reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam dziewuszki:-) widze ze cisza zapanowala na forum hihihihihi
Amelka sie pomylila i w nocy wolala jesc co 2,5h wiec dzisiaj wygladam jak zombi!!!:wściekła/y: chcialam zeby lukasz sie do pracy troche wyspal wiec ja latalam do niej przez cala noc...lukasz i tak zaspal:szok::no: poszukiwania pracy trwaja ale ciezko cos wygrzebac zeby mi pasowaly godziny...do knajpy ni epojde za bar albo na kelnerke bo jak mam pracowac do 1-2 w nocy to kiedy ja sie wyspie??!!:angry: ehhh
lukasza brat mial byc u nas 7 maja-sami mu vbilet zamawialismy...i teraz jestesmy w ciemnej du**e bo sie okazalo ze bilet jednak byl na 3 maja!!!!!!!:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie mam pojecia jak to sie stalo bo na 3 maja byly drogie bilety wiec razem z mezem zamowilismy na 7:angry: a ze brat meza to sierota od urodzenia to nie sprawdzil emaila od ryanair bo po co:wściekła/y: no i teraz bedziemy walczyc o kase ale watpie zeby nam zwrocili za glupote:baffled: ehhh szkoda slow..
Amelki wysypka juz schodzi z buziolka i szyjki-dostala hydrocortison w kremie bo pani doktor powiedziala ze jej to na grzybiczne juz wyglada:szok: a no i broi juz troszke mniej- co nie zmienia faktu ze sia za nia nalatam po mieszkaniu;-):-)

reklama
witam sie poweekendowo :)

ja ostatnio wogole tu nie zagladam bo przy moich lobuzach czasu brakuje zupelnie :) Bączek rosnie jak na drozdzach 27 maja mamy pierwsza szczepionke i juz sie nastawiam psychicznie :) ile wazy dokladnie nie wiem w przyszlym tygodniu idziemy na wizyte do HV to sie okaze ;) ale rosnie jak na drozdzach bo widze po ciuszkach juz zaczynam wymieniac na te od 3 miesiaca bo powoli zaczyna sie nie miescic :) coraz mniej spi w dzien... wszystko go interesuje i podziwia co moze :) za to w nocy jest kochany i budzi sie tylko na butle o 4 potem o 6... w dzien pije co 2 godziny bo nie moge wepchnac w niego wiecej jak 90ml... w zasadzie przy 60 ml wymieka i zasypia a potem glodny :) wg tego co jest na opakowaniu melka to powinien juz wypijac 120 ml no ale coz na sile nie bede mu dawac a za to pije czesciej :)
Ewka u nas tez tak bylo z Bąkiem - bylam przekonana ze kolki bo kiedy chwycilo sie go za brzuszek to mial twardy i strasznie sie prezyl... tak sie dzialo za kazdym razem kiedy pil mleczko... zaczelam mu podawac herbatke koperkowa z bobovity jest ona coprawda od pierwszego miesiaca ale jak Bączek mial 2 tygodniu to mu podalam pierwsze 20 ml i kilka granulek herbatki teraz juz wypija po 40ml 2 do 3 razy dziennie - bole i placze zniklely za to baczki sa bez przerwy :)
a jesli chodzi o buteli to polecam butelka antykolkowa dr brown - znajdź i porównaj ceny w Nokaut.pl
a co do child benefit ja czekalam 2 tygodnie :) pieniazki sa juz na koncie :) troche dlugo czekacie - moze warto zadzwonic tam zapytac co jest grane...
ja sama juz jestem troche zmeczona i psychicznie i fizycznie... ciezko jest czasami przy 2 smokach no ale jakos trzeba sobie radzic... wczoraj cos mnie wzielo jak wrocilam z zakupow tak zaczely mnie miesnie bolec ledwo sie ruszalam a na woeczor kurna 38 goraczki - w lozku padlam jak mucha :) dzis troche lepiej sie czuje ale miesnie wciaz obolale jabym cwiczyla 24h na dobre :D

