reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

gasiorek-Moim zdaniem za duzo dajesz mu mleka, jak czytalam to dziecko w tym wieku powinno miec conajmniej 3 posilki z mleka no chyba ze wypija okolo 250 ml to moga byc tylko 2 przykladowo rano i wieczorem. Jak rozmawialam z hv i z innymi dziewczynami na temat zywienia to pisaly by probowac takich zeczy jak my nawet jemy typu nalesniki.
U mnie Barnim lubi je jesc , lubi tez placki ziemiaczane, chlebek przysmazony z jajkiem (tak jak grzanka- lekko ). Daje mu tez vitabix,ricechrispis. Czesto je chleb bo lubi i je go z serkami, wedlinami.
Czesto dostaje tez cos z naszego talerza.
Moze postaraj sie zmniejszyc mleko a zwiekszyc stale pokarmy. Najlepiej pogadac ze swoja HV i przedstawic plan posilkow i [powinna doradzic co i jak.

reklama
Witam z ranka. Siedze przy kawusi a ktos trzyma sie mojej nogi i skacze :-);-)
Stwierdzilam ze wpadne do was na chwilke. Tak sie ostatnio zastanawiam gdzie almani bo jej tez dlugo nie bylo?
A jak tam u was , jakies plany na spedzanie dzisiejszego dnia. My pewnie pojedziemy na zakupy wkoncu trzeba je zrobic a w weekend nie bedzie czasu.
U nas trzecia noc w miare do kitu, Barnim budzi sie przed polnoca i placze a potem jeszcze niespokojnie spi, ciezko powiedziec co mu jest.

Niedlugo bede go kladla spac wiec jak narazie to do uslyszonka pozniej:tak::-D

witam i ja.slonko ladne wiec spacerek po parku bedzie:-)
Amelka zjada mniej wiecej tak:
ok 7.00 210ml mleko
ok 10.00 kaszka z owocami
ok 13.00 obiadek-warzywka,miesko lub zupka
ok 16.00 deserek-jogurcik lub owocki
ok 19.00 180 ml mleko
ok 21.00-22.00 przed zasnieciem ok 180ml mleko+kleik
mi HV mowila ze takie dziecko juz powinno zjadac nie wiecej jak 500-600ml mleka a wiecej stalego jedzonka:tak:a mam kolezanke ktorej 7 miesieczna corcia wcale juz mlesia nie chce pic.w zamian za to podaje jej 2x dziennie kaszke na mleku i tez jest ok.:tak:a teraz uciekam sie doprowadzic do wygladu czlowieka i smigne na spacerek z Amelkowna:-Dpapapatki i milego dzionka zycze wszystkim:tak::-)

Dzień dobry u mnie dzisiaj spokój chociaż zaliczyłam pierwszą nie do końca przespana noc ze względu na mojego bardzo aktywnego małego który stwierdził iż to wspaniały czas na zabawę:no:
Dzisiaj idę do pracy na 16 do 20 tylko na 4 godz więc nie ma problemu.
No i chyba zrobiłam źle bo MATB dałam pracodawcy i teraz będe musiała zabrac już to czuje tą bitwę. Myślałam w ogóle że ja muszę dać 3 ostatnie tylko paislipy ale to dobrze dla mnie że więcej bo na poprzednich mam lepsze zarobki:-)

Hejka
Ewa spoko, zawsze mozesz poprosic o nastepny mat w lekarza.
Ja wczoraj pol dnia przespalam a pol spedzilam w pracy:)Teraz na miasto a pozniej do pracy.Ostatnie zakupy do szpitalnej torby.
Kurcze, wszystko co zwiazane z mala dzidzka wydaje mi sie coraz bardziej skomplikowane:)Strach sie bac.
Lece

Ja ma dzisiaj zły dzień. Najpierw Kuba pokazywał mi fochy i nerwy, potem trzasną mi laptopem tak że go uruchomić nie mogła więc dostał klapsa na co mi powiedział że powie pani w szkole że mu dałam w dupe.
Wchodze do kuchni a na podłodze syf bo kolega mojego J wpadł rano na kawę i oczywiście butów nie ściągnął a na 13 idziemy na szczepienie.
Nie wiem czy się wczoraj pytałam bo zakręcona strasznie byłam ale co jest dobre na dziąsła, jaki żel. Mam czopki uspakajające ale nie chcę jej dawać w ciągu dnia. I jeszcze raz odnośnie mleka i kupki. Bo zauważyłam że po bebiko ma zielonkawą kupkę i nie wiem czy to dobrze czy nie, ale wydaje mi się że nie i czy może mieć na to wpływ mleko? Przy Kubie tego nie miałam, pił bebiko, smakowało mu i nie było problemów a teraz mam wrażenie że małej to mleko nie bardzo podchodzi albo po prostu woli cyca. Muszę to jeszcze poobserwować i spróbować z innym mlekiem. Czy kupię tu jakieś małe opakowania mleka? Bo nie chcę kupować tych dużych pudełek.

A odnośnie dzisijeszych planów to ich brak, mam nadzieję że w końcu zrobię prasowanie, sprzątanie raczej odpuszczam, no chyba że mnie coś najdzie, obiad też dzisiaj będzie niezdrowy McDonald

Isabell no to nie zafajny dzien mam nadzieje ze minie i bedzie lepszy humorek. A co do tego klapsa to teraz niestety tak jest ze to dzieci teroryzuja rodzicow:sorry:

reklama
To to ja wiem ale nie spodziewałam się tego po moim dziecku, zresztą zastanawiam się gdzie on to usłyszał bo na pewno sam tego nie wymyślił.
No i posprzątałam, nic nie poradzę że lubię mieć porządek, tylko zastanawiam się kiedy dotrę z odkurzaczem na górę bo jak narazie codziennie sprzątam na dole. Mojemu dziecku poprzestawaiły się godz spania, już 3 dzień śpi długo po tym jak zaprowadzimy Kubę do szkoły a popołudniu już ma tylko drzemki, gdybym wiedział że tak długo pośpi to zabrałabym się za prasowanie. Zawsze jak już się rozłożę z prasowaniem to ona się budzi:-:)no:
Nic niedługo trzeba się zbierać na szczepienie i znowu będzie płacz a ja będę mieć łzy w oczach

Do góry