reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

ZQo słyszałam o tych spotkaniach ale nie pamiętam dokładnie. Dzisiaj była u mnie health visitor ale będzie też w przyszłym tyg więc się jej zapytam jeszcze raz, bo fajnie by było spotkać inne polskie mamusie i pogadać. Mój Kuba już chodzi do szkoły od sierpnia. Powiedzieli mi że może zacząć w sierpniu lub w styczniu jak skończy 5 lat ale i tak trafi do tej samej klasy więc stwierdziłam że lepiej dla niego żeby zaczął wcześniej.
Kravat ja chętnie bym się do Ciebie dołączyła ale niestety karmie więc dieta w moim przypadku nie wchodzi w grę. Planowałam odstawić słodycze i nawet na jakiś czas mi się udało, przez święta w Polsce schudłam 1,5 kg ale pewnie już nadrobiłam bo potem złapała mnie taka ochota na słodycze że nie umiałam sobie odmówić. Teraz na nowo zaczynam odtawiać słodycze. Z ćwiczeniami też na razie jeszcze się wstrzymam bo przez cały pobyt w Polsce rana mi krwawiła i ropa mi się sączyła więc zdrowie stawiam na pierwszym miejscu. Mam nadzieję że pogoda się w końcu poprawi to zacznę trochę spacerować, zawsze to jakiś ruch.
Ewa chętnie bym Cię odwiedziła ale poczekam aż pogoda się poprawi, poza tym autko mi się psuje, trzeba wymienić sprzęgło więc dopiro jak wszystko będzie ok. będę wybierać się gdzieś sama.
Makta no właśnie macie już jakieś plany dotyczące ślubu?
Almani popieram Cię w 100%, ja też tak chciałam ale mój tata się uparł że on zapłaci i chce żeby jego córka miała odpowiedni ślub i wesele, ale szczerze wolałabym żeby mi dał te pieniądze i bym pojechała w podróż poślubną albo zainwestowała w mieszkanie.
Gasiorek a jaki masz sprzęt?
Dzisiaj moje słoneczko było ważone i ma 4,3kg więc przybrała mi 1,5 kg. Przy okazji zagoniłam mojego męża do sprzątania bo już patrzeć się nie mogłam na ten bałagan a tu health visitor miała przyjść, aż wstyd normalnie. Ciągle czeka na mnie prasowanie ale sterta rzeczy do prania prawie się skończyła teraz już tylko bierzące pranie więc przynajmniej rzeczy do prasowania nie będzie mi tyle przybywać. Oj poszłabym już na spacer a tu chodniki wogle nie odśnieżone, ślisko, zimno, brrrr

reklama
Ja tez od paru dni nie wychodze z malym bo zimno i strasznie slisko :no:
Isabell ja mam Gravity Walker czy jakos tak,zawsze cos ale zobaczymy jak dlugo wytrzymam:-D
Masz racje zdrowie na pierwszym miejscu i tak dopiero niedawno urodzilas wiec jeszcze masz czas na diety:-)

A chodnikow to chyba tu wogole nie sypia sola bo istne lodowisko.
Trzymajcie sie dziewczynki.
Ewa ja jutro lece na 5 do pracy, moze juz bedzie grafik na przyszly tydz:)

Emilia nie przejmuj się, ja do połowy ciąży cieszyłam się że mało przytyłam a potem to szybko nadrobiłam i teraz jakoś dużo trudniej mi to zrzucić niż poprzednio ale wkurzam się tylko jak stoję przed lustrem. Co do słodyczy to mnie też w pewnym momencie złapało i też starałam się nie kupować i zastępować je owocami i orzeszkami a potem póznym wieczorem wysyłałam męża albo sama jechałam do sklepu bo już nie mogłam wytrzymać tak mi się chciało slodkiego i pewnego dnia stwierdziłam że trudno najwyżej więcej przytyje ale nie będę sobie odmawiać bo po porodzie będę musiała uwarzać na to co jem.
Gasiorek to ćwicz i daj znać jak to urządzenie działa, ja mam orbiteka ale on jeszcze musi na mnie poczekać.
Maja dzisiaj znowu mało mi śpi w dzień więc może w nocy pośpi

