reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

czesc dziewczynki,pogoda dzis byla sliczna,ja juz czuje sie lepiej skonczylam antybiotyk i zobaczymy czy to cholerstwo nie wroci.
Ewa wiem cos o tym,my zawsze w domu mielismy stosy lekow itd:-D:-D:-D
Misialula co do zoltaczki to zaraz po porodzie dzidzi pobiora krew i wtedy bedzie wiadomo jaki jest poziom bilirubiny.
Co do smoka to jest roznie,na sile nie ma co, niektore dzieci wogole nie chca albo nie lubia,Piotrek chyba przez pierwszy miesiac wogole nie chcial i nawet nie umial ssac tego smoka dopiero pozniej jak zaczely sie kolki to dopiero zalapal i u nas sie sprawdzil ale u mojej bratanicy nie wogole nie ssala,dzis ma 1,5 roku i sie obeszlo.
Co do lekow to na poczatku i tak nic nie mozesz podawac,chyba ze herbatke koperkowa a po co kupowac na zapas,nie wiadomo czy beda kolki itp,oby nie:-)
I niezla z ciebie kucharka,ale racja pozniej to nie ma czasu za bardzo na gotowanie:tak:
No i zamowilam tort na Albert street,zrezygnowalam z robienia nie bardzo mam tez czas ,a i moj Z by zobaczyl,zamowilam na ebayu tez pare rzeczy taka niespodzianka,zobaczymy moze sie spodoba:-D

reklama
Misialula jeśli chodzi o
-[FONT=&quot] [/FONT]żółtaczke to mi na oko stwierdzali,
-[FONT=&quot] [/FONT]smoczka Kubie dałam zaraz po wyjściu ze szpitala i ciągnął strasznie, Maja przez jakiś czas nie chciała wogle, potem sporadycznie a teraz do spania i jak jest niespokojna
-[FONT=&quot] [/FONT]lekarstwa polecam załatwić sobie z pl czopki na gorączke bo różnie bywa z syropkami, często dzieci nie chcą pić a jak mają wymioty to syropek też wyleci, na ząbkowanie virbucol, aftin żeby nie było pleśniawek , wit d i jakies probiotyki wrazie problemow z brzuszkiem jeśli nie przyda się na początku to zawsze pózniej może się przydac

Pogoda była piękna, sporo pospacerowaliśmy a wogle to Maja kolejny dzień marudna tylko na rękach i na nogach by chciała. Po 8 dniowej biegunce wpadłam na pomysł że może mleko jej nie podchodzi bo nic poza tym nie zmieniłam, wróciliśmy do 1 i po 2 dniach jest spokój. Chyba za gwałtownie jej tą 3 wprowadziłam. Zaczełam dzisiaj przebierać rzeczy małej do spakowania ale jeszcze ze 3 razy będę musiała to przebrać bo strasznie dużo mi tego wyszło

Misialula trzymam kciuki. Ach to ich podejscie tutaj, powinni ci kazać przyjechać, sprawdzić cię i jak wszystko ok to odesłać do domu.

olu mam nadzieje ze cie dlugo nie pomeczy:tak: a durnej pani sie nie sluchaj bo wody nie zawsze dochodza same!!!!!czesto trzeba przebijac pecherz. no ale wyglada na to ze za pare dni sama nam opiszesz:tak::-Dpowodzenia:-D:-D:-D

ja wczoraj mialam straszny dzien z amelka...od 9 do 22 non stop na nogach,zadnej drzemki:szok: lezie jej gorna jedynka i do tego dwa zebuchy na dole:no:no i od rana do wieczora bylo wycie i marudzenie:zawstydzona/y: jak wreszcia zasnela to po 7 min moj durnowaty sasiad tak trzasna drzwiami na korytarzu ze ja sama malo z kanapy nie spadlam:szok::wściekła/y::wściekła/y: spakowalam mala w wozek i wio do parku...tez nie spala ale przynajmniej spokojna byla uffff:tak:

a i zaczynam od soboty diete dr dukana...zobazczymy czy wytrwam hehehe ja sie nigdy w zyciu nie odchudzalam:szok::-D:-D:-D cale zycie mialam niedowage max wazylam 50kg przy wzroscie 165 hehehe trzymajcie kciuki laseczki bo bez wsparcia nie dam rady:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Czesc dziewczynki pogoda sliczna to i my juz po spacerku chcialam isc do gp ale moze poczekam jeszcze do pon -wt bo jest lepiej ale niezupelnie.Wogole jakas jestem strasznie umeczona chyba dlatego ze jestem przed okresem:-(
Isabell ja probowalam tak od razu przeskoczyc na 3 i maly mial znowu straszne zatwardzenia i nie czul sie ogolnie dobrze,ale moja znajoma jak zmienila mleko ale chyba na to po 1 roku to jej mala miala straszna biegunke i tez nie wiedziala co sie dzieje trwalo to kilka dni moze ak jak piszesz to po mleku.
Misialula trzymaj sie,zycze powodzenia i szybkiego porodu,a tak to jest ja jak dostalam skorcze o 2 nad ranem to na drugi dzien wieczorem mialam dopiero 4 cm rozwarcia,tez sie wkurzalam ale wiedzieli co mowia nie bylo sensu siedziec w szpitalu :-)

reklama
Do góry