reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

a coz tu taka cisza??? :) czyzby sloneczko wyszlo i wraz z nim mamusie z pociechami?? :) u nas narazie niby ladnie ale z jednej strony ida chmury i to niezbyt piekne... mam nadzieje ze sie nie rozpada... :(
ja juz ogarnelam co milam do ogarniecia - czyli lapanie kurzy :D jedno pranko zrobione i rozwieszone a drugie sie pierze :) dzieci nakarmione jeden spi a drugiego wlasnie lulkam ale cos za bardzo ciekawski jest i spanie mu nie w glowie :):):)
ja przynajmniej mam chwile na pupie i mozna odsapnac :) obiadku nie musze robic bo zostalo od wczoraj wiec jednej roboty mniej :)

reklama
i ja sie witam.Amelka ma dzien marudera:/ Rudzia ty piszesz o chmurach a u nas dzisi rano SNIEG PADAL!!!! hehehe ale juz sie wypogodzilo i znosnie jest na dworku:))
Misialula na rumianek radzila bym uwazac bo uczula:) wystarczy sama woda do podmycia pupki-na upartego nawet przegotowana jak ktos sie boi kranowa podmywac dupke:)) no i ty mi sie jeszcze trzymaj w dwupaku bo mamy sie spotkac jeszcze przed Twoim porodem:))) hehehe
aaa dziewuszki dajecie szkrabom cale jajko??? pytam bo moja Amelka wcina(w sumie to przypadek sprawil bo maz sie pomylil i zamiast zoltka to bialko z jajca jej dal;)) i moja HV mowila juz jak mala miala 7 mcy ze moge dawac a kolezanka pytala swojej HV i jej powiedziala ze ma poczekac az maly bedzie mial 12 mcy... i ja juz sama nie wiem. Amelce nic po jajeczku nie bylo i ostatnio nawet kjajecznice jadla(na parze robiona)

Czesc dziewczynki i ja sie witam,mam nadzieje ze w koncu zrobi sie cieplej:-)
Piotrus wlasnie po kapieli i dalej szaleje:-D
Jeny u nas nie ma mowy o zadnym jajku wczesniej dodawalam zoltko do obiadkow teraz nie chce i robilam jajecznice ale tez nie chcial,ja mysle ze jak nic sie nie dzieje to mozesz dawac azorek,wiem ze niektore kolezanki to daja juz jaka na miekko i inne rzeczy ktorych niby nie wolno jakby moj maly chcial tylko jes c to i ja bym dawala.

Cześć dziewczyny. Moje dni teraz to koszmar, przy małej nic nie mogę zrobić. Wszystko jest dobrze jak z nią siedzę, wtedy się śmieje i gada tak że nawet tv nie mogę pooglądać bo nic nie słyszę, ale jak już zaczynam coś robić to zaraz jest wrzask i nieważne że jestem obok, ważne że nie siedzę z nią. To samo z usypianiem, często mam tak że śpi narękach, bo tylko na rękach zasypia a jak ją odłożę to się budzi i wrzask oczywiście. Jestem wykończona. Wiem że ona wymusza bo wystarczy że wezmę ją na ręce i już jest wszystko dobrze. Porażka. Normalnie sobie nie radzę. Jeszcze ta pogoda i to ciśnienie, już drugi dzień mnie głowa boli.

Rudzia a odnośnie mleka to wg tego co jest na opakowaniu to moja mała powinna pić obecnie 210ml a ona zazwyczaj wypija 60, ostatnio coraz częściej 90 a jak wypije 120 to mówię wow:-D:tak:

Juz jestem:)
Romek mial dwa dni wolnego wiec moj weekend wypadl w pon i wt.Nadrabialismy zaleglosci:D
Pytanko co do koperku-dawac po,przed czy miedzy posilkami???
Teraz tone w papierach, ale we wtorek udalo mi soie wyrwac na basen:)suuuuper
Isabell jak szkola?
Azorek zapomnialam ci podrzucic ksiazki!!!Daj znac jak bedziesz sie wybieac do Misialuli to moze sie zabierzemy z wami:)
zmykam spac...buzka

emilia co do koperku to ja dawalam przed, szybciej dziala i nie ma problemu z podaniem, po jedzeniu mala moze juz nie chciec wypic. Szkola w koncu sie nie zaczela bo z 70 chetnych zglosilo sie 30, ale prawdopodobnie ruszy za tydz. Zobzczymy

