reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam się również i ja
Mnie wczoraj rozłożyło przeziębienie. Dzisiaj już trochę lepiej za to z Kubą gorzej i został w domu, żeby mi się całkiem nie rozchorował.
Na kolki jak narazie pomaga nam infacol za to mamy problem z katarem. Maja ma strasznie zapchany nos. Odciągam jej i czyszczę ten nosek ale to mało pomaga. Wczoraj prawie nic nie jadła ale dzisiaj z jedzeniem już lepiej.
Ja to wogle mam dzisiaj pechowy dzień. Płacę 2 ubezpieczenia do kredytu na dom i okazało się że nie mam tam opcji od utraty pracy. Jestem wściekła na gościa który nam to załatwiał ale też jestem wściekła na mojego J bo już dawno mu mówiłam zeby zadzwonił i upewnił się że mamy taką opcję i jak to działa ale jak zwykle on mnie olał i tego ie zrobił bo on na wszystko ma czas i o wszyskim wiecznie zapomina a na mnie sie wscieka jak za nim chodze i mu przypominam. Oj rece mi opadaja

reklama
IsabellL jak mi Cię bidulko szkoda nie dość że nowa sytuacja w domu i powinien być to najszczęśliwszy okres to taki pech. :no:Moim zdaniem na pewno powinno być coś zabezpieczającego przed utratą pracy moim zdaniem powinnaś zadzwonić do riveneu i dowiedzieć się co robić benefity na pewno dostaniesz takie jak pisałaś o ile w tym wypadku nie wyzsze ale powinni Ci dac dodatek za niepracującego współmałżonka przynajmniej moja koleżanka coś takiego dostaje mają jedno dziecko i ona nie pracuje na niego były benefity i teraz dostaje coś jakby zasiłek ale to jest tylko na kilka miesięcy nie wiem na ile. Co do kredytu to nie mam pojęcia pewnie jak ubezpieczenie nie obejmuje to nic nie zdziałacie chociaz obym się myliła powodzenia i nosy do góry musicie sobie poradzić

Ewa mówisz chyba o zasiłku z job center, bo z revenue o niczym takim nie slyszalam a benefitow raczej wyzszych teraz nie dostane bo oni i tak obliczaja to na podstawie zarobkow z zeszlego roku ale zobaczymy, moj J dzisiaj lub jutro bedzie do nich dzwonil. A owszem jest w ubezpieczeniu opcja zabezpieczajaca przed utrata pracy ale gosciu ktory nam to wszytsko zalatwial tej opcji nie zaznaczyl i nawet gdybym teraz to sobie dodala to mi nie pokryja bo od momentu zawarcia polisy do takiej syt musi minac 90 dni. Wiec jestem wsciekla na tego goscia bo wzial kase za zalatwienie wszystkiego a nie wywiazal sie ale teraz juz nic z tym nie zrobie i na mojego J ze tego nie sprawdzil wtedy gdy go o to prosilam a bylo to juz dawno temu.
Jedyne co moge zrobic to zagadac w banku zeby mi zawiesili kredyt o ile jest taka mozliwosc

no moj to w halifax bank of scotland ale cosik powinien wiedziec.jak wroci z pracy(po 18) to odrazu popytam co i jak i napisze.my np bralismy pozyczke i wzielismy ja z ubezpieczeniem-cholernie drogim zreszta.i okazalo sie ze nie potrzebnie ta kase placilismy bo moj jest ubezpieczony z pracy i ztego dostanie wiecej kasy tak wrazie co niz z tego ubezpieczenia pozyczki:wściekła/y:taniej wyszlo nam wykupic niezalezne pakiety life cover i critical ilness cover i w tym mamy wszystko pokryte:tak:ja mam szczescie ze moj maz mysli na przyszlosc i woli byc ubezpieczony na zapas niz pozniej plakac :zawstydzona/y::tak:szczegolnie teraz jak sie takie cyrki na rynku pracy dzieja lepiej byc przezornym i ubezpieczonym.ja np przed macierzynskim zapisalam sie do zwiazkow zawodowych wiec teraz jak mi takioe numery z kasa robia mam podkladke i plecy ze str zwiazkow-zawsze pomoga:tak:

No my mamy ubezp na zycie, od choroby i cos tam jeszcze oprocz tego ubezp domu i mialo byc ubezp od utraty pracy ale jakos tak wyszlo ze nie ma, ja tez bylam pewna ze mamy ta opcje bo mowilismy do goscia ze chcemy ale dla pewnosci jakis czas temu jak byly zwolnienia u niego w firmie to mowilam zeby zadzwonil i sie upewnil. Juz taka jestem ze wole cos kilka razy sprawdzic i miec pewnosc. No i przyszlo co do czego i nie ma.

Witam dziewczynki w koncu znalazlam chwile,moj maly wlasnie zasnal:-)
Weekend tez intensywny,wczoraj to odwiezlismy szwagra i padlismy,tez bylismy na princess i straszny ruch do tego zimno,jedna baba nas wkurzyla pelno ludzi kolejki no i przez przypadek delikatnie najechalismy jej wozkiem na but tylko dotknal,przeprosilismy ale ta wielce wkurzona ze mamy uwazac jak chodzimy ,wielka mi lady:wściekła/y:
Isabell zycze powodzenia oby problemy sie skonczyly:-)
Deveinred to fajnie ze nie bylo tak zle,pewnie pare dni i sie przyzwyczaisz:-)
Do mnie mikolaj nie przyszedl,jakos zabiegani bylismy ze nie zdazylismy nic kupic
Co do kolek to ja myslalam ze maly tez mial wiec probowalam wszystkiego,ale nic nie pomagalo maly wszystko mial tak wrazliwe ze zawsze plakal jak mu cos podalam ale duzo lezal na brzuszku i to troche pomagalo jak mial 2 miesiace bylo duzo lepiej a kolki nas ominely,bo mial zaparcia i wzdecia

Czesc dziewczynki!
Dzieki za herbatke Azorek:)
Isabell sytuacja naprawde niewesola.Wiem ze z job center mozesz dostac zasilek dla poszukujacych pracy, ale nie znam zadnych szczegolow.
Ewa taaa goscie kosztuja:)ale pomysl sobie im mniej kasy wzmiesz do Polski tym mniej wydasz.
a teraz relaksik...

reklama
Do góry