reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witajcie kobitki :)

wczoraj juz sie nie odzywalam bo jak wrocilam od poloznej to odsypialam... tom wzial sobie wolne wiec wykorzystalam troche :) u poloznej nic nowego sie nie dowiedzialam daje mi gora tydzien czasu ale rownie dobrze moze sie wszystko zaczac w kazdej chwili... mam odpoczywac, duzo siedziec, nie dzwigac a moze mi sie uda jeszcze ten tydzien ponosic malego... od wcozraj marnie sie czuje bo boli mnie brzuch jak na okres... poza tym maly szaleje okropnie :) moje zebra sa juz chyba w oplakanym stanie :):):) teraz nic tylko czekac - to jest najbardziej meczace ;)

reklama
cześć dziewczynki
Rudzia odpoczywaj póki możesz
Ja dzisiaj czuję się nienajlepiej więc nic nie będę robić a ładna pogoda się zapowiada więc może jakiś spacer.

misialula-moze byc polski akt i nie musio byc tlumaczony.a do rejestracji moze isc twoj maz.ty nie musisz ani dziecko:tak::-)
podzwon sobie juz o aplikacje na child tax i working tax zebys miala wszystko wypelnione i gotowe do wyslania(tylko wpisac date porodu).jak co to wpadniesz na kawusie to zadzwonimy-tak zeby ci juz na nowy adres przyszly papiery:tak:child tax cofaja tylko o 3mce wiec dalismy z mezem d**y za przeproszeniem...no coz madry polak po szkodzie heh. z pracy mi jeszcze nie zadzwonili-juz 2 tyg czekam na odpowiedz co z moim holliday pay za zeszly rok(podobno standartowo wyplacaja w grudniu a moj payslip o tym nic nie mowi:confused::sorry2:).dzwonilam do nich sama to niby babka nie dostala jeszcze mojego payrollu:dry::dry:a marzec to ostatni miesiac ze mi placa wiec chyba sie odgrywaja troche za te awanture co im zrobilam jak bylam w ciazy jescze ehhhh jutro podjade do pracy po papiry i zloze wymowienie bo mam ich po dziurki w nosie juz...pomaga tylko to ze jestem zapisana do zwiazkow zawodowych i jak tylko o tym wspomne to nagle wszystko mozna od reki zalatwic:confused: oki ja zmykam poprasowac do konca i na spacerek po sniadanku amelkowym.milego dnia dziewuszki:-)

Witam z rana. Na poczatku witam nowa mamusie:-).
Ja sobie siedze przy zimnej kawce:sorry2: bo zanim juz moglam ja popijac to juz taka sie niestety zrobila. Teraz czekam zanim maly zasnie.
Podczytywalam was troszeczke ale jakos nie mialam weny by pisac. Nadal czuje sie strasznie, kaszle i tak ze czuje cos na oskrzelach i nadal leci mi z nosa. Barnim sie lepiej czuje ma nadal thlko katarek. Isabelll ja mam te specyfiki ale po tyg stosowania nadal jak widzisz jestesmy chorzy hi hi - pewnie kiedys samo przejdzie. Co do tego wozka to ten pierwszy jest ladny choc nie jestem za kolorem pink.

Dzis Barnim zwalil lampe ktora przez to popsul:sorry2: i nie wiem czy sie da naprawic. Ide dzis do pracy no i jak by nie bylo znow mi sie nie chce.

misialula my tez nie mielismy przetlumaczonego aktu slubu. Co do zmiam adresu to jak mysmy zmieniali adres to dawalismy znac pokoleji do danych instytucji wiadomosc o zmianie (typu: bank, praca, i inne takie tam)

gasiorek- dostalam list o tym ze Barnim ma appointment w sick children hospital na 15.03 na 10 rano, wiec kicha ze spodkaniem poniedzialkowym.

rudzia-trzymam kciuki wrazie czego i odpoczywaj ile sie da.

emillia - super ze mala sie chowa dobrze, no coraz dalej i bedzie coraz lepiej bo napoczatku zawsze jest ciezko. Moze niedlugo wtedy wszystkie zarez albo z osobna wpadniemy na kawke i zobaczyc malenstwo.

czesc dziewczyny o przekierowaniu doczytalm na stronie post oficu, a teraz mam pytanie zwiazazanee z rejestracja urodzonwego dziecka, mam na to 21 dni, potrzbuje akt uriodzenie(dostane w szpitalu0 i akt malzenstwa, bo jestesmy malzenestwem, Czy akt malzenstwa musi być przetłumaczony??? Czy moge pokazac im polski???

Ja rejestrowalam wczoraj.Mialam akt slubu po pol i po ang.Jedyne info jakie biora to imiona, nazwiska rodzicow i miejsce slubu.Jesli nie masz przetlumaczonego zawsze mozesz sporobowac.Ja tlumaczylam juz w Polsce.Zawsze mozecie pojechac razem:)

Witam,
pogoda sliczna, fryzjer zaliczony w przyszlym tyg ide robic "refleks blond" cokolwiek to znaczy.Musze sie rozpieszczac poki moge:)Ostatnia normalna wyplata-za urlop:)
Potem moze maly spacerek cala rodzinka:)
Rudzia trzymam kciuki.
ps jak tu wstawic fotke?

Czesc dziewczynki,my juz po spacerku,wczoraj podalam malemu te krople calpol i naprawde sa dobre dzisiaj juz prawie nie ma katarku wiec troche dluzszy spacer mielismy,tak ladnie ze do domu mi sie wracac nie chcialo:-)
Deveinred oj zeby w koncu wam to chorobstwo odpuscilo,a moze powinnas pojsc do lekarza zeby pozniej nie bylo gorzej. Szkoda ze nie mozecie isc ale najwazniejsze ze macie juz wizyte wiec nastepnym razem:-)
Isabell mam herbatki,dzieki bede cos kombinowala dalej ale na razie wydaje mi sie ze jest lepiej maly wczoraj zobil sam 2 razy i dzisiaj wiec moze cos juz sie uregulowalo ,zobaczymy ale pewnie teraz sie nagadam i znowu bedzie cos nie tak zawsze tak mam:no:
Rudzia to trzymaj sie i odpoczywaj moze maluszek jeszcze troszke posiedzi:-)
Misialula my mielismy polski akt malznstwa.
Emila racja korzystaj poki mozesz,:-D

reklama
Misialula mi się jeszcze nie zdażyło żeby był mi potrzebny przetłumaczony akt ślubu a wiele spraw już załatwiałam, Ja ze spaceru jednak zrezygnowałam bo jak słońce nie świeci to zimno jest więc wolę jeszcze dzisiaj nie ryzykować

Do góry