Bardzo ładne łóżeczko:tak: Ja mam takie, tylko ,że dodatkowo z szufladą (mega przydatna rzecz) :
klups_paula_pokoik_d.jpg

Wózek już macie? Strasznie jestem ciekawa właśnie jakie łóżeczka i wózki pokupujecie- lubie oglądać rzeczy dla dzieci i jak kupowałam te dla Ali to najpierw przez trzy miesiące buszowałam po sieci, a potem cały dzień po sklepach i hurtowniach:-D No ale jestem zadowolona:tak:Jedynie trochę żal mi drugiego bobaska bo dużo rzeczy będzie miał po siostrze...jedyne nowe co będe mogła kupić to karuzele i leżaczek bujaczek:sorry2: No chyba, że będzie chłopiec- wtedy jeszcze ubranek trochę dojdzie:-p

Ja też mam łóżeczko z szufladą, bardzo się przydaje.
Almani takiemu bobasowi to obojętne co ma, tylko my się tym przejmujemy. Ja po Kubie wszystko pooddawałam a miałam naprawdę dużo ładnych rzeczy ale wtedy mówiłam że nie chcę więcej dzieci. Teraz kupowałam używane, nie wiem czy mam coś nowego oprócz tego co podostawałam. Koleżanki wcześniej urodziły i dały mi tyle ciuszków na początek że 3 dzieci bym ubrała, tyle że ona mają chłopców więc jeszcze na ebay dokupiłam ciuszki dla dziewczynki i na start miałam a teraz już myślę o większych rzeczach i powoli chcę kompletować. Leżaczek miałam przy Kubie i byłam bardzo zadowolona, teraz mam huśtawkę i jest super a zamiast leżaczka myślę o tym krzesełku do karmienia co tu kiedyś któraś pokazywała że można z niego robić leżaczek chyba chicco polly magic, tyle ze jest dość drogie a ja znalazłam podobne z fisher price o połowę tańsze tylko nie ma pałąka z zabawkami. A może wiecie kto ma takie cudo do odsprzedania.
U was też dzisiaj taka straszna mgła?

Dzień dobry dziewczynki jeżeli chodzi o mnie i o moje zakupy to również postawiłam na rzeczy używane ponieważ raz że nie stać mnie na wszystko nowe a dwa że tym sposobem kupie więcej rzeczy:-) mam wózeczek bebe high treck na 3 kołach - dostałam od koleżanki w Polsce zapłaciłam jej grosze za niego nie mam jeszcze łóżeczka i pewnie będę kupowała nowe ale chyba jeszcze nie teraz tylko za parę miesięcy jak już będę na końcówce:-)
Co do ciuszków to moje koleżanki wszystkie poza jedną mają dziewczynki a ja ponoć będę miała chłopca więc kupuję wszystko od nowa.

Chejka dziewczyny.
Ostatnio malemu znudzil sie chlebek z pasztetem i myslalam nad innymi rozwiazaniami. Sprobowalam serka topionego, krakowskiej suchej i drzemu- wszystko je i zadnych reakcji negatywnych nie ma.
U nas zimno okolo -10 stopni lekko sniegu napadalo. Wszystko ladnie wyglada ale w domu zimno.

U nas znow wystapil problem z mlekiem. Od pewnego czasu daje mu kaszki bo juz mleka nie chce pic,a teraz juz teraz nawet i kaszki trzeba wmuszac. Wlasciwie to on je wszystko procz mleka:-( a tam sa witaminy. Zauwazylam ze paznokcie od nog mu sie wamia nawet jak sa krociutke wiec czegos mu brak?? kurcze gdyby on pil to mleko.....Obiady i chleb to on super je.
Juz nawet myslalam by dac mu troche normalnego mleka na sprobowanie bo jes lepsze w smaku , no ale nie wiem....

Ja tez uwazam ze dziecku to wszystko jedno. Lozeczko mamy urzywane, zabawki podostawalismy, ubranka tez. Troche pokupowalam na przecenach ale nie drogich.

reklama
Do góry