reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

dziewczyny jak by ktoras chciala mam kilka przydatnych ebookow: jezyk niemowlat,masaz shantala,zabawy dla niemowlat,zabawy ruchowe(dla satrszej gromadki) i zabawy od roku oraz usnij wreszcie.jak by ktos byl zainteresowany to piszcie na priva emaila to wysle:tak::-)
co do tych stanikow to powiem szczerze ze nbylam zadowolona ale tylko jeden drozszy(35f) mialam a reszte tanszych i zadowolona bylam.aa a w lasenzi nie maja maternity??oni maja konkurencyjne ceny bielizny i czasem sporo promocji:sorry:

reklama
Ja dziś miałam taki średni dzień...coś oboje z Jarkiem nie mieliśmy humoru:-(
Za to Alunia nauczyła się sama wstawać w łóżeczku i napawa ją to ogromna radością i fascynacją:-) Tak po za tym to w przyszłym tygodniu ruszam kupować prezenty na święta i mikołaja....uf...już się boję:-D

ps. Co do e-booków to jakby któraś z was chciała mam coś takiego- Estivill Eduard de Bejar Sylvia - Uśnij wreszcie. Jak pomóc dziecku zasnąć .

ps. Co do e-booków to jakby któraś z was chciała mam coś takiego- Estivill Eduard de Bejar Sylvia - Uśnij wreszcie. Jak pomóc dziecku zasnąć .

Co do tej ksiazki to ja stosowalam metode z Kazde dziecko moze nauczyc sie spac Annette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth
a do tego co ty piszesz almani to jest link dr Eduard Estivill super sprawa polecam tak nauczylismy malego zasypiac samemu.
mam wlasnie obydwa te ebooki i tez z nich czerpalam sporo:tak:a nnigdy w zyciu nie pomyslalam ze poradniki przydadza sie przy maluszku(zawsze mi sie dziwnie kojazyly:sorry:).ehhh ja uciekam doprasowac bo jutro pewnie mi sie nie zechce:zawstydzona/y::-(pozniej dokoncze epoke lodowcowa 3 ogladac i poloze sie spac:confused2:
dobranoc wszystkim mamusiom(przyszlym i doszlym) do juterka:-)

Hej ja dopier teraz,strasznie leje i wieje,moje chlopaki spia a ja mam chwile czasu:-)
Isabell zycze ci abys szybko wrocila do siebie,jak juz bedziesz wiedziala jak to wklejzdjecie malenstwa:-)
Almani no corcia to mala slicznotka i nie ma to jak usmiech naszych pociech wszystkie zlosci i bol odchodzi:-)
Ja na szczescie nie mialam problemow z usypianiem malego na poczatku troche moze plakal ale jakos tak sm sie przyzwyczail ze do lozeczka,smok pielucha i spac:tak:
Ja maialam staniki z H&M ale praktycznie mi sie nie przydaly chyba tylko pare dni nosilam ale byly ok
My dzisaj bylismy w Livingston na zakupach,centrum handlowe naprawde niezle a ta dekoracja swiateczna to bajeczna,kupilam malemu w koncu rajstopki i naciagnelam meza na dwa obrazki na sciane bo tak pusto :tak:
Ja tez mialam Almani problem aby kupic body na dlugi,kupuje czasami pojedynczo,ale widzialam w Mothercare i Tesco:-)
Emila fajnie ze kupilas wozek i pochwal sie zakupem
Uciekam juz i do jutra :-)

Ostatnia edycja:
Ja dziewczyny dopiero sie dosiadlam.Caly dzien spedzilismy w North Berwick.Mamy tam przyjaciela.Super pogoda i puby(uu wybor soczkow niezly:)
Ale juz wiemy ze Mala nie lubi jezdzic samochodem:(Czuje sie strasznie wypompowana.Zdecydowanie lepiej mi po calodziennym spacerze.
Postaram sie wkleic fotke wozka:)Hmm latwiej nedzie z linkiem

Mi się bardzo podoba:tak: A kupiliście sam wózek czy z tymi różnymi dodatkami (fotelik, montowanie, torba itp.) ??

Ja idę spać bo rano Ala mnie wykończy:-p Dobranoc wszystkim:-)

reklama
Witam z rana.
No wczoraj to myslalam ze mi cos przez okno wleci:baffled: tak wialo i taka ulewa:oo2:
Dzis tez myslalam ze moze zrobie krutki wypadzik z malym ale kurcze widze ze zaczyna padac:-(

Emilia fajny zakup ladniutki

azorek no nam ta ksiazka tak pomogla ze jestem wdzieczna znajomej co mi ja porzyczyla.

No ja to mialam straszne problemy z zasypianiem.zasypial tylko z cycem w buzi a ja musialam siedziec na kanapie a maly na poduszce, potem on spal a ja przysypialam na siedzaco, karmil sie co godzine a od 2 w nocy zaczol pchac kupke ktora zrobil dopiero za 8 godzin. W dzien siedzial mi na kolanach tak jak w nocy i dopiero jak moj M wrocil z pracy o 16:00 moglam wstac na chwilke by sie umyc-zjesc-przebrac czy cos wypic i tak przez 3 mies. Na 24 godzinki spalam tylko 3 godz i to w roznych odstepach czasu no i nawet przez to ciagle siedzenie nabawilam sie hemorojdow:baffled:. A malutki na 24 godz spal moze 8-9 godzin taki byl straszny i nielubil spac. Potem zaczelismy go przenosic na poduszce do pokoju albo do lozeczka ale czesto sie budzil moze spal 30 min i tyle. Potem stwierdzilismy ze bedziemy go usypiac w lozku wiec go kladlismu go na bok wciskalismy mu misia i trzymalismy tak ze on sie rzucal i po 30-40 min zasypial:sorry: . Potem jak mial 4 mies zastosowalismy ta metode z ksiazki ( bo juz bylismy wykonczeni) i na 3 dzien juz spal super. Teraz go tylko klade i odchodze a on sam zasypia.

Do góry