reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

I ja witam z rana
Mialysmy ciekawa noc:(
Asia nie zasnela po wieczornym karmieniu i marudzila prawie do 22.
Nakarmilam ja, zmienilam pieluszke, na rekach mi spala a jak tylko wsadzilam ja do luzeczka to zaczynala marudzic.I co chwile cycek.Brzuszek nie byl twardy wiec to nie kolka.Nastepna zagadka macierzynstwa:)W nocy tez ja trudno bylo ululac:(Czyzby koniec pieknych czasow gdy przesypiala prawie cale dnie??
Buziaki

reklama
No dziewczynki więc wczoraj wybrałam się do pracy z nastawieniem że ta moja szefowa jest w pracy no i jak weszłam i zobaczyłam kolegę to myślałam że w wejściu spadnę i pytam się gdzie jest ten leniwiec to mi powiedział że sie na spotkanie jakieś umówiła i juz nie wróci to mnie normalnie szlak na miejscu trafił i powiedziałam mu że dzwonie do head officu że za dwa tygodnie biorę urlop i później chce dwa tyg urlopu ponieważ nie jest mi dane spotkać się z moją szefową która raczej omija pracę. Nie wiem ile czasu minęło ale za jakieś pół godziny po tym jak zostałam sama w pracy nagle przychodzi ( David do niej dzwonił) i mówi do mnie że słyszała że wkurzona jestem no to jej powiedziałam wszystko na co ona że ok że w takim razie kończę końcem marca później dwa tygodnie urlopu i macierzyński.
Wspomniałam jeszcze o SMP1 i powiedziałam ze sama sobie zadzwonie po niego jeśli to dla niej za dużo to powiedziała że dzisiaj zadzwoni - ZOBACZYMY
MISIALULA ja mam tyle skanów ponieważ moje BMI było za niskie ważyłam 50 kg w 12 tyg ciąży przy wzroście 172cm i dlatego mam tyle skanów ale dziwie się że jak Ci zrobili drugi skan to nie skierowali Cie na dodatkowe przez to że te tygodnie tak Ci wyszły ja mam tydzień różnicy i panikują strasznie

Ewka no to trzymam && co by wszytsko sie zakonczylo dobrze...

Emilka a moze mala glodna skoro wisi ciagle na cycku... ???? moze masz za slaby pokarm... myslalas o tym???

Czesc dziewczynki
Isabell jak zrobie zdjecia to wkleje jak oczywiscie mi sie uda,a jestem zadowolona jest mi duzo lzej bo maly juz sporo wazy a wozek tez byl ciezki.
Super te zabawki co kupilas i z tego co piszesz to bardzo tanio.
Emilka moze malutka ssie piers i jest glodna ostatnio kolezanka miala taka sytuacje i przeszla na butelke,po obserwuj mam nadzieje ze u ciebie tak nie bedzie, poza tym moga byc tez inne przyczyny czasami ciezko powiedziec czasami czas robi swoje i z kazdym dniem jest coraz lepiej,mysle ze z czasem sama bedziesz juz wiedziala czego malutka oczekuje i moze bedzie spokojniejsza.
Ewa dobrze ze udalo ci sie z nia pogadac i zycze powodzenia obys juz nie miala zadnych problemow.
Rudzia jeszcze troszke i bedzie po wszystkim,ale szkoda mi cie bidulko bo tak sie meczysz

Rudzia to ja dzisiaj mam tak samo. Maja od 5.30 nie śpi ale wczoraj wieczorem jechaliśmy po zabawki i jak zanęła w aucie tak już spała tylko na karmienie się budziła.
Emilia ja też tak miałam, najpierw pierwsze 2 czy 3 tyg Maja mi pięknie spała a potem już nie i cały czas na cycku i zasypiała a jak ją odkładałam to się budziła i dość długo tak miałam w końcu zaczęłam jej podawać butlę raz dziennie i tak chyba przez miesiąc a potem już mała nie chciała butli i karmię ją tak co 2,5 godz.
Ewa dobrze że w końcu załatwiłaś sprawę
Gasiorek a na ich stronie nie ma zdjęcia? Jeśłi tak to podaj jaki model i sobie sprawdzę. Zabawki bardzo tanio, za skoczek dałam 40 a za tą drugą 20 i wyglądają jak nowe więc jestem bardzo zadowolona. I dzisiaj chyba udało mi się przekonać żeby zrobił pokój dla małej. Najpierw miałam w planach przerobić sypialnie bo mój J wyniósł się do drugiego pokoju ale potem stwierdziłam że nie mam ochoty zmieniać łóżka na wersalkę a i tak nie zrobi mi się dużo więcej miejsca więc powiedziałąm mojemu J że czy mu się podoba czy nie to musi wrócić do sypialni a z tamtego pokoju zrobić pokój dla małej, co prawda pokój jest malutki ale zawsze to więcej miejsca będzie niż u mnie w sypialni

Isabell racja czy maly czy nie ale zawsz jest jakis pokoik,Maja bedzie miala swoj a i wy w sypialni troche wiecej miejsca, u mnie totalny brak sypialnia zawalona zabawkami bo staram sie w living roomie miec choc troche wiecej miejsca :-)
wiesz co ten wozek kupilismy w mothercare mielismy szczescie bo to byl ostatni wozek,teraz jest juz troche inny model babka chciala mi go zamowic ale wogole mi sie nie podobal i sprzedala nam ten wiec juz go na stronie nie ma wiec zrobie zdjecie tylko jak je tu wkleic?

no u mnie jak narazie zabawki sa wszedzie bo w sypialni malo miejsca ale tez staram sie z livingu wszystko wynosic.
zdjecie to jak piszesz na forum to dajesz edycja zaawansowana, w zalacznikach, zarzadzaj i dodajesz zdjecie

Hmm karmilam ja wczoraj a potem probowalam dac troche mleka (mojego) kubeczka(tak jak karmilismy ja w szpitalu) i juz nie chciala.Generalnie dobrze je i potem spi, tylko czasmi ma rzuty ciagle glodna-moze to te skoki rozwojowe czy cos?Zreszta waga idzie w gore-juz ma 2500(tydz temu miala 2140)
Ewa super sobie poradzilas!!A tak z innej beczki jak 4 czesc zmierzchU??Kiedy moge ci podrzucic ksiazki?
I horror dnia-hemoroidy mnie wykoncza!!

reklama
Emila masz jakis krem?mozesz kupic w aptece i sprobuj wcierac mydlo podczas kapieli to tez pomaga,wspolczuje ale powinno szybko przejsc:-)
Super ze mala tak przybiera moze to wlasnie jakis skok albo potrzebuje troszke czasu,oswoic sie tak jak i dla was tak i dla dzidzi to nowa sytuacja,sprobuj moze do spania mocniej owijac kocykiem wtedy moze poczuje sie jak w brzuszku i bedzie spokojniejsza bo nie wiem co jeszcze moge poradzic,a tak mi tez radzili:-)
Emila ja mam tez jeszcze twoje ksiazki,jeszcze nie skonczylam czytac ale moze potrzebujesz?

Do góry