reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczynki oj cos dzis pogoda nie dopisala spac sie chce strasznie,maly wlasnie zasnal troche sie balam ze po pobycie w polsce wszystko mu sie poprzestawia bo tam wszystko bylo inaczej drzemki posilki nawet chodzil spac pozniej bo my caly czas w biegu ale na szczescie wszystko wrocilo do normy i widze ze maly jest szczesliwy w koncu ma swoje zabawki,lozeczko i wszystko do okola mu znajome:-)
Emila jak tam twoja kolezanka???mam nadzieje ze wszstko dobrze.
Misialula ja nie chcialam morfiny wlasnie dlatego ze zamula i dziecko troche tez,mialam gas ale po nim bylo mi niedobrze i epidural.
Isabell wiem cos o tym czasu brak choc ciesze sie teraz bo maly sam sie soba zajmuje pobawi sie albo posiedzi ze mna w kuchni jak obiad gotuje ale czesto ciagle stoi przy nogach wiec musze uwazac aby cos na niego nie spadlo albo sie wylalo,wszedzie go pelno:-D

reklama
Ewa czesto kolki sa o tej samej porze ale zdarza sie i tak ze moga byc pare razy dziennie o roznej porze,z kazdym dzieckiem chyba inaczej,moze po posilku powietrze sie odbija dlatego sie tak prezy i ciezko bylo mu tez baczki puszczac,my mielismy ten problem masuj tak jak azorek pisze i staraj sie klasc na brzuszek to tez pomaga,nie musza to byc wcale kolki,a jak nie bedzie lepiej to moze podaj herbatke koperkowa jest od juz od pierwszego tyg.

Ostatnia edycja:
Hej
Gasiorek z kumpela dobrze z dzidzka tez:)troche sie posiniaczyla ale dzidzke zbadali i powiedzieli, ze wszystko gra:D
Misialula
ja mam ta lune, ale bez dodatkow.Nosidelka nie potrzebowalismy bo nie mamy samochodu.Troche zalowalam, ze nie kupilismy "carrycot'a" ale teraz juz za pozno.
Azorek ja poprosze caly pakiet ksiazeczek:)chyba, ze latwiej ci bedzie wrzucic to na plytke jutro?
Troche mni pocieszylyscie piszac o braku czasu.Zaczelo mni juz dolowac, ze nie moge sie z niczym wyrobic.Jestem w domku juz dwa miesiace i czuje, ze spedzilam ten czas bardzo nieproduktywnie:(Zdarzaja sie dni, ze siedze tylko z Joasia i naczynia w zlewie czekaja na lepsze czasy.Baaaardzo mnie to dobija.

My tez mamy problem po jedzeniu.Mala ssie cycka i nagle zaczyna wierzgac nozkami i rekoma, plakac.Jak podaje jej cycka znowu to zaczyna ssac a za chwile od nowa cyrk.Myslalam, ze poprostu nie mam juz mleka a ona glodna ale zwykle moge jeszcze sciagnac troche.Chociaz teraz zaczyna jesc coraz czesciej wiec chyba sie nie najada.Z drugiej strony ladnie przybiera.Urodzila sie 2170, teraz ma 9 tyg i wazy ok 5kg.

Azorek to ja bym poprosiła o te przepisy dla najmłodszych.
Emilia ja też tak miałam u nas pomagała herbatka koperkowa albo woda koperkowa no i te kropelki sab simplex. Czasami to nie są kolki tylko problemy z brzuszkiem, dziecko ma problem z gazami i dlatego się pręży i płacze.

Herbatkę albo wodę, tutaj kupisz w każdym supermarkecie wodę koperkową. Moim zdaniem herbatka jest lepsza a poza tym wpływa na to że jelita pracują inaczej.

Witam dziewczynki
dzisiaj jakaś cisza tutaj
Czy wiecie gdzie można zamówić kwiaty z dostawą do domu do polski, szukam czegoś na dzień matki ale wszystko co znalazłam to jeden bukiet za ponad 25 funtów, to troche drogo

Isabell a moze sprobuj w polsce mozesz zaplacic stad karta albo moze ma ci kto zamowic,mi brat zamawial ale powiem ci ze tez nie jest tanio bo ja placilam ok 150 zl wiec nie wiem czy gdzies taniej znajdziesz ogolnie te uslugi z tego co wiem sa drogie
Emila ja do tej pory daje malemu herbatke bardzo ja lubi a i pomaga,wczesniej podawalam tez plantex tez na koperku tylko troszke silniejsze jest od miesiaca i tylko raz dziennie jakbys chciala sprobowac to ja mam jeszcze troche tych opakowan wiec moge ci oddac bo Piotrek juz tego nie pije

reklama
HEy

Emilia, czyli ty masz ta lunę spacerowke tak?

isabel, kwiaty dobry pomysł, tylko jak zrobić to w tani sposob???

Załączniki

• 27062009909.jpg
    27062009909.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Do góry