reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Emilia -przynajmniej nie zabladzisz na tym koncu swiata;-):-Dna przyszlosc bedziesz wiedziec gdzie mieszkam a na herbatke czy kawke to w kazdej chwili zapraszam:-)
i specjalnie dla Ciebie str z bielizna: figleaves.com Womens lingerie, bras, briefs, hosiery, swimwear, underwear, clothing, free returns
i kremik na cycorki z Perfecta Mama dostaniesz tutaj: Twoje Kosmetyki

Amelka teraz chwilke pomarudzila-jak zwykle wieczorkiem zabki bardziej dokuczaja ale dostala proszek i juz spi:-):-D:-D:-D:-Dehhh ja robie obiadek(dzisiaj na szybko spagetti-z lenistwa;-)) i moze cosik poprasuje bo sie zebrac cos nie moge:zawstydzona/y:

reklama
azorek byłabym wdzieczna woolwich to jest chyba jakis oddzial barclays
no wiec moj maz mowil mi ze np w jego banku jest opcja holiday cos tam i wtedy na jakies 2 mies wstrzymuja oplate.ale trzeba w banku pytac bo nie kazdy takie cos ma.w ostatecznosci mozna to podciagnac pod missed selling (czy jakos tak)-chodzi tu o to ze byliscie po ubezpieczenie po mortgage i chcieliscie pelny pakiet ktorego wam nie dano ale o to tez powinniscie sie umowic w citizen advice biuro.jesli chcieliscie pelne ubezpieczenie a okazalo sie po czasie ze czegos brak to mozecie dostac kase z ubezpieczenia spowrotem albo zmusic ubezpieczyciela o pokrycie tego unemploiment .(poradzcie sie w CAB)
mozecie popytac w citizen advice biuro o wszystkie benefity i zasilki-to wiesz.jesli chodzi o zasilek dla bezrobotnych nam nalezy sie 180Ł miesiecznie:no:jezeli np w zakladzie pracy Twojego meza zwalniaja bo jest ciecie to oki jesli np zatrudnia kogos to w takim wypadku mozna ie sadzic i musza wyplacic odszkodowanie badz odzyskac miejsce pracy.
ehh pewnie za wiele nie pomoglam i na nic gwarancji nie ma wiec wizyta w CAB nie unikniona:zawstydzona/y::no:

witam sie z rana:-)wyspana hurrrraaaaa:-D:-D:-D Amelka po ashton powder znowu jest spokojna i zadowolona od rana usmiecy a nie lament:-D:-D:-Dpogoda sie zapowiada ladna jak na razie(tfuuuuu tfffuuu tfffuuuu-zeby nie zapeszyc) wiec jakis spacerek zaliczymy:tak:milego dnia dziewuszki

Rowniez witam z rana. U nas narazie dobrze. Barnim przed wczoraj stwierdzil ze nie idzie spac po poludniu bo sie nie wybawil i od 11 rana do 20:00 nie spal i musze powiedziec ze nie bylo tak az zle z nim, nie mzrudzil za bardzo.

isabelll- zycze zdrowka niestety o kredytach czy ubezpieczeniach to nie wiem nie pomoge:-(
azorek - to super ze jestes w zwiazkach , od kolegi wiem ze to pomaga.
gasiorek- mi pasuje sroda!

Dzień dobry:tak: Do nas przyszłą paczka od teściów z prezentem dla Ali. To uczący piesek z fisher price:
G2810_b_1.jpg

Ale jestem ciut zła- oni kupili to w wersji polskiej a ja miałam plan żeby kupić to w angielskiej żeby Ala zaczęła się uczyć języka na tym...No ale dobrze, że nie kupili tego co my....chciałam się z nimi skonsultować w tej sprawie żeby nie było dwóch takich samych prezentów ale oni nie byli chętni i od razu powiedzieli, że już kupili i tyle. I nie chcieli powiedzieć co kupili...nie wiem czemu przecież i tak to zobaczyłam jak otworzyłam paczkę, a tak to przynajmniej bym się nie martwiła, że Ala dostanie dwa takie same prezenty:eek:
Tak po za tym to jest mi smutno bo Jarek ma jakiś kontrakt świąteczny czy coś i pracuje teraz od 6:30 do 18:30 żeby się wyrobić :no: Jak wychodzi z domu to ja i Ala jeszcze śpimy, a jak wraca to Ala akurat zasypia. Widzę po Ali, że jej go brak:-( Jak mówi do niej przez telefon to młoda się uśmiecha a potem zaczyna rozglądać gdzie on jest:-p

Jakie macie plany na Sylwestra? Ja chyba zostawię Alunię z dziadkami i pójdę na imprezę w centrum Glasgow na łyżwach. Taka otwarta. Kocham łyżwy:tak:

Witam, u mnie pochmurno ale i tak nigdzie sie dzisiaj nie wybieram, moje dzieciaki nadal chore, wiec nie bardzo mi to przeszkadza.
Azorek dzieki, juz sie dowiedzielismy w banku. Mamy taka opcje ze przez jakis czas bedziemy musieli placic tylko oprocentowanie kredytu, niestety nie da sie tego calkowicie zawiescic. Ale dobre i to. Jesli chodzi o kwestie ubezpieczenia to nic nie moge zrobic, moge sobie teraz to dokupic tak na przyszlosc. Jesli chodzi o zasilek to moj J musi sie zglosic do job center a reszta benefitow jest zalezna od zarobkow i tego ile sie placi, o to to juz on bedzie sie dowiadywal. Jesli chodzi o CA to jak do tej pory nie mam dobrego doswiadczenia ale moze po prostu tak trafilam.
Almani fajny piesek, fajnie ze wogle cos kupili bo moja tesciowa Kuby nigdy na oczy nie widziala, nie mowiac o jakimkolwiek prezencie a on ma juz 5 lat. Zawsze mozesz jej kupic drugiego takiego mowiacego po angielsku.
Ja natomiast mam problem z prezentem dla mojego malenstwa, jej to wszystko jedno co dostanie ale mi brak pomyslu a tu jeszcze moj tesciu pyta sie co kupic, moj tata tak samo a zaraz zacznal sie pytania co na chrzciny. Macie jakies pomysly????

reklama
almani- fajny ten piesek tylko jak mowisz szkoda ze po polsku.

my na sylwestra siedzimy w domku , ja pewnie pojde spac jak w zeszlym roku i 3 lata temu o 22:00:tak:

Do góry