reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Anitha smaruję jej i żelem i mam ten asthon powder ale to tak średnio pomaga. U nas przeboje z dziąsłam zaczęły się jak maja miała niecałe 3 mies i do tej pory tych zębów nie ma:-(. No mi Kuba siedział już całkiem sam i sam zaczynał podnosić się do siadania jak miał pół roku, wtedy też sam się kładł na brzuch i pełzał a maja jak ją położe na brzuch to chyba największa kara z możliwych, jak ją posadzę to chwilę sama posiedzi ale jeszcze się chwijeje a jak siędzę z nią to zaraz wyciaga ręcę i wspina się po mnie bo najlepiej to by stała. A to takie pół roczne dziecko można już do chodzika? Chociaż moja to ma sztywne nogi jak stanie więc nie wiem czy chodzik by jej odpowiadał.
Ja tam nadal zęba nie widzę ale dzisiaj dziąsła ma strasznie spuchnięte i już spokojniejsza jest.

reklama
chodziki sa od 6 mca. my kupilismy go jakies 2 tyg temu ale przewaznie siedzi w nim starszy synek:) patryka wkladam czasem na chwilke jak mi sie wyrywa do stania.

patryk tez nielubial kiedy go kladlam na brzuszek ale od kad sam sie przewraca to juz mu sie spodobalo :)

No dziewczynki chciałam zrobić dzisiaj zdjęcia małemu a tu fotograf zamknięty bo ma urodziny będę musiała podjechać tam w poniedziałek bo we wtorek chcemy o paszport się wybrać.
Więc dziewczynki piję ten koper sama i dałam wczoraj małemu małą łyżeczkę dzisiaj dwie i czekamy może będzie mu lepiej miejmy nadzieję. Nie wiem czy to możliwe ale widze że już jest troszku lepiej na razie nie chce zapeszać będę informować co i jak

Hej dziewczyny może wy mi pomożecie bo ja już włosy z glowy rwie
Jak długo czeka się z szkocji za przyznaniem child benefits ja urodziłam w grudniu wniosek wysłałam w styczniu i cisza parę razy mi przysłali jeszcze formularze do wypełnienia ale wypelniłam i odesłałam i nic przecierz to zaraz pół roku będzie doradżcie czy to norma i mam czekac spokojnie czy powinnam sie tym zainteresowac??

witam się dziewczyny

mam nadzieje ze i dzis pogoda dopisze

viktoria ma tydzien a my czuemy sie jakby byla z nami od zawsze i nie wyobrazamy sobie inaczej :-) :-D
uczucie które rodzi sie wraz z ta mała istotka jest jedyne i niepowtarzalne:tak:
nie wiem jak moglismy zyc bez niej (choc sa i ciezsze chwile)

własnie moja mała je sniadanko, hiii a ja mam tylko 1 reke wolna, ucze sie tak kozystac z dobrodziejstw nowoczesnosci

Hej dziewczyny może wy mi pomożecie bo ja już włosy z glowy rwie
Jak długo czeka się z szkocji za przyznaniem child benefits ja urodziłam w grudniu wniosek wysłałam w styczniu i cisza parę razy mi przysłali jeszcze formularze do wypełnienia ale wypelniłam i odesłałam i nic przecierz to zaraz pół roku będzie doradżcie czy to norma i mam czekac spokojnie czy powinnam sie tym zainteresowac??

ja tez czekam,ale dopiero jakies 2 miesiaca.Slyszalam, ze to dlugo trwa, ale nie wiem kiedy trzeba zaczac sie martwic:(

Anitha to mam nadzieję że Maja też polubi, narazie jak ją posadzę i przewróci się na brzuszek to zaraz jest płacz. Ja Maje wsadzam do skoczka, jak już tak bardzo chce być tylko i wyłącznie na nogach.
Ewa koper dość szybko skutkuje więc teraz może już być lepiej
Asiek ja też tak myślę, chociaż czasami marzy mi się choć jeden dzień bez dzieci, tylko co ja bym wtedy robiła? Pewnie fajnie by było tylko przez kilka godz:-D:-D. A tak poza tym to twoja córeczka ma takie imię jakie ja przez długi czas chciałam dać swojej ale jakoś pózniej mi się odmieniło
Ola jak się martwisz to tam zadzwoń, ja po 2 tyg miałam już kasę na koncie, ale może to dlatego że mam już child benefit na kubę ale pierwszym razem czekaliśmy ponad pół roku, jak tam zadzwoniliśmy to nam powiedzieli że to dlatego że mąż w tym czasie zmienił pracę więc oni całą procedurę zaczeli od nowa
Myśmy wczoraj pogrilowali, mój j pewnie do wieczora będzie dochodził do siebie, bo robił urodziny i tak popili że on jeszcze pijany jest.

Wczoraj taki sliczny dzien byl:)zaliczylysmy spacerek pod Arturem-niestety ktos robil tam grilla....jaki zapach:)myslalam, ze sie stamtad nie rusze:)
Chyba wiem w czym problem z Joasia-czasami za slabo zasysa cycka i przy okazji lyka powietrze.Trzeba bedzie nad tym popracowac.
Dzis ide zobaczyc festyn.Jak tylko uda mi sie dobudzic Romka:)Teraz oboje sobie spia a ja korzystam z chwili wolnosci:)sprzatajac w laptopie:( ale w planach na wtorek mam basen:)

Hiii!! Jaka gafa :-D :-)!

Moje szczęście ma na imię Wiktoria :-)!!
Może i my przejdziemy się na ten festyn? Choć bardziej myślałam o Botanic garden?! No nic to się zobaczy :-D. Miłej Niedzieli!! Całuski!!

reklama
No ja właśnie tak chciałam dać swojej na imię, ale potem mi się odmieniło, ale o wiktorii myśleliśmy jeszcze od czasu gdy byłam w ciąży z Kubą

Do góry