reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
misialula z tego co ja się orientuję to agencje nie płacą smp ale możesz się starać o ma z job center. Jeśłi chodzi o pozostałe benefity to są ona zależne od zaróbków. Child benefit jak urodzi się dziecko dostaje każdy(nie jest zależny od zarobków) Jak bedziesz miala chb to wtedy możesz wysyłać papiery o child tax a jeśli macie niskie dochody to możecie się już teraz starać o working tax, housing benefit i councial tax benefit. Jak byś miała jakieś problemy to śmiało pytaj
Tak samo jeśłi chodzi o zakupy dla maleństwa, większość z nas ma już to za sobą i wiem gdzie tanio kupić.

Mi udało się posprzątać, zrobić pranie, kolejne już w pralce, teraz kawa a potem po Kube do szkoły. Musimy dzisiaj skończyć robić dinozaura. Może też w końcu uda mi się zacząć ćwiczyć.

Czesc dziewczynki i ja sie witam niestety niewyspana:-(
Pogoda okropna a moj maly cos nie moze zasnac placze tylko,probowalam dzwonic do hv ale nikt nie odbiera wiec sprobuje pozniej,maly jak zwykle o 2 pobudka z placzem dostal na noc nurofen ale widac nie do konca pomoglo i tak ok 2 godzin placzu noszenia i zasnal wczesniej wypil herbatke,dzisiaj niby bawi ale ciagle chce sie tulic i nie je za duzo tylko mleko mu jeszcze idzie wiec nic na sile:no:
Witam nowa mamusie,fajnie ze jestes z Ediego i gratuluje ogromnie:-) co do wyprawki to prawda z polski sie nie oplaca ja prawie wszystko tu kupilam:-)
Emila mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i ze dobrze sie toba zajma ale w razie co to walcz o swoje:tak:

Witam nowa Mamuske:)Z benefitami nie pomoge bo tez dopiero zaczynam, przez agencje nie pracowalam, wiec nie znam zasad.Ale moge sie rozejrzec:)
Isabell dostalam linki, bardzo dziekuje.

A my dzis caly dzien w szpitalach.Najpierw Romek-na szczescie wszystko w porzadku.
A ze mna byl ubaw.Zadzwonilam do poloznych( tak jak kazala mi dr), zeby umowic sie na mierzenie cisnienia itp.Pani polozna powiedziala mi, ze tak sie nie da i to dr musi sie z nimi skontaktowac, bo ja moge byc nieobiektywna:)Telefon do dr i okazalo sie ze ma dzis wolne i zostaje mi dr "on duty".
W miedzyczasie wpadlam na polozna z basenu(Romka badania byly na tym samym pietrze co polozne), ktora powiedzial , ze juz umowili mnie do szpitala na wizyte??!!?
Dr "on duty" oddzwonil po 4 godz:)
Bylismy w szpitalu.Cisnienie mam wysokie, ale spadlo troche od rana.Dzidzka kopie. serducho tez slyszelismy.Z krwi wyszlo ze cos sie dzieje z nerkami, ale nie zrozumialam dokladnie co.Bialko nadal w moczu.Beda mnie monitorowac.Nie jest tak zle zeby musieli dzialac natychmiast, ale mozliowe ze to poczatki stanu przedrzucawkowego.Jade w sob, a potem w pon na kolejne badania.
To na tyle, jesli nic nie pokrecilam:)
Najwazniejsze, ze nas zbadali i trzymaja reke na pulsie.

Emila najwazniejsze ze teraz bedziesz pod kontrola a wszystko bedzie dobrze na szczescie juz tak malutko czasu zostalo i bedziesz miala swoja kruszynke:-)
Ja dodzwonilam sie do mojej hv i jutro przyjdzie zobaczyc i moze cos poradzi:-)

reklama
hey

Znajoma powiedzial mi ze warto zlozyz aplikacje, teraz i w czerwcu poinformowac ich telefonicznie ze dziecko juz jest na swiecie.

Ostatnia edycja:
Do góry