reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Isabell oj ja temat swojej tesciowej pozostawie bez komentarza. Jak bede miala wiecej czasu to napisze wam jak u niej jest "wesolo". Nie ma co tesciowa bede miala srednia...ale o wszystkim Wam jeszcze popisze.
A tymczasem milego dnia dla moich ulubionych kobietek.

Kravat a jak dlugo obiecalas rodzinie nie dotykac kompa??? hihihi

reklama
hehe tylko przez okres swiat :) takze juz siedze i delektuje sie gluchym stukotem klawiszy :-)

U nas przez mrozy byl problem z woda i juz sie balam ze calkiem przestanie leciec, ale wczoraj juz bylo oki :))
Jezuu faktycznie dawno nie bylo takiej zimy....

Filon nie dostal sie do przeszkola w mojej miejscowosci :( a dostal miejsce w Perth, ale tylko na part time, nie mam pojecia jak pogodzic rozwozenie dzieciakow, tym bardziej, ze mloda konczy o roznych porach, czsem jest do pierwszej, a czasem do 2.30, bez sensu caly dzien ujezdzac, ale chyba nie mamy wyjscia...

W piątek mam wizytę z lekarzem i pielęgniarką, 22 tydzień ciąży ;-) . Powiedzcie mi proszę, czego się spodziewać na takiej wizycie. O co warto pytać?

Asiek przede wszystkim niech ci da list dla pracodawcy-zaswiadczenie ze jestes w ciazy:)
A z plaszczami lipa, zamowilam dwa jeden moj rozmiar drugi wiekszy i oba sa ciasne w cyckach:(
Poszukiwan ciag dalszy-zwlaszcza ze brzuszek juz mi wystaje!!

Asiek pytaj o wszystko co chciałabyś wiedzieć, co Cię niepokoi itp
Gasiorek ja też robię przemeblowanie. W końcu mam łóżeczko więc trzeba było sypialnie poprzestawiać żeby można się było ruszyć, oj przydałby się większy pokój. Powoli zaczynam przenosić wszystkie rzeczy małej do sypialni i przyzwyczajam ją że śpi i leży w łóżeczku bo w living też już powoli ruszać się nie można. Powoli też będziemy musieli zabierać się za adaptacje poddasza bo jak mała podrośnie to będzie potrzebować jeszcze więcej miejsca.
Ja teraz ciągle piorę i prasuję. Wszystko co miałam u teściów muszę prać bo oni palą w domu wszędzie i wszystko mi śmierdzi a do tego pranie na bierząco i końca nie widać, nie wspomnę o prasowaniu.
Jutro wybieram się na przejażdżkę po sklepach poprzeglądać wyprzedarze i pokupować ciuchy dzieciakom.
Mój mąż nadal w domu i jakoś nie spieszy mu się do roboty a ja mam mniej czasu a niby powinnam mieć więcej jak on jest w domu.
Co do stojaka do wanienki to kupiłam i jest do du..., nie polecam. Jutro muszę zamówić sobie w Polsce.
Książki z Polski przywiozłam i jak narazie nie mam kiedy usiąść i poczytać.
Kiedy planujecie następne spotkanie dziewczynki? Może się wybiorę o ile pogoda się poprawi.

No i ja sie wkoncu odzywam.......
Jakos w tym nowym roku mam malo czasu, poza tym Barnim zrobil sie nieco wrazliwszy n ahalasy i budzi sie jak sie jest na kompie.
Proces zasypiania sie wydluzyl bo on z radosci nawet zmeczony wstaje co chwilke jak sie go polozy. Zaczelam stosowac skrepowanie ha haha , daje kocyk pod materac tak ze sie nie uda mu wstac , wiec zasypia- straszna jestem:-p.

zQo - Rowniez i ja witam nowa strara mamusie w naszym gronie :-)
matka- gratuluje zareczyn.
isabel- tak jak ty mialas z tesciowo to ja tak mam z moja mama, zawsze ustalamy do do dnia grafiki gdzie jestesmy i na ile i zawsze jest troche i wecej u moich rodzicow (zeby nie bylo) , ale i tak jak jedziemy do tesciowej to ona ze czemu bo tu malo czasu spedzamy :wściekła/y:, wiec zawsze nasz urlop wyglada tak ze co 2 dni lub co poltora dnia jezdzimy do naszych rodzin i spedzamy czas w samochodzie jezdzac z jednej miejscowosci do drugiej:no:. Ale to juz nie moja wina ze jak jestesmy u niej to ona woli siedziec w piwnicy na krzesle, popijac piwo i palic papierosa za papierosem:-(

Witam dziewczynki:-)
Isabell wiem cos o braku miejsca,wczoraj robilam porzadki w komodzie i szafie bo nie mozemy sie juz pomiescic,ale sie udalo ,chyba niedlugo musze pomyslec o dodatkowej komodzie ale znowu miejsca w domu tez nie zaduzo, wczesniej jeszcze jakos bylo ale teraz jak nas trojka to miejsca brak, mala klita,:no:Fajnie ze masz gore,duzo wiecej miejsca a przy dwojce dzieci jak znalazl:-)
Emila a nie mozesz wymienic na mniejszy rozmiar albo na inny ? Asiek tak jak Isabell pisze pytaj o wszystko co chcialabys wiedziec,ja czesto pisalam sobie na kartce zeby nie zapomniec bo ze mna to tak jest,jak uz wychodzilam od poloznej to przypominalo mi sie ze jeszcze mam pare pytan ale zapomnialam:-D:-D:-D

Deveinred czasami musimy:-) Piotrek tez ostatnio szaleje co go poloze to placz albo siada i sie smieje i bawi wczesniej zasypial o 20 teraz idzie spac ok 22 i co go poloze to juz siedzi albo probuje na na kolana do raczkowania ale wscieka sie ze nie umie:-D

reklama
Hejka,
plaszcze oddalam, przeszlam cala Princess i nie ma nigdzie plaszczy ciazowych (znalazlam jeden w gapie ale za maly, niby moge zamowic przez internet ale...) jutro ostatnia szansa jedziemy do Fortu po luzeczko to sie rozejrze.Za to mam buty!!No w sumie to pulbuty ale zawsze-latwo zalozyc, latwo sciagnac bede testowac wieczorem:)

Do góry