reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam w Nowym Roku,
wczoraj nie mialam na nic sily-jakis taki kiepski dzien.Mialam pracowac ale zadzwonili ze mnie nie potrzebuja-byl maly ruch.
Isabell zycze bezpiecznej podrozy!

reklama
No to rzuce temat bo tu jakos cicho:)
Czytam ostatnio o krwi pepowinowej, a dokladnie mozliwosci przechowywania jej.Slyszalyscie cos o tym?

Witam się ::-) Ja w ciut kiepskim humorze bo korzystając dziś z tego, że było ładnie wyszłam z Alą na spacer...po 10 minutach zaczęło wiać, sypać, a po chwili dołączył do tego grad....Ala darła się jak opętana, a ja z wózkiem biegłam do domu...oczywiście zmokłam i przemarzłam. Po powrocie powiedziałam, że już nigdy nie wyjdę na spacer:baffled:
No ale teraz Ala śpi, a ja w łóżeczku więc humor ciut lepszy:tak:
Co do krwi pępowinowej-słyszałam o tym i nawet w ciąży rozważałam możliwość pobrania i zdeponowania jej ale dla mnie to za duży koszt jednak był. No i niby ma ona pomóc na przykład w leczeniu białaczki u dziecka...więc po mojemu wolałam nie kusić losu...:no:
Tutaj link do artykułu na ten temat: Czy warto przechowywać krew pępowinową?
No i mam pytanie do dziewczyn, które mają już ciut starsze maluszki: co jest dobrym prezentem na pierwsze urodziny dzieciaczka? Wiem, że do urodzin mojej Ali jeszcze trochę zostało, ale odkąd moi teściowie kupili jej na święta to co chciałam dać jej na roczek to nie mam pojęcia co kupić...a moja mama też już zaczęła mnie wypytywać co Ala by chciała...

Hej dziewczyny!!
Strasznie dawno tu nie zaglądałam i widze same nowe mamy:tak:
Moze sie przedstawie mam na imie Basia,mieszkam kolo Airdrie i jestem mama 4 dzieci ,dziewczyny juz sa praktycznie dorosle Magda w grudniu skonczy 18 lat a Marta w kwietniu 16 natomiast chlopcy Konrad w maju 5 lat a Szymonik w marcu bedzie mial roczek.
No to chyba narazie tyle serdrecznie pozdrawiam:-):-):-)

Hej kochane no myslalm ze szybko sie nie odezwe bo komputer nam wysiadl ale maz dzisiaj naprawil,niewiem jak ale sie udalo:tak:
Wam rowniez dziewczynkim zycze SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU,WSZELKIEJ POMYSLNOSCI ORAZ SPELNIENIA WSZYSTKICH PLANOW I MARZEN!!
Emila ja slyszalam i cytalam na ten temat ale jakos dalam sobie z tym spokoj poza tym to dosc duzy koszt,ale moze warto sie nad tym zastanowic.
Deveinred no to ladnie,maly zrobil wam niespodzianke na nowy rok:-D:-D:-D
My dzisiaj bylismy ogladac te wozki i podobaja mi sie dwa wiec ktorys na pewno kupimy,no chyba ze jeszcze cos innego jeszcze znajde:-)
Witam nowa mamuske wsrod nas:-)

Witamy Mamuske ponownie:)
No ja troche zaczelam czytac o tej krwi i tu mozna oddac do "publicznego" banku, dostepnego dla wszystkich, wiec chyba zrobimy tak-moze komus to pomoze.Z artykulu od Almani wynika ze nie jest to tak szalowa propozycja jakby sie wydawalo na poczatku.Pomijajac koszta(daloby sie to jakos przezyc) to moze sie okazac ze lekarze nie zdecyduja na uzycie krwi ze wzgledu na mozliwosc zlego przechowywania.
Do jutra!

Dzien dobry z samego rana:) Cos ostatnio nam się to forum wyludnilo i taka cisza...z tym wieksza radoscia witam nowa stara mamusie:)) wczoraj po raz poerwszy od dawna udały mi się zakupy ubraniowe dla mnie a nie dla Ali czy Jarka;p potem postaram się pokazać co kupiłam :)

Dzieki dziewczyny za powitanie:tak::-)
Oj dawno mnie nie bylo ,wczoraj sobie przekopalam troszke forum to jakies 100 stron temu hehe
Zima nam sie straszna zrobila ,wczoraj jak pojechalam do miasta to tak przemarzlam ,przypomniala mi sie Polska zima normalnie.
Ferie sie koncza jutro wszyscy sie porozjezdzaja tylko mlodzi mi zostana:blink:

reklama
Witam
W końcu w domu. Podróż powrotna była straszna, drogi do kitu, wszędzie zaspy i padający śnieg, my niewyspani po sylwestrze a potem u teściów nie dało się odpocząć bo oni nie wiedzą co to cisza, na promie strasznie bujało, dało się to ledwo przetrwać na leżąco, Maja marudna, chyba za dużo dla niej. A wczoraj po powrocie trzeba było zrobić jakieś zakupy do domu no i się rozpakować. I tak wszystkiego nie zrobiłam bo po prostu padłam.
Witam nową starą forumowiczke. Mieszkamy niedaleko siebie:-)
Co do krwi pępowinowej to ja się nad tym zastanawiałam przy Kubie ale koszty nas przerosły a teraz nawet o tym nie pomyślałam.
Dziewczyny czy można tutaj kupić stojak do wanienki????
Ciężko mi kąpać małą bo mam niski stolik i muszę się zginać a jak podrośnie, będzie cięższa to będzie jeszcze gorzej a trochę tych miesięcy mi zostało zanim będę mogła wsadzić ją do wanny

Do góry