reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dostałam list że szkoła zaczyna się w przyszłym tyg, z jednej strony fajnie a z drugiej muszę kombinować kto mi zostanie z dziećmi.
Azorek no zazwyczaj tak jest, z Kubą nie miałam większych problemów, owszem jak zaczął chodzić to trzeba było ciągle za nim biegać i cały czas na niego patrzeć ale to chyba przy każdym dziecku tak jest. Za to teraz mam całkowitą odmianę, nawet nie chce myśleć co będzie jak Maja zacznie chodzić.
Tak się zastanawiam czy będą jeszcze jakieś promocje lotów na wakacje. Muszę zarezerwować sobie bilet powrotny na sierpień i nie wiem czy warto czekać, w zeszłym tyg jak patrzyłam to były trochę tańsze bilety, teraz już są droższe.

reklama
Isabell chyba warto zapolowac na bilety.Ceny sie zmieniaja z dnia na dzien:)
Dzwonilam do HV-jesli dzidzka nie wdycha zmywacza bezposrednio to jej nie szkodzi.Ale wierzyc im??Poza tym wykonalam telefon do przyjaciela(strazaka:-)) i potwierdzil, ze takie opary sa latwopalne, wiec nastepny razem dzwonie do strazy:-D

Witam się!!

Ja zginęłam w wirze rodzicielskich obowiązków!! Wczoraj byliśmy złożyć wniosek na paszport. hiii a że chodzimy jak w półśnie, zapomnieliśmy podstawowej rzeczy, certyfikatu urodzenia! hiii ach, brak słów!!!:-) Dziś kolejna ''wycieczka''.
Wiktoria pomyliła sobie ostatnio dzień z nocą. W dzień na karmienie budziła się co 4-5 godziny a w nocy, no cóż...karmienie co 1,5-2 godziny i na cycu do 2 godzin. Byłam jak żywy zoombii :zawstydzona/y:. Przez dwa dni byliśmy wredni, budziliśmy ją na karmienie co 2 godziny, jak na razie jest lepiej, nic tylko czekać na rozwój sytuacji.

Podziwiam was mamy dwojga dzieci(lub więcej). Nie mam pojęcia jak wy dajecie radę:confused:. A z drugiej strony, zawsze myślałam o 2. Jak myślicie jaka różnica wieku między dziećmi jest optymalna, i dla nich i dla nas jako rodziców??

Pozdrawiamy hiii

Ja wczoraj zrobiłam wielkie prasowanie, normalnie 3 kosze na pranie mi sie uzbierały a kolejne sie suszy. Asiek wiesz tak naprawdę to ciężko powiedzieć, niby mówi się że najlepsza różnica to tak ok 3 lata bo wtedy dzieciaki będą miały dobry kontakt ze sobą, ja natomiast nie wyobrażam sobie takiej różnicy wieku. Mój kuba ma 5 i jest ciężko chociaż troszkę łatwiej niż przy mniejszym dziecku bo jest już w miarę samodzielny, mniej uwagi mu muszę poświęcić no i może przez chwilę zająć się małą

hejka,
pomiedzy mna i moja siostra sa 3 lata roznicy i powiem szczerze, ze lepiej dogaduje sie z 9 lat mlodszym bratem, ale z drugiej strony mysle ze trojka to taka dziwna liczba bo nam trudno sie zgrac.Chociaz musze zapytac Mamy Irenki jak sie dogadywalysmy jak bylysmy male.W koncu odprowadzalam ja do szkoly w charakterze ochroniarza:-D

czesc mamuski!
U mnie od mojego '''niedzielnego porodu' nic sie nie dzieje:-)maly dalej cisnie sie w brzusiu:-)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki my juz po spacerku,kurcze chcialabym aby lato przyszlo:-(
Asiek to zycze wytrwalosci z kazdym dniem bedzie coraz lepiej:-) co do wieku to ja mysle ze na to nie ma reguly miedzy mna a bratem jest 5 lat i na prawde dobrze sie dogadujemy a u znajomych nie potrafia znalezc za bardzo wspolnego jezyka,mi sie raczej wydaje ze to bardziej zalezy od wychowania i charakterow,ja tez bym chciala 2 ale narazie musze nacieszyc sie Piotrusiem a pozniej pomyslimy.:-)

ja mam roznice rok i 10 miesiecy i... zawsze chcialam dzieci rok po roku ze wzgledu na to ze odchowa sie jedno przy drugim :) czlowiek nie zdazy zapomniec jak to jest , ma jeszcze wszystkie rzeczy po pierwszym dziecku itd. jednak teraz uwazam ze moglismy sie wstrzymac jeszcze rok zeby dominik byl bardziej samodzielny. czasami nie jest latwo ale nikt nie mowil ze tak bedzie jednak mysle ze tak za rok bede sie cieszyla ze swojej decyzji gdyz dzieci beda mialy siebie , beda mialy sie z kim bawic itd

Noo wlasnie dzwonila pani z councilu:-)Przyjdzie nas odwiedzic w srode i sprawdzic salon:-)takze cos sie rusza.Teraz tylko miec nadzieje, ze cos znajda.

reklama
witam sie po spedzonym dniu u lekarza i w szpitalu:zawstydzona/y: wiec po usg- torbiel 2,5 cm srednicy (czyli mala) na prawym jajniku.cytologia(3 probki pobrane) powie czy zlosliwe to swinstwo czy moze samo sie wchlonie:no: trzeba czekac na wyniki i && zacisniete zeby sie wchlonelo. jesli sie nie wchlonie to najpierw podadza leki na zbicie torbieli a w ostatecznosci operacja9czego jak wiadomo chciala bym uniknac).wiec starania sie o rodzenstwo dla Amelkowy odlozone na plan dalszy do czasu znikniecia niemilca torbiela:dry:
a z ta roznica wieku miedzy dzieciakami to w sumie chyba indywidualna sprawa.znam rozne przypadki i kazdy inaczej sie z rodzenstwem dogadywal(badz nie dogadywal). a jesli o rodzicow chodzi to raczej zalezy jak sie czuja na silach ... ja np w tym momencie mysle ze podolam z obowiazkami jesli pojawi sie druga dzidzia- choc poczatki beda ciezkie na 100%. wiec u mnie jedyny plus tej torbieli taki ze jeszcze sie wstrzymamy i troszke odpoczne i bede miec czas na psychiczne nastawianie siebie samej na podwojny wysilek;-):tak:

Do góry