reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Misialula współczuję bardzo bardzo bólu odpoczywaj ile możesz dla dobra malenstwa ale co za recepcjonistka niech ją sz.....trafi no to przeszłaś dla pociezenia powiem że za 15 wychodzę do pracy walczyć z moją szefową i ogłosic jej że będę pracowała tylko do końca marca

reklama
no wlasnie , a wy dziewczyny ile czekałyscie na odpowiedz na maternity allowance, ja wyslalam w tamtym tyg, a mam nadzieje ze do czerwca sie wyjasni

Ostatnia edycja:
no to zaczynam sie bac bo jak sobie przypomne opieke jaka mialam jak rodzilam Kacpra to mi sie odechciewa wszystkiego... jak nie zrobia tego co ja chce to niech ich Pan Bog strzeze...

Ewka zycze powodzenia... ja na Twoim miejscu poszlabym od razu na chorobowe, podziwiam ze masz jeszcze nerwy do tego babska... sama nie mialam latwo zeby dostac papiery od pracodawcy ale u Cibie to juz jakas poezja jest jak nie cyrk na kolkach...

rudzia mnie przy pierwszym nacinali i procz tego peklam jeszcze a przy drugim jak tylko maz powidzial mi ze polozna bierze nozyczki zeby mi pomoc zrbralam wszystkie sily i urodzilam malego :) obylo sie bez nacinania ale i tak troszke peklam.

milusia twoje spanie zmieni sie kiedy dzidzia sie urodzi zobaczysz :)

misialula nosli chodzi o MA to ja czekam teraz 4 tydzien na odpowiedz i narazie glucha cisza... mam nadzieje ze zanim urodze to sie wszystko wyjasni ale jak juz dziewczyny pisaly i z tego co wiem to zwracaja kase wiec staram sie o tym nie myslec najwazniejsze ze papiery sa zlozone...

no ja licze na to ze uszanuja to co ja im powiem i czego chce i ze sie doprosze bo jak nie to naprawde niech sie strzega bo ja mam ich wszytskich po dziurki w nosie po ostatnim porodzie wiec lepiej niech mi w droge nie wchodza ;)

rudzia mnie przy pierwszym nacinali i procz tego peklam jeszcze a przy drugim jak tylko maz powidzial mi ze polozna bierze nozyczki zeby mi pomoc zrbralam wszystkie sily i urodzilam malego :) obylo sie bez nacinania ale i tak troszke peklam.

milusia twoje spanie zmieni sie kiedy dzidzia sie urodzi zobaczysz :)
dokladnie - wychodzi na to ze zalezy to od tego na kogo sie trafi to raz a dwa jak cala akcja przebiega... no nic pozostaje czekac i nastawiac sie na kazda ewentualnosc ;)

Czesc dziewczynki:-)
Ewa nic sie nie martw z malym na pewno wszystko dobrze szkoda ze tylko cie strasza ale z drugiej dobrze ze sie interesuja niz mieliby olac i zrob porzadek w pracy najwazniejsza jest dzidzia i ty:-)
Rudzia ja mysle ze cie natna zalezy na kogo trafisz ale czytalam ostatnio ze i w polsce od tego odchodza,moja mama jest polozna i mowila tez ze czasami czekaja bo bardzo czesto kobiety pekaja w najcieszym miejscu co szybciej sie goji niz naciecie a u mnie plan porodu czytalal i pytala sie wogole czy zrobialam wczaniej wiec zalezy na kogo trafisz ale mozesz napisac tam o tym nacieciu:-)
Dziewczynki trzymajcie sie i nie dajxie tam w pracy :-)
Ja z tego co pamietam to dlugo nie czekalam na MA wiec oby do was sie wkrotce odezwali:-)
Ja byla dzisiaj zrobic w koncu ta cytologie i wczoraj wozek kupilismy i jestem zadowolona co prawda nie jest to cosatto ale z mothercare ale bardzo podobny :-)

Ja w Polsce miałam super opiekę a tutaj jak sobie przypomnę to mnie ciarki przechodzą, wogle mnie nie słuchali, totalnie mnie olewali a do cesarki nawet mnie nie ogolili tylko przecili prawie na równi z linią włosów łonowych, tragedia.
Ewa ja też Cie podziwniam, dawno bym tą babę w dupsko kopnęła
Gasiorek pochwal się jaki wózek kupiłaś i napisz jak się sprawuje
Misialula zobaczysz twoje spanie się odmieni, ja też jestem śpioch a przy małej budzę się z każdym jej jekiem a mój mąż? Cóż śpi w drugim pokoju pomimo że nie parcuje:-):-)
Anitha ja też się sprężałam bo jak patrzyłam na moją położną to mi się nóż w kieszeni otwierał i gdyby nie głupia c...pa to bym się tyle nie męczyła no ale niestety nie udało się
A ja dzisiaj kupiłam to..... praktycznie nowe a za 1/3 ceny

Załączniki

• 51gFGO3hdTL._SS500&#9.jpg
    51gFGO3hdTL._SS500&#9.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 29
  • 51J8FlUoVtL._SS400&#9.jpg
    51J8FlUoVtL._SS400&#9.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 26
reklama
witam sie porannie ja juz od 6 na nogach bo kacper naladowal akumulatory i dziala :):):):) a ja marze o cieplym lozeczku :):):)
juz mi sie nawet narzekac nie chce bo wiadomo :) kiepsko jest i wciaz w dwupaku :)

Ewka jak tam sie sprawy maja z praca???

Do góry