reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam dziewczynki po weekendzie dla mnie był to koszmar!!!!!
W piątek miałam Skan i wyszło wszystko ok zmierzyli sprawdzili wszystko super po czym dali mnie do lekarza ktory powiedzial ze mały jest troche za chudziutki no to sie przestraszyłam na maxa nie wiedziałam co teraz po czym zrobil mi wywiad czy ja zawsze taka chuda bylam czy sie odchudzlam kiedys jacy sa moi rodzce normalnie milion pytan do zbadal mu jeszcze raz tetno i wyszlo wszytko ksiazkowo po czy stwierdzil ze jezeli nie klamie i jem to oznaczy ze maly jest maly bo ja jestem szczupla ale sprawdza jeszcze łożysko czy dobrze funkcjonuje i wyślą mnie do dietetyka ja na to wszystko ok żeby tylko mały był zdrowy. Jak wyszłam to dali mi karte no i chciałam zobaczyć co tam napisali okazało się że w kacie są takie trzy krzywe na których oznaczają wielkość główki wielkość brzuszka i na trzeciej wzrost ponieważ tym razem nie mierzyli mi małego to uzupełnili dwa rozmiar główki mały ma dokładnie na średniej, a rozmiar brzuszka inimetr pod średnią nawet nie zbliża się do minimum.
Ja myślałam że mały jest na prawdę mały a nie że jest minimetr pod normą no ale dobrze że reagują.
W każdym bądź razie tak się przestraszyłam że w sobotę rano dostałam skurczów żołądka no i wczoraj biegunki.
Teraz to się dopiero przestraszyłam bo stwierdziłam że skoro mam biegunkę to mały teraz nic juz nie je .
Na to wszytsko mój mały niczym się nie przejmuje rusza sę cały czas a czasem tak szaleje że wytrzymac sie nie da. Jedna kobieta mi powiedziała że dopóki mały jest taki aktywny to się nie ma czym przejmować bo to znaczy że on czuje się dobrze - więc juz sama nie wiem

Na dodatek złego moja kochana szefowa każe mi pracować prawie codziennie ale to jeszcze nic pracowałam w sobotę od 4 do 23 na meczach rugby pracowałam wczoraj od 3 do 23 na dniu matki pracuję dzisiaj od 4 do 23 wtorek na szczescie mam wolny i pracuję w środę na dniu piwa. Za każdym razem to ja zamykam i mam tylko jedną dziewczynę do pomocy nawet mi chłopaka nie dała. Tak się wkurzyłam w sobote ponieważ po meczu cała restauracja wyglądała jak po tornadzie i sama z koleżanka wsZystko musiałam zrobić przestawiac stoły zbierać jedzenie z ziemi po dzieciakach szklanki były wszędzie.......
Dzisiaj przed pracą idę rozmawiać z szefową że kończę prace z końcem marca później chcę dwa tygodnie urlopu który mi się należy i przechodze na Macierzyński nie mam zamiaru pracować dla tej kobiety ani jednego dnia dłużej. Myślałam że pomoge jej przez święta i później pójdę na urlop ale skoro ona dla mnie jest taka to ja dla niej też na dodatek dalej nie mam papieru SMP1 i już mnie szlak trafia........

reklama
Azorek ja zaliczyłam 8 dzień i mięśnie mnie bolą jak cholera ale efekty już widzę, co prawda nie mierzę się żeby się nie przerażać i nie stresować ale wczoraj wagę kupiłam tylko jeszcze nie miałam odwagi na nią wejść. Też bym chciała dotrwać do końca.
Rudzia współczuję ale to już chyba niedługo. Wydaje mi się że to zależy na kogo trafisz, ja ogólnie słyszałam że oni nie są za nacinaniem, tak samo jak nie preferują przebijania pęcherza ale to napewno zależy od tego na kogo trafisz
Ewa trzymam kciuki i nie dawaj się tak wykorzystywać bo ty masz już całkiem inne prawa

A u nas weekend leniwie, kataru to chyba nigdy się nie pozbędę. Dzisiaj wybieram się po zabawki dla Maji. Znalazłam skoczka i taką inna super zabawkę

