reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dziękuje Gasiorek lista zrobiona no i jeszcze troszkę wydatków nas czeka na naszego maluszka ale to taka przyjemność kupować coś dla niego:-) Jak Ci się coś przypomni to daj znać dopisze do listy:-)

reklama
Aha dziewczynki a ile powinnam mieć jakiś śpioszków kaftaników i body tak żeby nie bylo za mało i za dużo. No i czy kaftaniki są wygodne czy lepiej kupować śpioszki całościowe ??

Ewa jeśli twoje koleżanki mają dziewczynki to ja chetnie odkupię od nich ubranka jeśli mają na sprzedzaż, ja obecnie poszukuję na wiek 3-6 mies.
Doveinred ja w tym wieku dawałam Kubie jogurty, ale możesz kupić witaminki lub spróbować inne mleko.
Gasiorek ja też byłam ale akurat tych od urodzenia nie ma, a ja chcę takie rozkładane co już teraz mogłabym małą wsadzić i jak będzie większa to nawet jak przyśnie to jej będę mogła rozłożyć

Zapytam nie ma sprawy jutro Ci napiszę co i za ile będą chciały sprzedać ale na pewno coś się znajdzie w Polsce mam koleżanke od której mam wózek ona miała piękne rzeczy dla swojej córci podałaby ewentualnie paczkę bo ja w Polsce będę dopiero w lipcu

Co do listy rzeczy
- kosmetyki dla maleństwa: płyn do kąpieli, krem do pupy i ciała, szczoteczka do włosków, gruszka. Ja kupiłam kosmetkyki jonson ale mała miała wysypkę po nich i teraz jak narazie używamy oliatum
- papmersy i chusteczki nawilżane
- z ciuszków body i pajacyki - najlepiej się sprawdzają i cieplejsze ciuchy na wyjście na dwór. jeśli chodzi o ilość to ciężko powiedzieć, zależy jak często bedziesz prać. Ja średnio zużywam po 3 szt na dobe, ale zdaża się że przebieram małą i 6 razy dziennie
- wózek
- łóżeczko
- kocyki
- przewijak
- wanienka
pózniej mozesz dokupic
- karuzele do łóżeczka
- leżaczek
- mate do zabawy
- zabawki

Ja właśnie skończyłam maraton prasowania. Dzisiaj 3 godz ale jak narazie wszystko mam poprasowane a sterta prania też mi sie kończy więc na jakiś czas będę mieć spokój.
Wogle to wczoraj zrobiłąm porządki w papierach, zajęło mi to 1,5 godz, oj jak ja tego nie lubię
Dzisiaj przejrzałam rzeczy małej i sporo już musiałam odłożyć, mój Kuba też już z wielu ciuchów powyrastał więc dzisiaj od razu jego rzeczy przekazałam sąsiadce i nic wiecej dzisiaj nie robię. No obiecałam Kubie że jak wróci ze szkoły to będziemy budować auta z klocków. Dostał od mojego taty super klocki, wszystko można z nich zbudować. Kuba to ma teraz dobrze bo mój tata sprzedaje zabawki do przedszkoli i wszystkie nowości co wychodzą on dla Kuby ma za darmo.

ja teraz jeszcze karmie malego w lezaczku ale juz sie wierci w nim i jest nie wygodnie ale fajny ten lezaczek co chcesz kupic moze jakbym wczesniej pomyslala to tez bym kupila.
Ja uzywam jonson plyn do kapieli i krem,a tez uzywalam oilatum i naprawde jest dobry ,nawet teraz na buzie uzywam bo maly na lekka wysypke,
Isabell ale fajnie ma Kuba zabawek pewnie od groma,i wiadomo ze nie sa tanie:-)
ja mialam ok 10 body na krotki na dlugi troche mniej,ok 10-15 par spichow,kaftaniki nie sa zle ale malemu ciagle sie podwijaly wiec wolalam body
-i jeszcze torbe do wozka

reklama
Do góry