reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczynki i ja spowrotem a tu tyle sie dzieje i nie poczekalyscie na mnie:-D:-D:-D
Ewcia gratuluje ogromnie w koncu sie doczekalas swojego Piotrusia,niech chowa sie dobrze i usciski dla ciebie i Piotrusia:-)
Asiek tobie rowniez ogromnie gatuluje coreczki a i ty przed terminem,duzo zdrowka i usciski dla was:-) rowniez spoznione zyczenia urodzinowe,wszystkiego NAJ NAJ,STO LAT!!!:-)
Deveinred wszystkiego najlepszego dla Barnimka,duzo duzo zdrowka niech rosnie duzy i zdrowy,troszke spoznione ale szczere:-)
My wrocilismy wczoraj w nocy lot w jedna i w druga taki sobie bo maly nie moze usiedziec w miejscu wiec byla masakra w trakcie startu jak i ladowania,urlop fajny pogoda dopisala ale zalatwic cos w polsce to tragedia godziny trzeba spedzic w urzedach a i tak d....:no: Ale ciesze sie bo dziadkowie zobaczyli Piotrusia w koncu i odkleic sie nie mogli szkoda bylo wyjeadzac:-(
Piotrek urwis niesamowity coraz lepiej stawia sam kroczki,a teraz odsypia:-D
bylam u pediatry i wszystko ok od ok miesiaca przytyl tylko 100g wiec waga juz po malu stoi tylko myslala ze stopki krzywo stawia ale on dopiero zaczyna chodzic wiec narazie jest ok no i bylam u okulisty dala krople bo ciagle mu ropieje oczko i moze jak pojedziemy w lipcu przeczyszcza mu kanalik bo moze jest przytkany
no i chcialam mocz oddac do zbadania ale trzy dni probowalam go zlapac jak w koncu juz mialam to za duze kolejki w przychodni i dalam sobie spokoj nastepnym razem.
chyba tyle bo i tak sie rozpisalam:-)
teraz najgorsze w domu balagan i biore sie za torby i pranie :szok:

reklama
Misialula nic się nie martw wagą teraz zobaczysz jak Ci spadnie po porodzie, a na razie karm maluszka.
Ja to mam problem odwrotny bardzo chciałabym żeby mi zostały teraz te kilogramy bo zawsze miałam niedowagę
Dzisiaj dzionek rozpoczęty od wizyty midwife - ostatniej teraz następne badanie po 6 tygodniach i ma przyjść jeszcze do mnie health visitor w przyszłym tyg
Najważniejsze że mały jak na razie rośnie zdrowo

Hey!

Ewa, jak juz sie odzywasz to napisz jak Ci jest z maluszkiem:-):-)
Ja juz doczekać sie nie mogę;-)
Karmisz piersia??

Ostatnia edycja:
witam się dziewczyny!!

misialula parę moich spostrzeżeń, bezdiesz mogła przetestować! ;-)

Najpierw o porodzie!

To co widzi się w tv te szybkie oddechy podczas skurczy!!! Totalna bzdura!!!oddychać głęboko miarowo!!! Teraz to wiem a w domu jak kretynka, bo w telewzji!! A w szpitalu rada położnej i ulga, nie mówię że przestało boleć ale pomogło!!

A te krzyki!!! Podczas bóli partych, śmiech na sali!!! Oddech wstrzymujesz podczas skurczu i przesz!!

Ach, na szkole rodzenia też mogli by coś więcej powiedzieć!!

U mnie zaczynało się delikatnie,we czwartek miałam plamienia brązową krwią,wystraszyłam się zadzwoniłam do gp,w szpitalu mnie sprawdzili.W piątek miałam bóle ''przed miesiączkowe", ok godziny 22. 32 pierwszy bolesny skurcz i wiedziałam, że to TO!! A hii mój organizm ''naprawdę się czyścił''.
O 2 w nocy byliśmy w szpitalu, masakra podróż autem!! Morfinę dostałam o 2. 55, hii nawet do ubikacji sama bym nie doszła, taka dyskoteka ;-).
Początek bóli partych o 5.55, a 6.31 Witkoria na świecie!

