reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

no właśnie to drogo wychodzi, misialula ja zawsze zamawiałam z kupkwiaty.pl
suwaczek cos mi sie poprzestawial 63kg powinno byc i uwierz mi mam z czego, mam160cm wzrostu, teraz przed ciaza mialam 58 i to bylo za duzo, chcialabym chociaz do tego wrocic, a co do luny to rozkladasz ja na plasko i juz

reklama
No więc u Nas jest to samo je je i zaczyna płakać piersi mam pełne bo czuje a jak przycisnę to się leje.Mam jeszcze pytanko czy to ma być specjalny koper dla zieci taki jak z hippa czy można podać normalny zaparzony zwykły takie wiecie w torebeczce aha no i mój mały ma niecałe dwa tygodnie to co podać mu butelką??

ewa ja podawalam ten koperek: Sweet Fennel - Revive and Cleanse Infusions - Fruit, Herbal Infusions znajdziesz w kazdym tesco asda czy tym podobnych sklepach:)
i nie musisz z butli dawac-mozesz np uzyc ten dozownik co jest do nurofenu albo mala strzykawke( ja dawalam ok 5-10 ml na poczatku)
Misialula juz wysylam te ksiazeczki:) a reszta dziewczyn niech pisze swoje emaile to porozsylam dalej:)) najlepiej piszcie na pw bo szybciej sie dogrzebie do listy zyczen:)
amelka juz po wizycie u pani doktor-wizyta spozniona o 40 min!! ehhh amelkowa poderwala chyba wszystkich dziadkow siedzacych w poczekalni i pozarla 3 ulotki hihihihi na wysypke dostalysmy masc na sterydach,oskrzela i plucka czyste a goraczke to ma po pierwsze od zabkow(wyszla nam gorna 2-tak 2 a nie 1!-po lewej str) i po drugie to ze niby dziecko do 2 roku zycia moze miec takie fazy bo organizm uczy sie nauralnej ochrony przed zarazkami....interesujaca teza ale ja nie jestem lekarzem zeby z tym polemizowac hihi;)
Emilia napisz mi na pw adres i sie musze wreszcie zebrac i wybrac do was.Joasia przeslodka jest:) Amelka zasnela wlasnie po wrazeniach i waszej wizycie:))
ja uciekam troche po necie pobuszowac
milego dzinka mamuski:)

Ewa to zależy od ciebie. Ja małej najpierw podawałam wodę koperkową, kupisz na dziecięcych rzeczach np w tesco, ona jest chyba od 2 miesiąca ale ja po prostu dawałam mniej i rozcieńczałam z wodą i podawałam przez strzykawkę do nurofenu dla dzieci. A herbatkę dałam jej jak miała ponad miesiąc ale tylko dlatego ze wcześniej nie miałam no i podawałam normalnie z butelki, kupiłam aventa z tym najmniejszym smoczkiem. Herbatke koperkowa z hippa kupisz na ebay i myślę że w polskich sklepach też. Co do normalnego koperku to ci nie pomogę bo nie wiem, myślę że może być za ostre i napewno musiałabyś dosłodzić bo raczej przyjemne w smaku to to nie jest.

Dostałam bio cla i już pierwsza ture wzielam. Mój mąż dostał pracę na kontrakt, niestety na ponad miesiąc wyjeżdża do aberdeen więc będę sama, więc myślę ze zmobilizuję się do ćwizeń

Ewa w kazdym polskim sklepie maja te herbatki tylko zaznacz ze od tyg bo niektore sa od miesiaca a jesli chodzi o zwykla herbate korekowa czy koper to ty mozesz tez pic to Piotrusiowi tez dostarczysz w mleku.Ja tez podawalam w butelce
Azorek to jakbym mogla to tez poprosze tylko juz dla tych starszych typu zabawy i przepisy:-) juz wysylam ci adres
Isabell to super wiadomosc tylko szkoda ze przez tyle czasu sama bedziesz ale przy naszych dzieciaczkach czas szybko zleci:-D

gratulacje dla nowej szczesliwej mamusi :)

ja wode koperkowa (gripe water) pilam sama bo jest od pierwszego miesiaca pozniej dawalam do wody lyzeczke i podawalam malemu. tak robilam przy jednym i przy drugim dziecku i zadne nie mialo kolki :)

isaleba wazysz mniej niz ja ja waze 65 i waga ani drgnie , cwicze ,juz nawet probowalam glodowki ale tylko mi biust spadl... napewno wygladam lepiej niz po pierwszej ciazy bo mieszcze sie w spodnie tore lezaly w szafie dlugi czas ale do tego co mialam przed pierwsza ciaza to daleko.. jak bym chociaz zobaczyla 5 z przodu to byla bym w 7 niebie :)

Anitha no ja dzisiaj się ważyłam i tak jakby mi przybył kg ale jestem ok 2 dni przed okresem więc może dlatego, poza tym ta moja waga w każdym miejscu inaczej pokazuje więc sama nie wiem. Poza tym jakoś ostatnio mnie ciągnie do słodyczy, a waga nie drgnęła mi już od dlugiego czasu. Ja też byłabym szczęśliwa gdybym wróciła chociaż do wagi sprzed ciąży 58 chociaż i tak była za wysoka.
U nas kolejny straszny dzień, małej chyba zęby idą bo płacze strasznie i najlepeij jej na rękach, mój j mówi że widzi że jej się przebija ale ja nic nie widziałam. Mam nadzieję że to naprawdę zęby bo strasznie mi jej żal i już mam dość tego marudzenia.

ja to chyba nigdy nie wroce do mojej wagi 52 kg. co do wagi to u mnie jest to samo w niektorych miejscach waze nawet z 75 :p w miare normalnie pokazuje mi w lazience wiec tam sie waze zazwyczaj

isabela a smarujesz malej dziaselka jakims zelem? jesli to zabki to zawsze jej cos ulzy my juz mamy dwa zabki i idzie kolejny :) tez mam z patrykiem gorsze dni ale na ogol jest niezle ,teraz mial plesniawki i bylo strasznie ale naszczescie juz po wszystkim.

ostatnio pytalas o siadanie.. to zalezy od dziecka moj pierwszy synek nauczyl sie siadac dopiero w momecie kiedy uczyl sie stawac(mial 9 mcy) wczesniej siedzial ale tylko kiedy ja go posadzilam za to patryk juz teraz majac 6 mcy rwie sie do chodzenia ale w chodziku nie chce zabardzo siedziec, czolga sie do tylu, jak go poloze na kocyku to po chwili juz jest gdzies indziej na dywanie :) turlika sie z brzuszka na plecki itd. i juz go nie ma, i usiedzi kilka sekund jak go posadze

Hej laseczki,
pospalysmy dzis z Jaosia troche.
Amelka wyrosla :)teraz tylko sie usmiecha i tanczy -podrywaczka jedna:)
Wpadam tylko zeby przypomniec w Edim w parku leith links kolo lidla na koncu easter rd w sob i niedz jest festyn dla dzieci:)
Spadam spac dalej.Mala dzis troche marudzila dlatego jestem w 7 niebie, ze przespalysmy ostatnie 4 godz.
Gasiorek zajrze po ten cudowny lek, no i pije juz herbatke koperkowa.
Buzka

reklama
Do góry