reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Misialula z tego co slyszalam w pl tylko w niektorych szpitalach maja znieczulenie oczywiscie platne zalezy czy maja anestezjologow u mnie w miescie nie ma takiej mozliwosci.
Ja mialam graco travel sysytem chyba jak maly mial ok 2-3 miesiecy nie pamietam dokladnie i dla mnie ok ja nie zawsze uzywalam tego nosidelka tylko na plasko rozkladalam wozek ale z tego co wiem to powinno byc w porzadku,ja mialam tez gleboki wozek to na spacery go bralam ale jakbym wczesniej wiedziala ze nie moge wejsc do autobusu itd to byl tylko kupila ten graco.

reklama
Misialula kiedys nogi tez obcinali bez znieczulenia:D
w sprawie wozkow nie pomoge, nigdy nie uzywalam takich jak napisalas.
Azorek jutro zadzwonie to sie zgadamy.

Cześć dziewczynki, ja mam ostatnio brak czasu i tak na raty was podczytuje.
Misialula ja myślałam że szybko zrzucę moje kg tak jak po Kubie. Przytyłam tyle samo i po 2 miesiącach wróciłam do wagi a po kolejnych 2 byłam chudsza ale niestety teraz tak łatwo nie idzie. Co do infacolu to ja podawałam małej tylko jak widziałam że coś się dzieje ale infacol działał tylko może pierwsze 2 tyg a potem już nie, podobnie miałam z Kubą. Jeśli trafią ci się kolki to polecam krople sab simplex tylko te orginalne niemieckie a nie czeskie. Przy dwójce to akurat działało mi rewelacyjnie i wszyscy moi znajomi też stosowali. Można kupić na ebay. Co do porodu to może akurat tak szybko Ci pójdzie że nie będziesz potrzebowała znieczulenia. Ja Kubę rodziłam bez niczego (9godz) bo w Pl trzeba było słono zapłacić. Co do wózka to zależy do czego ma on Ci służyć, jeśli tylko na spacery to ten travel system ja używałam w polsce, mała miała wtedy miesiąc i było ok. Mi wózek przez pierwsze 2 miesiące służył też za łóżeczko przy moich obu szkrabach więc miałam gondolę.
Asiek ja też z małą spałam w łóżku chyba przez pierwszy miesiąc i mi było wygodniej i ona spokojniej spała a co do porodu to każdy wygląda inaczej więc nie ma co się wzorować na innych. Ja darłam się niesamowicie, ale z Kubą przy bólach partych już nie, z Mają tak ale jej nie urodziłam normalnie. Ból niesamowity jak przesz dziecko zle ułożone.
Emilia ja dostałam wszystko więc chyba nie ma reguły, wszystko zależy jak dlugo trwa poród.
Azorek dzięki już mi Emilia wysłała, Emilia dzięki doszło, oczywiście nawet nie mialam kiedy tego przejrzeć i tak się zastanawiam czy jak mała ma już prawie pół roku to jest sens to czytać, da mi to coś?
Ja miałam straszne dni. Maja jest kochana jak siedzę z nią i praktycznie cały czas zwracam na nią uwagę więc zrobienie czegokolwiek ostatnio to cud, cały czas się drze. Więc dzisiaj nie robię nic. Nawet jakoś zapału do ćwiczeń nie mam. Dzisiaj zamówiłam sobie bio cla i mam zamiar kupić bierznię, bo mam orbiteka ale brak mi miejsca na niego więc jakoś ćwiczenia mi nie idą. Oj chciałabym już wiosnę prawdziwą a tu ciągle chmury wiszą, chociaż wczoraj było całkiem przyjemnie.
Emilia czy ja dobrze widzę, pozbyłaś się 2 kg?

Hey
Azorek, masz rację ja sobie nie wyobrazam rodzic na tzw zywca, jak to ma miejsce w polsce , jesli nie dasz komuś w łape i nie kupisz znieczulenia.....
Jak dobrze ze my mamy do wyboru do koloru:)

Ostatnia edycja:
Luna Pushchair - Cress - Mamas & Papas
misialula tutaj masz linka, ja kupiłam dokładnie ten z tej strony, po 2 dniach miałam go w domu i jestem zadowolona, możesz też do niego dokupić gondolę, ale rozkłada się całkiem na płasko. Co do morfiny to mi po niej tylko spać się chciało, nie podziałała na mnie przeciwbólowo, a po gazie było mi niedobrze ale jakoś tam działał tylko pić się strasznie po nim chce, ja bardziej bałam się epidiuralu, bo jakoś takie obawy miałam przed zastrzykiem w kręgosłup

Dziewczynki jeżeli dziecko ma kolkę to czy bóle pojawiają się tylko i wyłącznie wieczoem lub popołudniem?? I czy jest to jednorazowy atak czy też są to fale które przychodzą i odchodzą. Próbuję zauważać wszystkie symptomy ponieważ mój mały pręży się po posiłku robi się czerwony i prze wyraźnie jeżeli nie wychodzi mu to (czyli kupa) zaczyna płakać ale jest to dosłownie kilka krzyków i spokój z tym że dzieje się tak kilka razy dziennie nie zależnie od pory dnia, nie mam pojęcia czy to może nie początki kolki??

wiec ebooki ktore posiadam: jezyk niemowlat, masaz shantala,macierzynstwo(nie czytalam),odpieluchowanie bez przemocy,zabawy dla niemowlat 0-12, zabawy ruchowe z pokazywaniem(wiekszosc przedszkolnych i harcerskich zabaw),zabawy od roku od gretny,zabawy paluszkowe sasiadek krzysztof,baby cook czyli ksiazkakucharska dla najmlodszych.

reklama
Do góry