reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ja dziewczyny też tak miałam pod koniec i w ciągu miesiąca przybyła mi 5 kilo, to pewnie to 5 którego nie mogę teraz się pozbyć. Miałam Cwiczyć ale brak mi czasu a jak już go mam to padnięta jestem.
Rudzia ja miałam tak samo ale u mnie trwało to od 6 miesiąca, takie okropne parcie w dół no i bolała mnie szyjka macicy, straszne uczucie.
Ja jak na ten tydzień mam dość. Maja coś ostatnio mi zle sypia w ciągu dnia. Czy to możliwe że żeby? Tak strasznie się ślini i pcha rączki do buzi a na butelkę rzuca się starsznie tylko ze tak naprawde bardzo mało z niej pije tylko po prostu trzyma

reklama
Dziewczynki ile wcześniej składałyście papiery o Maternity Allowance ponieważ mi sie nie należy SMP poniewaz brakuje mi 2 tyg ??? Teraz wyczytałam że powinnam to zrobić 15 tyg przed porodem a to już za późno jest musze jutro jechac po papiery do job center
Gasiorek kiedy Ty składałaś papiery o to

Czesc dziewczyny
Azorek juz mialam wysylac list gonczy!Witamy w domku:)
hehehehe list gonczy :rofl2:dobre hihihihihi aaaaa mam iana rankina "memento mori" i "czarna ksiega" kolejna ksiazka dojedzie za ok 2 tyg paczka:-)jak co to znasz adres.chetnie sie wymienie:tak:

Mam pytanie czy któraś z was używa mleka hipp lub heinz?
mleko heinza jest bardzo tluste (wiem ze niemowleta potrzebuja tego tluszczu) ale nasza Amelka zle reagowala na nie....choc jak ulewala to po tym mleczku przeszlo.ale nie chciala go za wiele jesc i spadla na wadze odrobinke wiec przestalismy je kupowac.

rany laski odkad wrocilam z urlopu mam ciagle wrazenie ze mam tyle do zrobienia w domu.a maz pomalowal co bylo do pomalowania,posprzatal....jaks taka zdziczala jestem po tych 2 mcach w polszczyznie:eek:a moze to spozniony syndrom wicia gniazda????w ciazy go nie mialam:laugh2::laugh2::laugh2:;-)

Azorek mi tez ten syndrom sie jeszcze nie wlaczyl, za to Romek jak tylko ma wolne to przestawia meble, robi zakupy,zmontowal lozeczko-normalnie lata jak szalony:)
Jak bylo w Polsce?Chrzciny i papiery?Jak poszlo?

Dziewczynki ile wcześniej składałyście papiery o Maternity Allowance ponieważ mi sie nie należy SMP poniewaz brakuje mi 2 tyg ??? Teraz wyczytałam że powinnam to zrobić 15 tyg przed porodem a to już za późno jest musze jutro jechac po papiery do job center
Gasiorek kiedy Ty składałaś papiery o to

ja tez jeszcze nie zlozylam papierow na MA bo wciaz czekam na te cholerne papiery SMP od pracodawcy dzis tam bede dzwonic i robic kolejna burde bo ile mozna do cholerci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

co do mleczka to ja nie pomoge bo moj pil Aptamil ale nie dlugo bo potem przeszedl na Nutramigen ktory pije do dzis choc jest okropniasto niedobry :)

isabellL bardzo mozliwe mi Kacper sie zaczal sie tak slinic od 3 miesiaca a pierwszego zabka zobaczylismy jak mial 6 miesiecy i 2 dni;-);-);-)

witam z rana.Amelka sie poprzestawiala troche i budzi sie na zmiane raz przed 6 a na drugi dzien przed 7 i tak w kolko:eek:dzisiaj wypadlo ze przed 6:confused2:
a w polandii zima jak sie patrzy z wozkiem problem zeby gdzies na spacerek wyjsc bo chodniki zasypane i tylko waska sciezka wydeptana ze jedna noge mozna tylko postawic:confused2::crazy:a jak bralam nosidelko to wznosilam modly zeby sie nie posliznac i nie wywalic hehehe rozkuli troche jak byly ze 3 dni odwilzy:sorry:
chrzciny wyszly super.ciesze sie ze bylismy sami(mielismy inny termin niz reszta ludziow).wyszlo tak bardziej...hmmmm...intymnie.po kosciolku obiadek u babci mojego meza tez sympatycznie wyszedl.i ciesze sie dodatkowo bo chrzcilismy Amelke 9.01 i moj dziadzius jeszcze zdazyl tam byc...niestety zmarl 5 dni pozniej:-:)-:)-:)sad:wiec urlop mi sie troszke smutny zrobil:sad::sad::sad:
a teraz nasi rodzice bardzo tesknia za amelka.ciesze sie ze na lotnisko dojechalismy "na ostatni dzwonek" i obylo sie bez lzawego pożegnania heh...mamy sie poplakaly w drodze powrotnej z lotniska i mnie to ominelo szczesliwie:zawstydzona/y::sorry:

Dzień dobry !! Rudzia dziękuje za odpowiedź a nie wiesz może ile trzeba czekać na odpowiedź od nich i na decyzję??
Ja właśnie też chciałabym złożyć papiery jak najpóźniej żeby mieć trochę lepsze paislipy bo jak pojechałam do Polski na dwa tyg to nie zarabiałam i teraz mi to trochę przeszkadzać będzie:wściekła/y: No i tez musze powiedzieć o tym SMP czyli tylko to potrzebuje od pracodawcy czy jeszcze coś??? AHA i ja ten MATB dałam pracodawcy on mi jeszcze będzie potrzebny czy już nie??

Witam po dlugiej nieobecnosci.
U nas dobrze maly broi i tylko patrzy co by tu nabroic :-D. Katarek jeszcze ma troszeczke ale to pewnie przez te zabki. Jesc dobrze je wiec coraz mniej sie martwie o niego szczegolnie ze moja chrzesniaczka jak miala roczek to wazyla tylko 9 kg wiec moze tak samo bedzie i u nas:confused2:

azorek- witam kochana spowrotem na forum, musimy sie wszystkie zobaczyc, pewnie ksiezniczka urosla :-);-) Wspolczuje wam straty bliskej osoby, trzymajcie sie mocno..
isabelll ja tego mleka nie urzywalam tylko raz zrobilam malemu z saszetki promocyjnej z HIPP i nie chcial tego pic i ja tez posmakowalam i smakowalo okropnie.

Ewa, Emilia - ten krem podczas karmienia na wrazliwe i popenkane sutki to bepanthen albo ten z bootsa Lanisinoh

rudzia- jak zdrowko, mam nadzieje ze juz sie lepiej czujesz

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki
Azorek współczuje, przykra sprawa, ale najważniejsze że ogólnie pobyt udany
Rudzia jak zdrówko?
Moja Maja ma dziś 3 miesiace i jak narazie jest grzeczna jak aniołek. Dzisiaj była pielegniarka na wykład o karmieniu, przy okazji ją zważyla. Maja ma 5.685 czyli dobrze przybiera na wadze.
Ja własnie wypiłam kawkę, obiad zrobiony, niedługo wybiezrzemy się na spacer.
A które mleko jest lepsze Aptamil czy Cow&Gate? Słyszałam że aptamil to odpowiednik bebilonu a cow to bebiko. Tak myślę żeby spróbować jakieś inne mleko bo maja nie bardzo chce pic bebiko

Do góry