Dziewczyny co ja dzisiaj przeszłam mam już tak dość:angry:
Pojechałam zrobić zdjęcie do paszportu małemu dobrze że wzięłam auto bo bym się załamała przyjechałam a tu fotograf zamknięty więc myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. Pojechałam na ocean terminal oczywiście chwilowo zamknięte Pan sobie gdzieś polazł czekałam pół godz po pół godz Pan przyszedł a w tym czasie mały mi zasnął i jak go obudziłam zaczął płakać jak zaczął płakać to mu zdjęcia za nic w świecie nie można było zrobić po ok pół godz udało się zrobić jedno na którym wygląda jakby był torturowany więc masakra mam nadzieje że mi przyjmą to zdjęcie bo nie wyobrażam sobie robić tego jeszcze raz:wściekła/y:
No a teraz czekam aż mały zaśnie i zabieram się za sprzątanie jutro przyleci moja mama jak nie odwołają lotu więc mam co robić:no:
Rudzia dokładnie takie objawy ale już widzę poprawę po tym koperku mam nadzieje że to się nie przerodzi w kolkę bo już byłam przerażona

Czesc dziewczynki i ja sie witam:-) u nas tez noc nie zaciekawa malemu zeby ida chyba bo wczoraj mial troche biegunke i w nocy co chwile sie budzil do tego nawet jesc nie chce i mleka co do niego nie podobne bo uwielbia mleko,strasznie marudzi wiec mam nadzieje ze w koncu wyjdzie jakis,ja podaje nurofen i jak dla mnie jest chyba najlepszy.
Wczoraj bylismy za edim w miasteczku poszlismy na plac zabaw Piotrus troche pobujal sie na karuzeli i chyba mu sie podobalo:-D
Ewa dobrze ze twoja mama przyjezdza pewnie bedzie ci lzej,pewnie teraz bedzie juz lepiej jak koperek podajesz:-)
Azorek dzieki za ebooki:-)
Jutro my tez jedziemy zalatwiac z paszportem bo mamy do ktoregos lipca a chcemy jechac do pl wiec musze zdazyc a jeszcze peselu nie mam i jak pomysle o tych zdjeciach :no: tez robilismy na ocean terminal ale teraz powinno byc latwiej,mam taka nadzieje

dziewczyny mam pytanko... co uzywalyscie do pupy malucha kiedy mial odpazona??? ja od poczatku smarowalam mu ziajka dla niemowlat przywiozlam sobie z PL ale od jakiegos czasu Bączek ma strasze odpazona pupcie i ten krem nie dziala, smarowalam tez sudocremem ale zadnej poprawy :( znacie jakis zloty srodek???

Rudzia sprobuj bepanthen albo jak juz nic nie pomoze to ja zasypywalam maka ziemniaczana i dodawalam tez do kapieli to pomoglo

I ja się witam. Mój J wyjechał, więc jesteśmy sami. Narazie sprzątam i robie wielkie pranie więc też będzie mnie czekać wielkie prasowanie.
Azorek dzięki za ebooki.
Rudzia na naszej klasie podesłałam ci linka do tego co ja używałam przy mojej dwójce.
Ja za to byłam dzisiaj umówiona ze szkotką bo miała do sprzedania ciuszki a że byłam z moją małą i zobaczyłam tą sertę rzeczy to mówie że nie przeglądam nawet tego tym bardziej że powiedziała mi babka że praktycznie wszystko jest od 6 mies, to mółwie spoko, nawet jak coś będzie nie tak to jest tego tyle że i tak się opłaca, ja to w domu przeglądam a tam połowa rzeczy do 6 mies, część poplamiona tak ze od razu poszlo do kosza. normalnie tak sprzedawać to chyba tylko szkoci potrafią.

iza ladnie sie wyrombalas :( az nie do wiary ze ludzie nie wstydza sie czegos takiego sprzedawac.

rudzia wietrz pupe czesto niech oddycha zwlaszcza po kupce :)

gasiarek nie wiem jak jest teraz skoro paszporty sa jednoroczne ale jak ja robilam 5 letni dla starszego syna i nie mialam peselu to na paszport czekalam 5 miesiecy (oni podaja ze czeka sie okolo pol roku) ze wzgledu na to ze oni wysylaja wniosek do pl pozniej czekaja na pesel itd. radze ci sie pospieszyc jesli chcesz niebawem sie do polski wybrac

dziewczyny mam pytanko... co uzywalyscie do pupy malucha kiedy mial odpazona??? ja od poczatku smarowalam mu ziajka dla niemowlat przywiozlam sobie z PL ale od jakiegos czasu Bączek ma strasze odpazona pupcie i ten krem nie dziala, smarowalam tez sudocremem ale zadnej poprawy :( znacie jakis zloty srodek???
Rudzia zdecydowanie bepanthen:)

reklama
Do góry