reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Misialula chyba jest ktos mi mowil ale sama nie kupowalam, zapytaj w aptece co do wozkow to mi sie podobaja te tutaj kiedys tez mi sie podobaly w pl do czasu jak pojechalam na urlop,u mnie w miescie wszystkie te same wozki na ulicy:-D
Mozna fajne kupic lozeczka na gumtree ja tez tam kupilam praktycznie nowe z materacem za 50 f :-)
A u nas poprawa oby tylko nie zapeszyc,Piotrek juz sam kupki robi i zajadl obiadek z deserkiem zobaczymy jaka bedzie noc:-)

Hey
mysle nad lozeczkiem i materacem bo w polsce za nowe zaplace 200 zl!! a tu sa drogie, chyba ze natrafie na fajne uzywane)
Moge tu dostac sol fizjologiczna do przemywania oczu??
my lozeczko kupilismy w ikea nowe za 28Ł:-Dco prawda boki sie nie obnizaja ale mnie nie przeszkadza.za materacyk dalismy jakies 35Ł w argosie(mamas&papas) zwykly piankowy:tak::-)
a sol fizjologiczna jest NORMAL SALINE badz PHYSIOLOGICAL SALINE.nie powinna byc droga:tak:

Witam z rana. Ja właśnie przy śniadanku. Pogoda straszna, myślałam że mi głowę urwie i przemokłam. Wczorajszy dzień był w marę ok do ok 17, udało mi się posprzątać, skończyliśmy robić dinozaura, odrobiliśmy zadanie no i się przeraziłam, bo moje dziecko niby już przerobiło alfabet a z matematyki ma dodawanie a on ponad połowy liter nie zna i nie wie jak się piszę większość cyferek, wszystko to co do tej pory robił to tylko przepisywanie i zgadywanie więc wczoraj zabraliśmy się do nauki. Oj ciężko było ale co zrobić. Lepiej to teraz szybko nadrobić zanim pojawią się zaległości. Myślałam że zwracają większą uwagę na dzieci w szkole ale jak widać nie a ja w natłoku obowiązku i w niechęci Kuby do odrabiania zadań go nie przypilnowałam i nie sprawdziłam czy on to naprawdę umie i teraz czeka nas ciężka praca.

misialula co do twoich pytań to kupisz tutaj napewno, chyba w boots widziałam i na ebay.
Co do wózka to ja też sprowadzałam z polski taki z gondolą mikado, kupowałam u producenta, wyszło ok 300 taniej niż w sklepie czy allegro, ale tutaj fajne wózki też dostaniesz. A tak co do gondoli to pomyśl czy będzie praktyczna, bo to duży wózek, czy nie będziesz miała problemu w autobusie albo na klatce schodowej. Ja mam dom a i tak mam problem żeby swobodnie mieścić się w drzwiach, autobusem nie jeżdże ale wiem że byłby problem. Niby mam auto ale zapakować ten wózek do auta też nie jest tak prosto. Już powoli zaczynam srozglądać się za lekką i wygodną spacerówką.
Co do łóżeczka to takie jak za 200 zł (z materacem??) to kupisz tutaj w ikea a już takie fajne to wyjdzie na to samo tutaj choćby na ebay a teraz w wielu sklepach są promocje. Mi wózek przywiózł znajomy więc nic nie płaciłam a łóżeczko też mam z polski i było wysyłane kurierem i powiem tak nie dość ze w sumie taniej bym zapłaciła tutaj to jeszcze materac mi zniszczyli (brudny i dziurawy)
Ale decyzja jest twoja

Witam z rana ja juz po 2 giej kawce.
misialula- co do wyprawki to ja kupilam lozeczko za 5 funtow na niedzielnej wyprzedazy a wozek z argosa za 70 funtow. Tak jak Isabelll mowi o praktycznosci duzo od tego zalezy, bo ja mieszkam w bloku na 2pietrze i urzywam autobusow wiec przykladowo mi sie wozek z gadola by nie przydal , zreszta mojsynek nigdy nie lubil lezec plasko wiec nawet by tam nie lezal.
Ale jak chcesz to przejedz sie na wyprzedasz w niedziele moze tam cos dokupicie.

reklama
Posciel przegladalam ale jakos wydaje mi sie droga:sorry:, ladna ale? na poczatek dziecko i tak wiekszosci spi w rozku albo w tym worku do spania i mozna przykryc kocykiem. Jak czytalam to radza by poscieli urzywac dopiero okolo roku a wczesniej kocy ale na ile o prawda to nie wiem. Osobiscie posciel mam , nakrycie uszylam sama ale nigdy nie byla urzywana jeszcze.

Do góry