reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Misialula a Krzysiek pracuje w firmie czy na wlasny rachunek?
Ja za kazdym razem jak dostaje p60 sprawdzam czy mam zwrot, jak nie to nic nie robie.Pamietam, ze gdzies na stronce Revenue mozna to sprawdzic.
Ja kupilam stanik przed porodem i potem okazalo sie , ze jest za maly:(
My tydzien bylysmy w szpitalu, ale wrocilysmy do domu w niedz to w pon juz byla u nas polozna.To prawda, ze mozesz dogadac z nia godzine.U nas byla tylko 2 razy(w pon i w sr, ale caly tydz w szpitalu mielismy polozna na zawolanie) bo powiedzialam jej, ze sobie radzimy.U mnie wcale nie byla przed porodem, a no i po porodzie odwiedzala mnie inna polozna niz te co prowadzila ciaze.
HV zadzwonila i umowila sie ze mna na wizyte domowa-jak mi pasowalo.Byla moze 3 razy, jakos co tydzien, a potem cisza.Tzn dostalysmy wezwanie na szczepionke wiec powiedziala, ze jak jej nie potrzebuje to spotkamy sie wtedy.I teraz wcale nie zaglada, jak cos sie dzieje to dzwonie i pytam.
Odwiedzala nas co tydz zeby sprawdzac wage Joasi i zoltaczke.

reklama
U was też tak dzisiaj duszno? Masakra, poszłam na spacer i wróciłam mokra. Do mnie też przed porodem nikt nie przychodził, tylko standardowe wizyty u położnej co 4 tyg, po porodzie najpierw przychodziła do mnie położna codziennie przez 5 dni ale to dlatego że ja miałam zastrzyki, potem hv chyba 3-4 razy raz w tyg i cisza, żadnej wizyty u lekarza co miesiąc tylko raz przed pierwszym szczepieniem.

aha i jeszcze wam wspomne, ze moja polozna pytala sie mnie dzis, dlaczego jestem u niej na wizycie skoro mieszkam

Ostatnia edycja:
ja tez obie ciaze przeszlam tutaj i w zadnej nie przyszla do mnie polozna przed porodem. po urodzeniu pierwszego dziecka polozna rzeczywiscie przychodzila przez 10 dni, procz soboty i niedzieli. pozniej hv przyszla ze dwa razy do domu i kilka razy my bylismy w przychodni w tym jak mial 6 tyg. kolo 2 miesiaca wszystko sie urwalo jak zmienilismy mieszkanie i przychodnie. chodzilismy tylko na szczepienia a hv juz nigdy nie zobaczylismy. przy drugim dziecku polozna przyszla 3-4 razy i hv 2 razy. ale to pewnie dlatego ze wiedzieli ze sobie poradze majac juz dziecko. teraz zadnym z moich dzieci nie 'opiekuje' sie hv, jak cos sie dzieje to idziemy do gp.

misiula nie ma co patrzec na to ze ktos mial tak a inny tak... mniejwiecej kazda ma tak samo rozni sie kilka szczegolow tylko :) jesli jest cos co cie niepokoi albo chcesz sie widywac z hv to mozesz do niej dzwonic i umawiac sie na wizyty nawet jesli ona ci takich nie wyznaczy.

isabela ja sie nigdy jeszcze nie rozliczalam, w zeszlym roku chcialam sie rozliczyc ale okazalo sie ze nie mam nic do zwrotu wiec zostawilam to tak jak bylo. teraz jak sprawdzalam na kalkulatorach podatkowych to wychodzi ze mialabym do zwrotu 0.80f wiec nie zawracam sobie tym glowy.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki sliczna dzis pogoda i slyszalam ze ma byc tak do konca tygodnia:tak:
Isabell dziekuje ci bardzo za rade,moze masz racje nic na sile moze Piotrkowi tez sie odmieni i zacznie wszystko jesc:-)
Do mnie tez nikt nie przychodzil przed porodem,dopiero na drugi dzien jak wrocilam ze szpitala i potem przez ok 10 dni polozna i pozniej hv,do mnie hv przychodzila czesto na poczatku tyle ile jest wymagane to znaczy standardzie al ja bylam z depresja wiec byla co tydzien lub 2,wogole jestem bardzo zadowolona,mialam fajna polozna i hv to fajna babka zawsze jak mam problem to dzwonie i na drugi dzien jest,do tego chodze do baby clinic na wazenie .
Misialula fajnieze z dzidzia wsztstko ok:-)
A i my sie nigdy nie rozliczalismy

Pięknie dzisiaj było, jak patrzyłam na prognoze to ma być tak do końca tyg tylko że po weekendzie trochę chłodniej. My dzisiaj prawie cały dzień na dworze, trochę na spacerku a resztę na ogródku. Ja odniosłam mały sukces, po 5 dniach ćwiczeń, w pasie 2 cm mniej, w biodrach 3 i nie dość że zrzuciłam te 1,5 kg co mi przybyło jak brałam bio cla to jeszcze dodatkowe 0.5kg z mojej wagi. Jak tak dalej pojdzie to jest szansa ze do wakcji zmieszcze sie w swoje ciuchy sprzed ciazy
Emilia fajna sukienka. Ja tez cos musze poszukac na chrzciny

reklama
Do góry