Cały czas mówiłam sobie ''Dam radę'', jak polecała Ewa! Mi pomogło! Dzięki!

Co do książki!

Czytaj, jak przyjdzie dzidzia, to zobaczysz ;p. Ja również czytałam, a dziś spałam z nią w łóżku ;-). ach ta konsekwencja!

Witam w ten piekny dzien:)
zero planow na dzis,no dobra troche papierow do wypelnienia, pranie i zmywnie:(ale po co psuc sobie nastroj:p
Poznalismy wczoraj Wiktorie:)sliczna kruszyna.
Gasiorek juz zaczelam sie zastanawiac czy znow nie odwolali lotuw-milo cie widziec:D
Azorek jakies plany na piatek?Moze uda nam sie zmobilizowac i wpadniemy do ciebie przed lunchem?

Witam dziewczynki pogoda dopisuje,my juz po spacerku:-)
Asiek dobrze ze juz po wszystkim i macie swoja kruszynke w domu:-)
Misialula ja bym sie wstrzymala z tym calpolem,jak bedziesz karmic piersia to prawdopodobnie ze malenstwo uniknie kolek a po co faszerowac jak nie bedzie potrzeby sama zobaczysz jak bedzie, u nas calpol jeszcze bardziej zaszkodzil.
Emila w sumie to troche chcialam zeby moze przesuneli lot bo nie chcialo sie wracac tak szybko minelo:-D dzieki za przywitanie:-)

Dziewczyny nie straszcie mnie morfiną, mi na sam słuch ciarki przechodzą, mysle ze epidiural powinien pomoc, bo przeciez kobiety w polsce rodzą na zywca i tez daja rade, tylko mu tu mamy do wyboru do koloru znieczuleń(Chwała Ci za to Panie, bo nie wyobrazam sobie rodzić tak bez niczego.) No bo w Pl , znieczulenie trzeba sobie dokupic tak??

Ostatnia edycja:
reklama
tak olu niestety w pl trzeba placic za epidural...nawet sobie nie wyobrazam grrrr
a infacol podasz dopiero jak dzidzia bedzie stekac mocno z bolu brzuszka-wtedy brzusio jest twardy i najlepiej dziala masaz i ogrzanie brzuszka np suszarka:) jak kolka ma byc to i tak bedzie niestety ale mozna probowac ulzyc maluszkowi:) mnie podali morfine jak juz mnie szyli bo na ,nie znieczulenia nie dzialaja zbytnio heheh jak poczulam igle w tylku to od razu mi podali:))i fakt bania niezla;)
Amelka rozrabia-idzie sie przyzwyczaic do bajzlu w domu hihihihi tylko sie wkurzam i klne pod nosem jak sie ppotykam o rozne rozniaste zabawki,piszczalki,grzechotki,misie fisie itp hihihi
Emilia zapraszam serdecznia.ja jestem uwieziona w domu bo czekam na dostawy z ebaya aaaa i na 9.40 rano smigam do lekarza wiec tak ok 11 rano juz w domku bede:)teraz juz chyba bedziesz wiedziec gdzie wysiasc??? hihihi po kazdego musze na przystanek smigac takie zad*pie heheheh aaaa i zrobie gofry bo juz nie wytrzymam tak mi sie chce to sobie podjemy ja do kawusi a ty do herbatki(chyba ze pijasz kawusie).
oki ja uciekam bo amelka zaraz z lozeczka wyskoczy-smoczki i herbatke juz wywalila "za burte" lozeczka;) papapaptki i milego dzionka zycze

aaaa i mam ebooka jezyk niemowlat wiec jak ktos chce to pisac na priv to na emaila wysle:)

Do góry