reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

a zapomnialam napisać, że mama mnie rozpieszcza:-):-), ale my ją też. wczoraj mój nawet zrobil nam śniadanko, no i mama się śmieje, że jeszcze zmywa po nas naczynia, a dwie baby w domu. ale on zawsze zmywa po obiedzie i niech mama nie myśli, że będzie teraz zmieniać te nawyki:-):-);-)

a ogólnie to już zaczyna się nerwówka przed porodem. dla mnie bardzo, a wydaje mi się, że dla nich też tylko sie nie przyznają.

dobra teraz to już kończę

papa

reklama
hej laseczki
Basiu tesciowa na karku brrr wspolczuje :sorry2:, moja bardzo lubie ale mieszkanie razem - odpada, podziwiam cie za odwage :tak:
Asiu ja pierwszy bol zwiastujacy poczulam taki jak na miesiaczke, bol w podbrzuszu, powracajacy raz na jakis czas i znikajacy ;-) trzymam kciuki i korzystaj z pomocy mamy poki jest:tak:

mnie nie ma bo zagniezdzilam sie na innym forum :zawstydzona/y: sorki ale podczytuje co sie u Was dzieje :tak::happy:
pozdrawiam goraco

Asia mysle ze Ty juz lada chwila nie bedziesz sama :-)tylko z dzidziusiem ,co do tego ze rzadziej zagladasz to zrozumiale:tak:ma meza masz super ze nawet jak mama jest to zmywa:-):-):-)
isunia ostatnio duzo sie dzialo w sumie wybuchala klótnia za klótnia w poniedzialek juz nie wytrzymalam i wybuchlam ale jest juz ok moze nawet bardziej niz ok:tak:zobaczymy jak dlugo.
Wiesz nasze klotnie tez wynikaja z braku pieniedzy bo narazie mamy gola wyplate meza z czego wieksza polowa idzie na mieszkanie,jest nas 5 tak ze wiesz...jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze....
Postanowilismy ze pojde do pracy najlepiej na popludnia bo maly od sierpnia idzie do szkoly na te 2,5h wiec Magda by go odbierala i tak bym sobie ustawila zeby chodzil na 13 a teraz zaraz tesciowa przyjezdza to tez te 2 -3 h z wnukiem jakby posiedziala to korona by nie spadla a to tylko przez 2 tyg bo dziewczyny zaraz wakacje beda miec:tak:Takze szukam pracy...no tylko jest problem bo wiecie moj angielski dopiero mocno raczkuje no ale moze do jakiej fabryki cos znajde n zobaczymy...

JUSTYNA170979 oj nie ladnie nie ladnie;-)tak nas porzucac
Co do tesciowej no coz jak przeczytasz wyzej...nie bede juz teraz caly dzien z nia a pol dnia to mysle ze jakos przezyje ,wkoncu zawsze tez jest cos do zrobienia:-D

Basiu - widzę, że masz lepszy nastrój, to dobrze że z mężem pogadalaś. i tak trzymać, zobaczysz wszystko się uloży. znajdziesz jakąś pracę. ja znam naprawdę bardzo wiele osób, które nie znają języka a pracują i są zadowoleni. nie myśl teraz o teściowej, będziesz się martwić jak będą problemy, a teraz nie warto tracić nerwów. wiesz iza ma racje, powinniście spokojnie się ubiegać o mieszkanie i zasiki.

justyna - Ty lepiej z nami nie pogrywaj, tylko wracaj:-);-)

a ja nie wiem, te klucia to już mam z 3,4 tyg. i nic. czekamy, ale już bym chciala!!!!!!!!!!!! jutro idę do polożnej, a potem pewnie wizyta w szpitalu w 41 tyg.
uciekam zmęczona jestem. nic nowego ostatnio zręsztą

Asia mysle ze Ty juz lada chwila nie bedziesz sama :-)tylko z dzidziusiem ,co do tego ze rzadziej zagladasz to zrozumiale:tak:ma meza masz super ze nawet jak mama jest to zmywa:-):-):-)
isunia ostatnio duzo sie dzialo w sumie wybuchala klótnia za klótnia w poniedzialek juz nie wytrzymalam i wybuchlam ale jest juz ok moze nawet bardziej niz ok:tak:zobaczymy jak dlugo.
Wiesz nasze klotnie tez wynikaja z braku pieniedzy bo narazie mamy gola wyplate meza z czego wieksza polowa idzie na mieszkanie,jest nas 5 tak ze wiesz...jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze....
Postanowilismy ze pojde do pracy najlepiej na popludnia bo maly od sierpnia idzie do szkoly na te 2,5h wiec Magda by go odbierala i tak bym sobie ustawila zeby chodzil na 13 a teraz zaraz tesciowa przyjezdza to tez te 2 -3 h z wnukiem jakby posiedziala to korona by nie spadla a to tylko przez 2 tyg bo dziewczyny zaraz wakacje beda miec:tak:Takze szukam pracy...no tylko jest problem bo wiecie moj angielski dopiero mocno raczkuje no ale moze do jakiej fabryki cos znajde n zobaczymy...

JUSTYNA170979 oj nie ladnie nie ladnie;-)tak nas porzucac
Co do tesciowej no coz jak przeczytasz wyzej...nie bede juz teraz caly dzien z nia a pol dnia to mysle ze jakos przezyje ,wkoncu zawsze tez jest cos do zrobienia:-D
jestem tu piewszy raz ,ale mam pytanie czy nie otrzymujesz child benefit i child tax credit ,przy trojce dzieci moze to byc suma ok 500 funtow i wiecej miesuieczne,jesli zarobki meza byly ponizej 17000funa to kwota ta bedzie na pewno wieksza,oraz maz otrzyma working credit,wtedy leki za darmo i dentysta,child tax credit przy takich arobkach to ok 1000funtow przy 3 dzieci tak wiec nie wiem czy tyle zarobisz moja droga

jesli nie masz skad to moge odac strone gdzie wnioski sciagasz,a na child benefit jesli go jeszcze nie dostajesz to w joopcenter plus czesto mozna dostac

witamy ludi - pisz z nami częściej. skąd jesteś?

ja po nieprzespanej nocy... ale nic się nie rusza. piję tę okropną herbatkę z liści malin. niestety nie dziala. pewnie musialby to być napar z liści, a nie herbatka expresowa.

reklama
Dziewczyny ja to wszystko wiem ale....jesli z trudem wystarcza na mieszkanie i nie ma skad wziasc na HO i nie da sie odlozyc to wiecie nic sie nie zalatwi poza tym wiecie o tym dobrze ze na niektore zasilki i po pol roku sie czeka:-(takze bez dodatkowych pieniedzy nie damy rady.
Wstepnie mam zalatwiona prace bede chodzic do pracy na 16 takze to mi pasuje a dzieki temu troche staniemy na nogi i bedziemy mogli pozaltwiac zasilki.

Asiu oj wydaje mi sie ze Ty juz w kazdej chwili mozesz nam do szpitala pojsc:tak:

ludi Witaj na watku:-):-):-)

Do góry