reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Rudzia już niedługo więc dasz radę, trzymam kciuki.
Ja będę coś działąć dla małej dopiero na wakacjach, jakoś pozmieniam swoją sypialnię żeby zrobić jej miły koncik a jak mój J przerobi strych na pokój to się tam wyniesiemy

Kacper nie mial dotad swojego kacika... spal z nami w sypialni coprawda w swoim lozeczku no ale teraz jak na swiat ma przyjsc Franek to musi zrobic miejce jemu wiec tak sie spieszyby co by jeszcze sie zdazyl przyzwyczaic ze oddaje lozeczko i musi je zamienic na wlasne lozko :)
pierwszy raz uzadzam pokoj dla dziecka wiec mam przy tym duzo frajdy :):):)

a co do wozkow to ja wczoraj sprzedalam wlasnie spacerowke Kacpra on i tak mi juz nie chcial w niej jezdzic bo uwaza ze jest za duzy :) i wszedzie ze mna drepta... ja mialam Jane Slalom pro... sa to super woziki ale niestety i maja swoja cene...

teraz dla Frania wybralam sobie kilka i musze sie na cos zdecydowac powoli bo czas mnie goni :):):)

NEW 3 in 1 BABY PRAM+car seat IN 19 COLOURS!!!! on eBay (end time 22-Mar-10 17:25:50 GMT)

3 in 1 PRAM Kortina - in 7 COLOURS AVAILABLE on eBay (end time 27-Feb-10 22:00:00 GMT)

NEW 3 IN 1 PRAM " BARTATINA " IN 23 AMAZING COLOURS on eBay (end time 10-Mar-10 22:00:00 GMT)

NEW BABY 3 IN 1 PRAM TAKO PUSHCHAIR PINK CAR SEAT &BAG on eBay (end time 26-Feb-10 21:10:20 GMT)

NEW 3 IN 1 BABY PRAM TAKO PUSHCHAIR CAR SEAT CARRYCOT on eBay (end time 08-Mar-10 12:26:05 GMT)

dla mnie wazne jest zeby wozek mial wlasnie pompowane kola a nie plastikowe to duza wygoda.....

reklama
Czesc
no prosze jaka dzis frekwencja:)
Dziewczynki ja bym sie chetnie wybrala na sunday market w ta niedziele-moze sie jakos umowimy??
Isabell ja mam lune i jak narazie :) jestesmy zadowoleni.Lekki i latwo sie sklada, dzidzka jeszcze nie testowala:)
Fajnie ze zaczelas cwiczyc-nie wazne ile, wazne zeby regularnie.Nie zniechecaj sie .Trzymam kciuki.
Rudzia mi sie z dzodzka nie spieszy.Niech sobie tam siedzi ile potrzebuje.Przyznaje, ze jak bylismy wczoraj w szpitalu to zzerala mnie panika, ze wysla nas na cesarke.Wiecie, nastawialm sie ze mamy jeszcze 2-4 tyg a tu tak nagle pojawila sie mozliwosc hmmm duzo szybszego pojawienia sie dzidzki.
misialula my kupilismy kilka rzeczy nowych, ale z nastawieniem na dluzszy okres.Np luzeczko tzw cot-bed, jest dosc duze i powinno dzidzce starczyc na 4-5 lat, wozek odrazu taki zeby byl na plasko i spacerowka, zeby zajal mniej miejsca.Ciuszki i cala reszta uzywana, dostalismy od znajomych.No Mama Irenka kupila jakies ciuszki w Polsce, ale patrzac na ceny to nie warto specjalnie ich sprowadzac.Jest matalan, primark i sunday market.

Please Look After Me crib bale : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
jesli chodzi o posciel to ja mam cos takiego do tego jeszcze byla kolderka... w tym mi spal bardzo dlugo potem zmienilam mu na normalna kolderke a dzis to tylko AUTA na poduszkach itd :):):) mezczyzna rosnie :)

Emilia ma racje najlepiej na poczatek kupowac takie rzeczy co starcza na dluzej i przydadza sie w przyszlosci... ;) mnie sie tez kochana nie spieszy oby siedzial Franek pod serduszkiem jak najdluzej...
a Ty sie nie denerwuj najwazniejsze ze juz jestes pod opieka lekarza oby wszytsko bylo dobrze :* trzymam za was && :*

mam pytanie co do tych payslipow... na MA jest napisane ze trzeba wyslac z 13 tygodni... a co jesli ja dostaje je co miesiac??? moze wyslac im 4 to bedzie z 16 tygodni??

Hej dziewczynki,u nas jak zwykle noc koszmarna,maly z placzem sie budzil i przekrecal na brzuszek albo zasypial na siedza
co,do tego byl caly zimny i sie pocil:-(byla dopiero hv mowi ze to od brzuszka i musze podawac sliwki duzo wody do tego moze masaz jak nie pomoze to do lekarza.
Ja mialam gleboki ale uzywalam krotko o jezdze autobusami i wogole na spacery lepsz byla juz taka spacerowka ale na spacery gondola byla super:-)
Co do poscieli to ja kupilam w mothercare fakt bo nie byla za tania ale tak mi sie spodobala ze nie moglam wyjsc bez niej ze sklepu:-D ale narazie jej nie uzywam na poczatku Piotrek lezal troche na kolderce do tego bumper tez na razie jest nie potrzebny wiec moze na razie nie ma sensu kupowac ja przykrywam kocykiem albo rozkiem i do tego spiworek.
Rudzia zobaczysz juz araz bedziesz miala kolo siebie swojego synka,ale ten czs szubko leci:tak:
Ja wysylalam z 13 tyg ale chyba ty tak mozesz jak masz co miesiac moze jeszcze zadzwon do job cnter i zpytaj

4 tabela to 13 grudnia robie właśnie to samo tzn. juz wypełniłam to co mogłam i teraz ja czekam na SMP1 więc jakby co to pytaj a później ja bedę pytała:-)

4 tabela to 13 grudnia robie właśnie to samo tzn. juz wypełniłam to co mogłam i teraz ja czekam na SMP1 więc jakby co to pytaj a później ja bedę pytała:-)

ewka ja stanelam na pytaniu F w 5 czesci..... czy ja mam podac date ta ktora napisalam u pracodawcy jak dawalam im ten papierek ze jestem w ciazy i jak dlugo chce pracowac????:szok::szok:

Pytanie brzmi kiedy zaczniesz lub zaczęłaś swoje maternity czyli kiedy chcesz odejść na maternity (podaj pierwszy dzien po odejsciu a nie ostatni dzien pracy) jezeli podalas w pracy ze odchodzisz np 20 marca to tutaj wpisujesz date 21 marca 2010

reklama
Pytanie brzmi kiedy zaczniesz lub zaczęłaś swoje maternity czyli kiedy chcesz odejść na maternity (podaj pierwszy dzien po odejsciu a nie ostatni dzien pracy) jezeli podalas w pracy ze odchodzisz np 20 marca to tutaj wpisujesz date 21 marca 2010

aaaaaa no tak :) czyli ja podalam w pracy 25 luty czyli tu mam wpisac 26 luty a pytanie I?? kiedy chce zeby mi zaczeli placic MA tak??? moge wpisac tez ze od 26 lutego???

Do góry