reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Almani wozek mamy Luna z Mamas and Papas.To krzeselko o ktorym mowisz ma Azorek.
Ja juz tez dostalam troche rzeczy od znajomych-lezaczek z wibra, koszyk (mosess basket)-myslicie ze powwinnam do niego dokupic stojak?
Z nowych rzeczy mamy wozek, luzeczko (potem mozna sciagnac szczebelki i powinno wystarczyc na troche dluzej) i wanienke.
Slyszalam ze na Sunday Market w Edim mozna kupic duzo rzeczy za bezcen, ale czekam na Mame Irenka:)Niech sie Babcia nacieszy:)
doveinred paznokcie to brak wapna,prawda.Na jogurty i ser to chyba jeszcze za wczesnie?Cholerka nie znam sie na tym:(

Hej my wlasnie niedawno do domku wrocilismy,ladnie pogoda ale strasznie zimno.
Deveinred tu w aptece mozna kupic wit.w kropelkach jest to jakis zestaw 5 wit,do tego jest tu polska apteka nie wiem czy slyszalyscie,mozna zamawiac przez internet,oczywiscie sa to leki bez recepty,ziola i wit,maja tam witC w kropelkach i wapno dla dzieci.Kurcze to troche masz problem,a u mnie znowu na odwrot bylo ale w koncu zaczal jesc:-)oby i u ciebie tak bylo:-)
Emila sliczne lozeczko:-)
Almani sliczny pokoik,tez troche zaluje ze moje lozeczko nie ma szuflady bo nie mam gdzie tego wszystkiego chowac:-(
My tez mamy prawie wszystko uzywane,ciuszki podostawalam od bratowej,tylko czesc dokupilam,ale teraz maly wyrosl prawie z wszystkiego wiec tez zaczynam po malu kupowac,no i teraz juz chcemy kupic spacerowke.
Isabell bylam w niedziele w mothercare i tak jest duzo przecenionych krzeselek,my chyba tez niedlugo kupimy bo coraz wiekszy problem mam z karmieniem malego

Prawda Emila na Sunday Market mozna dostac fajne rzeczy,my kupilismy tam lezaczek za 3f,mate i pare innych rzeczy,ale rzadko tam chodze,ciezko troche z wozkiem,ostatnio bylismy i myslalam ze po 5 min wroce do domu:wściekła/y:

to ja mialam:
mate do przewijania,nie mam przewijaka bo wkorzystuje do tego stol
-kosmetyki dla dzieci-plyn do kapieli,krem wazelina ,cos do pupci,grzebien i szczoteczke,reczniczki albo platki kosm.do mycia,nie polecam oliwki bo u mnie uczulala i duzo dziewczyn tez mowilo ze mialy ten sam problem,w pierwszych dniach uzywalam parafiny
-mi przydaly sie majtki po porodzie z siatki i duze wkladki po porodzie do tego podklady na lozko
-Przescieradla do lozeczka mialam 2,potem dokupilam
-rozek i kocyki
Buteki ilaktator dokupilam jak wrocilam ze szpitala bo myslalam ze bede karmic piersia ale niestety,wiec lepiej sie wstrzymac
-pieluszki ja mialam pampers newborn i byly super
-do szpitala mialam 2 torby,jedna dla mnie druga dla malego,
zawsze pozniej moga cos zabrac do domu tak bylo u mnie albo cos doniesc
-krem do piersi,jezeli bedziecie karmily
-ja po porodzie uzywalam nadmanganian potasu ,albo tantum rosa do podmywania bardzo pomaga
-ja mialam duzo ciuszkow ale na poczatek mona kupic tylko pare rzeczy dzieci bardzo szybko z nich wyrastaja,maly niezdazyl niektorych nawet zalozyc:body na krotki,dlugi,pajacyki,spichy,czapeczki,ja mialam tez niedrapki,maly strasznie sie drapal,kaftaniki
-dopiero pozniej kupilismy zabawki ,lezaczek,mielismy za to pozytywke
-4 koszule nocne jedna mialam do porodu,potem na zmaiane w szpitalu jest strasznie cieplo
-stanik do karmienia i wkladki ale lepiej tez sie wstrzymac zawsze mozna dokupic
-ciuchy na wyjscie dla siebie i dzidzi
dalej nie pamietam jak cos mi sie przypomni to jeszcze napisze:-)

reklama
Ja tylko na chwilkę - potem wejdę i coś popiszę. Doveinred- Ala miała podobny problem i w Polsce pani doktor zaleciła nam witaminki w kropelkach o nazwie Cebion Multi. Pachnie i smakuje jak bobovit :tak:
Miłego dnia:-)

Do góry