Emilka ja tez o ksiazkach sobie dopiero wczoraj przypomnialam hehehe:-D:-Da teraz to Oli kolej na odwiedziny u nas:tak:
no a z tym jajkiem to tak jak pisalam moj sie pomylil i dal jej bialko zamiast zoltka i nawet (za porzeproszeniem) rozwolnionka nie miala wiec tez mysle ze jest ok.
Dziewczyny ja nie wiem co mi sie ostatnio porobilo...wczoraj dostalam bardzo mocnego bolu w podbrzuszu:zawstydzona/y:bolalo w odbycie i macica i jajniki( o ile macica i jajniki moga bolec) wchlonelam 2 nospy i 2 paracetamole i zwijalam sie przez 3 godziny z bolu!!!:wściekła/y: zastanawiam sie co tym razem sie porobilo...czemu sie cos ciagle mnie czepia :wściekła/y::wściekła/y::angry:bol dziwny bo taki hmmm piekaco rwacy.zaraz bede dzwonic do przychodni i umawiac sie na wizyte bo sie bardzo boje zeby to nie byl torbiel znowu:-:)zawstydzona/y: moj maz jest pod tel wrazie co i dzisiaj jak mnie tak dorwie to sie nie bede bawic tylko po karetke zadzwonie :zawstydzona/y::-( dziewuszki trzymajcie kciuki zeby to byla "tylko" jakas infekcja czy przewianie bo jak to znowu jakis parszywy torbiel to ja sie zaplacze chyba:-:)-:)sad:

Isabell to widze ze ciezko masz z ta swoja ksiezniczka ehhh ja sie zastanawiam juz nad druga dzidiza ale jeszcze poczekam az Amelka skonczy roczek i mam nadzieje ze nie bede miec takich problemow:sorry2:ale to chyba czesto tak jest ze jak pierwsze dziecko w miare spokojne itd to drugie daje w kosc i odwrotnie. a ja tez juz wiem co to znaczy nie moc noc zrobic w domku.jak amelka odkryla ze nogi sa od chodzenia i raczkowania to tez mialam przechlapane tyle ze jak moj wracal z pracy to ja szlam sie zdrzemnac albo poprostu siedzialam i nic nie robilam bo mialam dosyc ehhh trzeba przeczekac niestety i nie dac poniesc sie nerwom(a to w moim wypadku graniczy z cudem bo ja strasznie nerwowa jestem:zawstydzona/y:)
oki ja spadam,trzeba do lekarza sie dodzwonic i malej podac drugie sniadanko:-) milego dzionka

Azorek trzymam kciuki:)
A u nas jazda z mieszkaniem:(pod nami jest salon zdobienia paznokci i co kilka dni cala klatka i mieszkanie smierdza zmywaczem do paznokci:(:(:(Nie nawidze tego zapachu no i Joasie nie powinna tego wdychac.Napisalam do landlorda ale on oczywiscie olewka:(Chyba bede sie musiala bujnac do counsilu bo sama nie wiem gdzie z tym isc:(

reklama
Czesc dziewczynki:-)
Emila ja tez musze oddac ci ksiazki tej jednej na pewno juz nie przeczytam a wstyd bo tak dlugo juz trzymam,daj jakos znac to moze sie spotkamy ok:-) co do koperku to ja roznie podawalam ale najczesciej miedzy posilkami
Azorek trzymam kciuki oby wszystko bylo ok i ci przeszlo,ja mam torbiele i czasami mam ostry bol szczegolnie w prawym jajniku ale to juz chyba tak bedzie ale oby u ciebie bylo inaczej:-)
Emila wspolczuje szczegolnie ze to na prawde jest smrod,oby cos w councilu ci pomogli:-)

Do góry