reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam dziewczynki:-) moje dziecko zasnelo po 12 i spi do teraz w kurtce i czapce bo juz w wozku zasnal a jakbym go rozebrala to byloby juz po spaniu:-D
Ewa ja wyslalam w 31 tyg a nie musisz miec ostatnich paislipow tylko dajesz te najwyzsze ja mialam pare ostatnich i z paru miesiecy wczesniej wiem ze potrzebujesz SMP i nie wiem czy MATB ale co do niego to nie jestem pewna no i payslipy wszystko ci powiedza w job center ja mysle ze juz mozesz wyslac:-)
Rudzia mam nadzieje ze samopoczucie juz lepsze a i oby malenstwo jeszcze troche zaczekalo:-)
Azorek najwazniejsze ze jestes zadowolona ale przykro mi z powodu dziadka:-(
Moj maly pije Aptamil wiec nie pomoge.
Ja do piersi mialam krem z Aventu ale nie wiem czy jest dobry bo malo go uzywalam.
Emila jak chcesz to moge cie wyciagac na spacer:-D:-D:-D

reklama
Dzień dobry !! Rudzia dziękuje za odpowiedź a nie wiesz może ile trzeba czekać na odpowiedź od nich i na decyzję??
Ja właśnie też chciałabym złożyć papiery jak najpóźniej żeby mieć trochę lepsze paislipy bo jak pojechałam do Polski na dwa tyg to nie zarabiałam i teraz mi to trochę przeszkadzać będzie:wściekła/y: No i tez musze powiedzieć o tym SMP czyli tylko to potrzebuje od pracodawcy czy jeszcze coś??? AHA i ja ten MATB dałam pracodawcy on mi jeszcze będzie potrzebny czy już nie??

Cześć dziewczynki
Azorek współczuje, przykra sprawa, ale najważniejsze że ogólnie pobyt udany
Rudzia jak zdrówko?
Moja Maja ma dziś 3 miesiace i jak narazie jest grzeczna jak aniołek. Dzisiaj była pielegniarka na wykład o karmieniu, przy okazji ją zważyla. Maja ma 5.685 czyli dobrze przybiera na wadze.
Ja własnie wypiłam kawkę, obiad zrobiony, niedługo wybiezrzemy się na spacer.
A które mleko jest lepsze Aptamil czy Cow&Gate? Słyszałam że aptamil to odpowiednik bebilonu a cow to bebiko. Tak myślę żeby spróbować jakieś inne mleko bo maja nie bardzo chce pic bebiko

Ewka MATB1 bedzie ci potrzeby do wyslania z MA... ja na to diabelskie SMP juz czekam troche czasu bo tego moja szefowa nie moze wypisac tylko glowne szefostwo ktore jest w glasgow:wściekła/y:

co do mleczka to moj Kapi jak jeszcze pil normalne to lubil bardzo Aptamil to prawda Aptamil jest odpowiednikiem polskiego Bebilonu :) a jak spojzysz na sklad Cow&Gate to zobaczysz ze niewiele rozni sie od Aptamilu... czasmai jak nie bylo u mnie w sklepie Aptamilu to dawalam mu Cow&Gate...

co do mojego zdrowka to z kregoslupem duzo lepiej ale oj maly szaleje szaleje... od wczoraj mam taka zgage ze co zjem to wsyztsko ulewam... sam kwas strasznie sie przez to czuje glodna jestem ale nie moge dojsc bo zaraz wszytsko jest oddane...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wcinam tylko paluszki i platki co by sie zapchac czyms suchym to samo mialam z Kacprem jak pomysle ze tak ma byc do konca to mi rece opadaja :zawstydzona/y::zawstydzona/y: oj ciezkie sa koncowki ciazy :) tak jak nie wymiotowalam na poczatku tak teraz nadrabiam zaleglosci:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

rudzia no ale jeszzce troche i dzidzia bedzie z wami, mam nadzieje ze szybko ci zleci i bez wiekszych problemow.

isabell u mnei maly pil aptamil na poczatku a potem juz go nie chcial pic ale nie wiem dlaczego (cos prawdopodobnie pomiedzy problemem z kupkami i wysypka) potem przeszlam na cow and gate i to pil tyle o ile (bo on nie jest mleczny czlowiek).
Gratulacje i buziaczki na 3 miesiace dla malutkiej.

Ostatnia edycja:
Rudzia dobrze ze to juz koncowka ale i tak biedna sie meczysz:-(
Co do paislipow to ja wysylalam 13 ale nie musza to byc ostatnie,SMP i MATB to wszystko no i akt malzenstwa ale moze od was nie beda chcieli

Cześć dziewczynki
A które mleko jest lepsze Aptamil czy Cow&Gate? Słyszałam że aptamil to odpowiednik bebilonu a cow to bebiko. Tak myślę żeby spróbować jakieś inne mleko bo maja nie bardzo chce pic bebiko
my na poczatku uzywalismy wlasnie cow&gate. to pierwsze mleko Amelka lubila i nie bylo problemow ale teraz jak mielismy cow&gate 3 to jakos jej nie wchodzi:confused2:zaczelam kupowac Aptamil choc faktycznie sklad baaaardzo zblizony do cow&gate ale Amelka woli teraz Aptamil:sorry:
ja uciekam do obowiazkow-obiadek na dzis i na jutro tez szykuje bo kopytka bede robic:-pi poprasowac musze. po USG wszystko oki ale pani mnie skierowala do ginekologa tak dla pewnosci:eek:
to ja lece papapaptki i milego wieczorku wszystkim zycze:-)

ja nie zmienilam Piotrkowi mleka na 3 bo hv powiedziala ze moge zostac na 1 do konca i bardxiej sie skupic na wprowadzaniu innych pokarmow ale tak sie teraz zastanawiam czy powinnam zmienic a jak jest u was dziewczyny?

ja nie zmienilam Piotrkowi mleka na 3 bo hv powiedziala ze moge zostac na 1 do konca i bardxiej sie skupic na wprowadzaniu innych pokarmow ale tak sie teraz zastanawiam czy powinnam zmienic a jak jest u was dziewczyny?
no ja zmienilam na 3 jak mial 7 mies bo i tak zmienia sie i tak to dziewczyny na innym forum mi doradzily by zmienic. Zawsze mozesz poczekac nic sie nie stanie.
Ale wprowadzaj mu nowe produkty.
A co mu dajesz na obiady i co juz je?

Piotrek je tak:
5-6 210ml mleko z kleikiem
po 9 ok150ml mleka
11 owsianka albo kleik z owocami albo jogurt z owocami i czasami herbatka
13-14 obiad jakies warzywa z miesem, albo zupka i zoltko i herbatka
po17 deserek
po 19 180 ml kaszki
23 210ml mleko
czasami miedzy tymi posilkami jeszcze mleko jak nie zja za duzo albo mu nie starcza albo jakies warzywka no i jakies flipsy albo ciastka mu wprowadzam probuje tez chlebek ale nie jest przekonany jak na razie

Ostatnia edycja:
reklama
Gasiorek to chyba masz małego głodomorka? Albo to tak normalnie, ja już nie pamiętam.
Dziewczyny co jest dobre na dziąsła?
Mam jeszcze pytanko, mam wrażenie że Maja po bebiko ma zielone kupki, no może nie takie wściekle zielone ale takie zabarwione a jak przez ostatnie dni nie pila mleka to miala normalne. Czy to mozliwe? Mysle że musze ja teraz poobserwowac

Do góry