiera,ja sie zle czuje wazac jak mini slonik:no:i tez jak piszesz po cwiczeniach i biegach itp waga ani drgnie:wściekła/y:wiec jak nigdy do tad w swoim zyciu przeszlam na diete. mam dosyc tych faldow na brzucholu bo nawet skarpety sie ciezko ubiera nie mowiac o tym ile wysilku wkladam w pedicure!!:dry: aaa no i jak bym miala zajsc w ciaze z ta waga to dobila bym prawie setki ...wiec wole zaczynac kolejna ciaze z mniejszym balastem startowym:-)

Witam się dziewczyny!!

Jak nigdy jestem zadowolona z pochmurnej pogody, hiii. Powód odpoczywam. (hiii Ja to dziwna jestem no nie.) Po prostu, jak mała mnie budzi a ja widzę za oknem śliczne słoneczko to staram się jak najdłużej przebywać na świeżym powietrzu, a dziś zrobiłam sobie śniadanie do łóżka, (hiii rozpieszczam się), a i jest 10.20 a ja w łóżku z laptopem, (Wiktoria słodko śpi). Słodkie lenistwo.

Ola Gratulacje i witamy w gronie mam!!!

Azorek podziwiam cię, co ty jesz skoro nie możesz chleba?? Aczkolwiek skoro waga tak leci?!?! NO noo. To może ja za jakiś czas spróbuje się tak katować!! A jest co tracić!!

Emilia ty naprawdę zawsze jakąś super okazję trafisz!! Następnym razem idę z tobą a nie z moim G!

Isabell wiem że sporo kasy, a gdyby pies się nie odnalazł???:shocked2:

pozdrawiam

dzieki azorek
ja az tak nie narzekam ale ze swojego wygladu nie jestem zadowolona, ale chyba sie pokusze i sprobuje za tydz. Ale tak jak pytala asiek co jesz skoro nie mozna chleba? Bo obiad jakos przezyje jak zjem tylko mieso owszem te 10 dni chyba by bylo najgorsze bo nawet warzyw nie wolno ale jakos bym dala rade jesli nie 10 to 5 dni. Napisz co jesz??

asiek zjadam jak leci: chude wedliny,jaja,chude miesa, twarozki,jogurt naturalny...mozna tez ryby i owoce morza ale ja nie jadam wiec mam bardziej ograniczone pole manewru:tak: na sniadanko np omlecik z szynka gotowana pozniej jakies jajco starte do jogurtu i zawijam w szyneczke np a na kolacyjko obiadek mam np smazona piers z kurczaka podduszona na kostce rosolowej i serku philadelfia mniam:-p mozna jesc gotowane,pieczone,smazone(ale bez tluszczu) i przyprawiac czym sie tylko chce...chude mleko do kawusi i slodzik zamiast cukru---tylko to mleko mnie boli bardzo heh smakuje jak woda zabarwiona tylko :no: aaa i slodzik nie na sacharozie tylko aspartan. jakos daje sie zjesc smacznie i do syta bo mozna cghlonac kazde ilosci jedzenia:-D tylko trzeba pamietac zeby pic duzo plynow: herbaty,kawy,herbatki zielone i woda mineralna:tak:ja wypijam ok 2-3 l dziennie:szok::szok: ale na serio strasznie suszy przy takich posilkach:shocked2:

edit: twarozek z cebulka i szczypiorkiem, jajecznica...i wczoraj zrobilam sobie deserek na slodko nazywa sie to plywajaca wyspa:)) przepis jest w ksiazce dukana
dla mezastego kupilam ryby(poniewaz on jada a nie jak ja taki francuski piesek hihi) i dzisiaj mu upieke z cytrynka, jak jadasz owoce morza to mozna wszystko: mule,malze,krewetki itd itd cala mase ryb--nawet wedzone bo wcale nie sa tluste:tak:

Ostatnia edycja:
Asiek ty to masz dobrze. Moja co prawda tez spi ale ja korzystam z okazji i sprzatam bo po weekendowym pakowaniu mam straszny balagan plus odpuscilam sobie weekendowe sprzatanie wiec sporo mi sie nazbieralo. A Maja ostatnio przechodzi sama siebie, tylko na nogach by stala a jak nie to wrzask, wogle cos jej dolega i nie wiem czy to zeby czy przeziebiona jest bo lekki katarek ma, moze na zeby a moze nie bo ja tez jakos dzisiaj katar mam i gardlo mnie boli

reklama
No na pewno suszy bo w takich posilkach to malo wody jest. Weszłam na stronkę z tą dietę i sporo pozytywnych opinii, więc teraz czekan na twoje dalsze opinie i może też spróbuję

Do góry