reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Co do zmian po porodzie-przed okresem mnie teraz wszystko kłuć zaczęło, okres mam nieregularny- najpierw miałam po 28 dniach od poprzedniego, a teraz pojawił się po 3 miesiącach...w ogóle czasem boli mnie macica i czuję jakby wszystko mi się tam przesuwało:eek: Mój lekarz powiedział, że tak naprawdę do normy powinnam wrócić rok po porodzie:tak:

A my już tez po spacerku- zimnooo było ale dzięki tamu jak wróciliśmy to Ala dostała obiad, ciepła herbatke i od razu zasnela:-)

reklama
kurde blade..... ja to dzis otrzymalam pismo z revenue ze cos im sie nie zgadza z obliczeniami.... wyszlo na to ze niby ja napisalam zarobki meza 0.00 a oni sprawdzili i wyszlo im ile naprawde zarobil.... nie chce mi sie az wierzyc ze moglabym zrobic taka pomylke...:wściekła/y: mial z was ktos taki przypadek?? a moze to oni sie trzasneli i oni zle to wpisali... nie wiem jutro bede dzwonic i sie dowiadywac.... cholipcia mam nadzieje ze nie bedzie trzeba nic zwracac albo co gorsza zeby nam za to kary nie wsadzili :(
oj humor mi dzis tak popsuli ze hey :(

Deveinred moja mam mi juz mowila ze tak naprawde to dlugo odczuwa sie te zmiany,bo to szok dla organizmu i trzeba troche czasu az sie unormuje ale zycze ci oby szybko przeszlo:-)
Juz tez tak mysle ze ten kaszel to przez te zabki ale ostatnio mial lekka infekcje wiec pojde tak dla pewnosci aby lekarz obejrzal:-)
prawda jeszcze troche minie zanim siadzie ale juz sie chyba nalezal bo tak sie cieszy jak na chwile sobie usiadzie ze od razu ryk jak tylko go poloze :-D

Asiek dokładnie jak jest okazja to trzeba korzystac tym bardziej ze te wejsciówki na zamki wcale tanie nie są a czasami nie ma tam nic ciekawego i tylko traci się pieniądze.
Kravat mój Kuba też niedługo idzie pierwszy raz do teatru tyle że ma wyjście ze szkoły aż jestem ciekawa jego reakcji.
Doveinred a nie zmienilas w ciągu tego czasu adresu lub mąż nie zmienił pracy? U nas tak było, mój J zmienił pracę i oni zaczęli całą procedurę od nowa, ale to fakt trzeba do nich dzwonić i się pytać bo często coś gubią albo mają jakieś przeoczenie.

rudzia oni tez sie myla, najlepiej tam zadzwoni albo pojsc i wyjasnic sprawe
Emilia to zaswiadczenie do 25 lub 26 tyd a polozna da ci je po 22tyg

Dobra chyba nadrobilam wszystko. Ja dzisija jakos nie mialam czasu na nic, ale zaliczylismy nasz pierwszy spacerek, pogoda byla udana, troche mrozno ale to lepsze niz te wiatry i deszcz. Poza tym mielismy problem z kupka, Maja dzisiaj juz 3 dzien nie robila wiec zastosowalam swoje metody i mielismy 3 pieluchy brudne i wszystko dookolo. Zaczela mi sie strasznie napinac po jedzeniu i potem jej sie strasznie ulewa, ma czkawke a czasami nawet zaczyna sie krztusic, wiec zobaczymy jak to teraz bedzie jak juz w brzuszku ulzylo.

Doveinred a nie zmienilas w ciągu tego czasu adresu lub mąż nie zmienił pracy? U nas tak było, mój J zmienił pracę i oni zaczęli całą procedurę od nowa, ale to fakt trzeba do nich dzwonić i się pytać bo często coś gubią albo mają jakieś przeoczenie.
a o co chodzi?
O coumcil tax czy o co bo troszke nie wiem.
Ale co do tewgo pytania to ja pracuje od 4 lat w tej samej firmie a G 3 lata w tej samej firmie i od 2,5 lat mieszkamy w tym samym miejscu.
Z tymi kupkami to zawsze jest problem, dobrze ze pomoglas malej. Ucaluj skarbka od nas.

Deveinred wszystkiego najlepszego dla Barnimka,dopiero zauwazylam ze to dzisiaj juz 7 miesiecy,ale czas leci:-)
Wiekszosc dzieci chyba ma problem z kupkami a szczegolnie jak jest na mleku modyfikowanym,tak u nas bylo

doveinred Odnośnie tego że tak długo czekasz na child benefit, ale jeśłi nie było żadnych zmian u was to najlepeij tam zadzwoń i zapytaj się co z twoja aplikacją. A akt urodzenia Ci odeslali?todę A

Dziewczyny co myślicie o mini pigulkach? Ostatnio polozna sie mnie pytala jaką metodę antykoncepcji wybieram, powiedziałam ze narazie chyba te mini pigułki ale nie jestem do konca do tego przekonana.

Ja do tej pory sie nie moge zdecydowac,mi gp zalecala pigulki ze wzgledu na moje jajniki i okres ale cos nie jestem przekonana wogole,troche martwie sie ze moze pozniej nie bedzie u mnie tak latwo z drugim dzieckiem,jak juz bede miala dwojke to na pewno cos wezme :-)

reklama
a z tym :sorry:, no zadzwonie tam w tyg i zobacze jak juz raz dzwonilam to powiedziano mi ze maja czas do 6 mies na rozpatszenie sprawy, spojzalam na date wyslania i bylo to w czerwcu.

Co do pigulek ja kiedys bralam ale u mnie to bez sensu bo i tak zawsze kazalam miec gumke bo mialam schizy ze zajde w ciaze nawet biorac pigulki. Mnie tez GP sie pytal o metode koncepsji a ja powiedzialam gumki a on czy jestem pewna a ja ze tak bo po co sie truc i najlepiej nie robic:laugh2:,
U mnie by nie daly rezultatu bo kochamy sie moze co 3 tyg wiec nie ma sensu:sorry:.

Do góry