Rudzia - współczuję na prawdę mam do Ciebie kochana pytanko czy otrzymałaś już odpowiedź odnośnie Maternity Allowace czy nadal czekasz chcę oszacować mniej więcej ile będe na to czekała

no ja wlasnie tez slyszalam ze nie bardzo chca nacinac... ale mam nadzieje ze jak sobie zazycze to mi to zrobia bo tego boje sie chyba najbardziej... i nie usmiecha mi sie czekanie az wsyztsko samo popeka.... :(

Ewka no wlasnie jeszcze nie dostalam... ale znajoma mi mowila ze to moze troche potrwac i ze mam sie nie martwic bo zwracaja kase od momentu daty ktora tam wpisalam kiedy chce isc na maciezynski... ja tez siedze jak na szpilkach bo boje sie ze za pozno to wyslalam no ale zobaczymy caly czas czekam :( a Ty sie tak Kochana nie przejmuj tym co te patalachy mowia bo jak ja bym miala ich tak za kazdym razem sluchac to bym osiwiala ... jezety sie czujesz jezeli cuzjesz ze maly jest zadowolony wiec uwazam ze nie ma sie czym przejmowac a ich normy to powiem szczerze ze ja mam gleboko w nosie wiec spokojnie wszytsko napewno jest w najlepszym przadku :)

Rudzia wiem że możesz wpisać sobie do planu porodu że życzysz sobie tego nacięcia i nie powinno być problemu.
Ja to się na początku strasznie zmartwiłam nie wiedziałam co mam robić ale jak później zobaczyłam normę i że jest tylko minimetr pod nią i ma jeszcze daleko do minimum to mi trochę przeszło, ale i tak teraz to staram sie jeść jeszcze częściej no i muszę załatwić tą sprawę z pracą bo ta baba mi nerwy zżera a to ostatnia rzecz jakiej teraz potrzebuje więc dzisiaj przed pracą idę do niej na rozmowę (mam nadzieje że jeszcze będzie) i powiem jej co mi siedzi na żołądku i po raz ostatni proszę o SMP1 jak nie to to zgłoszę wyżej bo nie mam siły już.
Maternity Allowance oddają wszystko od daty którą wpisałaś nie martw się mojej koleżance wszystko zwrócili bo do końca nie wiedziała kiedy dokładnie przejdzie na macierzyński teraz najważniejszy jest Twój mały i jego zdrowie, niczym innym się nie martw.

witam sie POweekendowo :)

dziewczyny - mam dowas pytanie co do porodu.... orientujecie sie moze jak to wyglada tutaj z nacinaniem??? czy nacinaja kobiete czy czekaja az sie wszytsko samo... czy mozna zadac tego od lekarza zeby dziala a nie czekal az sie popeka???

Rudzia mnie nacieli bez pytania:)nie bylo innej opcji.dla pewnosci zawsze mozesz powiedziec poloznej, ze nie chcesz zeby peklo ale zeby sami nacieli.

Ewa nastraszyli cie biedactwo!!A prace olej!!Zawsze mozesz zadzwonic, ze jestes chora:)Nie daj sie tej babie tak wykorzystywac!!Trzymam kciuki

Mi położna powiedziała że i tak nikt tego planu porodu nie czyta i to jest tylko dla mnie i w szpitalu powiedzieli mi to samo i tak jak pisałam to zależy na kogo trafisz. Znajoma rodziła w tym samym szpitalu co ja i jej przebili pęcherz a ja prosiłam kilka razy i mówiłam że w poprzedniej ciąży miałam to samo, przebili ma jak miałam na 8 bo tętno dziecka spadało ale położna nic sobie z tego nie zrobiłą tylko powiedziała że oni nie przebijają. Więc trzymam kciuki żebyś miała dobrą opiekę

reklama
Tak wiec zła jestem i wsciekla jak cholera, bo jak mogł mi sie zaczać tak poniedziałek!!!
Leze teraz w łozku i probuje nie myslec o bolu...:no::szok:

Ostatnia edycja:
Do góry