reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

emilia to nic zlego ze dzieciatko wklada raczke do buzi. jesli dajesz smoczka to co to za roznica smoczek czy paluszek? gdzies czytalam ze ssanie przez dziecko paluszka jest lepsze od smoczka ze wzgledu na to ze jak smoczek wyleci to dziecko sie budzi i trzeba do niego wstac a paluszki zawsze ma przy sobie i moze sie nimi uspokajac w kazdej chwili :)
moj maly tez ssal paluszki czesto ale juz mu przeszlo teraz tylko wklada raczki do buzi bo go dziaselka swedza.

ja za to gdzies czytalam, ze jak ssie paluszek to moze miec krzywy zgryz pozniej??!?!?
Poaz tym Joasia smoczek to tak nie koniecznie.Bardzo rzadko bierze.

reklama
Czesc dziewczynki dzis taka fajna pogoda ze do domu mi sie nie chcialo wracac:-)
Ale rosna te wasze dzieci dziewczyny i oby tak dalej,ja juz sama nie moge uwierzyc ze Piotrus zaraz bedzie mial rok nawet nie wiem kiedy to zlecialo:szok:
Emila nie wiem czy jest sens choc mozesz, moj nigdy wczesniej nie ssal palca tylko smoczek a od jakiegos czsu mu sie zdarza bo i dziasla i pewnie sie uspokaja i kto by pomyslal ze teraz mu sie przypomni ze ma jeszcze palce do tego:-D moze to przejsciowe i asia sama przestanie,ja niedrapki uzywalam znowu bo maly sie strasznie drapal.
Kurcze zabukowalam niby bilety na lipiec i niby dokonalam platnosci a na ostatniej stronie cos sie zawiesilo i nie wiem czy mi zaakceptowali bo do tej pory maila nie dostalam i nie pobrali pieniedzy z konta,a dodzwonic sie do nich to bylby cud i nie wiem co teraz, bedziemy jeszcze dzwonic i musze czekac jak gdzies przez dwa dni nie pobiora to moze jeszcze raz sprobuje:no:

Dziewczyny ja to mam pecha wszędzie kłody pod nogi chcę zaaplikować po child tax credit i próbuję się dodzwonic do nich niestety próbowałam już z milion razy a tam albo wszystkie linie zajęte albo czekam i czekam i nikt nie chce odebrać mam już dość jutro zrobię kolejne podejście bo mnie szlak już trafia. Mało tego mój G jest bardzo niezadowolony z pracy musi robić na kolegę z pracy któremu nie chce się robić przez co maja przewalone i najgorsze wyniki więc pewnie bedziemy szukali dla niego nowej pracy bo bez przesady nie dość że moknie na polu jak pada deszcz śnieg czy cokolwiek innego to jeszcze pieniądze takie sobie. Tak więc zły dzień mamy dzisiaj ale przynajmniej pogoda piękna

Cześć dziewczynki. Ja i mój J tak się za sobą stęskniliśmy przez te 5 dni że na cały weekend przepadliśmy, aż miło:-):-):-) a teraz znowu sama jestem. Ten tydzień trochę busy będzie więc szybko zleci. Dzisiaj odebrałam zdjęcia Maji, są boskie:tak::tak:, potem wykonałam kilka telefonów i teraz porządkuje małej ciuchy bo już znowu się sporo małych ciuchów nazbierało i trzeba się tego pozbyć. Jutro muszę iść pozałatwiać kilka spraw a wieczorem college, na środę umówiłam się z szefem żeby omówić mój powrót do pracy.
Ewa z tego co wiem to nie ma sensu teraz aplikować o child credit przez telefon bo nie można się do nich dodzwonić, lepiej ściągnij sobie aplikacje z internetu i wyślij.
Gasiorek możesz wejść na ich stronę, wpisać kod rezerwacji i ci się pokaże czy masz zarezerwowane czy nie. Ja też w sobotę rezerwowałam powrót z polski na sierpień, dobrze że się wstrzymałam te 2 dni z rezerwacją, bo akurat promocje zrobili, co prawda zaoszczędziłam 60 zł ale zawsze to coś.
Emilia wiesz to nic złego jak dziecko ssie palca, owszem jak bedzie cały czas ssała jednego to wtedy ten jeden może być dłuższy i chudszy ale nie są to duże różnice. U nas łapki się nie sprawdziły bo Maja i tak pchała ręce do buzi i łapki zaraz były mokre a co za tym idzie ręce mokre i zimne. A co do tej maty to możesz kupić na ebay za ok 5-7 funtów. Ja ją mam ale u nas się nie sprawdziła bo mała nie lubi leżeć na brzuszku, jest to fajne dla dzieci które lubią lezeć na brzuszku a jak nie to nie polecam. Ja właśnie swoją będę sprzedawać, poleżała sobie 3 miesiące, może z 5 razy użyta przez ok 5 min i to wszystko. Jak dla nas o wilele bardziej sprawdziła sie zwykłą mata.

Isabell no wlasnie w tym problem ze nie mam numeru rezerwacji wiec nie wiem sama bo niby kliknelam ze kupuje bilet i przeszlam na nastepna strone i wtedy sie zawiesil,wiec sama nie wiem czy zaliczylo czy nie ale nie przyslali potwierdzenia jeszcze wiec chyba nie zaliczylo,bo z tego co pamietam to niedlugo po zakupie powinni przyslac cos

Ja zawsze od razu spisuje ten numer jak sie wyswietli na ich stronie bo czasami trwalo 3-4 dni zanim przyslali wiadomosc z potwierdzeniem.

Nam wlasnie nie wyswietlilo tej strony z rezerwacja ale sie dodzwonilismy i sie okazalo ze nie zaliczylo wiec juz zabukowalam na 3 lipca, w koncu bo cos ostatnio mamy pecha do tych biletow:no:

No to masz pecha ale najważniejsze że w końcu udało się zarezerwować.
Ja zainwestowałam w bieznie, wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam i po 20 min padłam, a ten bio cla odstawiłam bo po 2 tyg przybyło mi 1,5kg.

reklama
Do góry