reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam w Mikołajkowy dzień :):-D:-D:-D
Mikołaj stwierdził chyba że w tym roku nie byłam za bardzo grzeczna bo nawet nie wpadł na chwilę. Ale to pewnie dlatego że jeszcze nadal nie mam choinki ...;-)
Isabell ja tez z benefitami nie pomogę bo u nas to Sebastian sie wszystkim zajmuje a ja jak ta księżniczka nawet palcem nie kiwam w tym temacie.
Julka kolek nie miała więc tez nie pomoge ale po opisie to bardzo możliwe...i pamietam że gripe water widziałam nawet w tesco wiec nien powinnas miec problemow aby ja kupic.
Azorek, widzę że zabkowanie daje Wam w kość...oj ja się troche tego boję. Julka 9 konczy 3 miesiace wiec tez juz pewnie blizej niz dalej do tych zabkowych przyjamnosci.:-):-):-):-)

reklama
Mam i infacol i ta wode ale na tej wodzie pisze ze jest dla dzieci ktore skonczyly miesiac. Narazie stosujemy infacol drugi dzien i mala poprawe widze wiec moze sie uda, doszedl nam jeszcze katarek bo tak jak pislam wczesniej \kuba mi sie przeziebil, wczoraj mnie zlapalo no i Maja tez ma katar

Czesc dziewczynki :)

Co do wczorajszego obiadku, to skonczylo sie na bombai delivery ;-) a dzisiaj rybka z grilla :)

Co do kolek, to ja jako expertos w tej dziedzinie, bo jedno i drugie prawie do roku zycia mialo wieczne kolki, gdzie jeszcze Rozalka miala ostra alergie pokarmowa, jedyne co sie sprawdzalo to Infacol, do kazdego posilku. Takze isabellL reszte mozesz wyrzucic ;), tylko wazne zeby podawac (dokladnie nie pamietam) przed karmieniem, tylko ze ja dawalam przed pol dawki i zaraz po drugie pol, a jak sie ulalo to kolejne pol, tylko mowie u nas byly wieczne kolki, ktore trwaly po pare godzin. Ciepla kapiel i oklady termoforem, acha i bardzo nam pomagal tez taki masaz brzuszka, i tez po kazdym wlasciwie karmieniu (tzn tak po 15 min, za nim zaczely sie kolki)
Masaż na kolkę

Tu masz instrukcje i trzymaj sie dzielnie, pamietaj kiedys przejda :))

No nic lece bo znowu rybki spale....

Papapapaa

Ja tylko na chwilę- dzień był intensywny i jutrzejszy wcale nie będzie spokojniejszy. Zakupy, banki i tysiąc trzysta innych spraw;-)

Chcę tylko powiedzieć, że Alunia raczkuje jak szalona i to głównie w stronę kabli i kontaktów- one ją zdecydowanie pociągają:laugh2:

A ja marze o luzeczku:)wlasnie wrocilam z pracy.U mnie byl mikolaj-niespodzianka:dostalam spodnie i bluzeczke ciazowa od kolezanki z pracy, a pozniej od duzego stolika napiwek i czekoladki:)Z Romkiem postanowilismy przelozyc mikolaja na pozniej-nie zdazylismy nic kupic:)
Zastanawiam sie nad kupnem czegos do masazu stop.Jakies pomysly?

Witam moje drogie.
Jakos przezylam pierwsze dni w pracy cooc wczoraj po nocce bylo ciezko bo jak wrocilam to na 40 minut poszlam sie kimnac bo potem na probe choru i msza wiec w domku bylam po 13. Potym wszystkim odechcialao mi sie spac wiec poszlam o 20:30. I tak sie dziwie ze tyle bez snu dalam rade.

Co do kolek nie pomoje ja mialam z polski espunisan ale maly i tak nie mial takich typowych kolek. Zdazylo sie z 3-4 razy jak cos go bolalo i plakal ale tylko przez godz a brzuszek nie byl napiety.

Maly przespal dzis pobudki w nocy i od 20 spal do 6:20:-)

Matka - ja tez nie mam jeszcze choinki, musze pokupowac jakies ozdoby bo tak golo u nas w domku zupelnie nie swiatecznie:-(

Dzien dobry:-) co do masażu stóp- kupiliśmy babci coś takiego: Buy Visiq Bubble Foot Massager. at Argos.co.uk - Your Online Shop for . :) użyłam tego raz czy dwa i w sumie fajne to było:tak: siadałam przed telewizorem a stopy mi się moczyły;-) nie wiem jak w ziemie ale latem to fajna sprawa:-p tyle, że ja zawsze woda nachlapałam dookoła:zawstydzona/y:

Alunia na razie śpi, a ja lenię się w łóżku....choć z kuchni woła do mnie stos brudnych garów:eek:

witam sie i ja:-):-)po ashton powder Amelka znowu je bawi sie i drzemie:-D:-D:-Drewelacja:-):-)spala cala noc nie obudzila sie jak ostatnio o 5 rano wiec jestem wyspana na maxa a maz zapal do pracy:zawstydzona/y::tak:nieslyszelismy nawet budzika:szok:
mam nadzieje ze Pani Moderator sie nie obrazi wklejam link bardzo wazny dla osob chcacych pomoc: https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/pomozmy-34334/
ehhh pogoda pod psem a ja mam fure prasowania i sprzatanie bo przez ostatni tydzien to niewiele zrobione w domku:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
milego dnia dziewuszki zycze papapa

reklama
No więc ja wskakuję na chwile po bardzo długim i aktywnym weekendzie z bratem męża. No więc właśnie poszedł jeszcze na miasto porobić troszkę zdjęć i jutro wraca do Polski powiem Wam dziewczynki że właśnie zrobiliśmy rachunek sumienia i wydaliśmy kupe kasy przez ten weekend na jakieś wejściówki nie wejściówki i takie tam więc teraz musimy oszczędzać bo do Polski jedziemy nie wiem jak to wszystko będzie damy rade ale znowu niczego nie odłożymy :no:
Pozdrawiam Was serdecznie miłego dzionka

Do góry