reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ach pierwsza!!!!
No to ja witam z rana pobudka u nas o standardowej porze.

co do kremow na popdraznienie mialam Lansinoh jest swietny tylko ze drogi 10f w bootsie

Isabelll- dobrze ze masz mame to ci troche ulzy i fajnie ze malutka jest spokojna jak narazie:tak:. Wiem jak po cesarce dlugo czlowiek czuje sie tak obolaly, schylac sie nie moze za bardzo bo to ciencie boli.

Emilia- fajnie ze masz juz kupiony, podeslij zdjecie.
almani- no jak fajnie juz nie dlugo i bedzie biegac!:laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
U nas ciężka noc, mam ten krem z bootsa i musze powiedziec ze wart jest swojej ceny. Mała lubi spać przy cycu więc nakarmienie jej w nocy było ciężkie tym bardziej że piersi nadal obolałe i zaczął się nawał pokarmu więc masowanie i małej też cieżko było złapać ale daliśmy radę, w końcu zastosowałam smoczka żyby mi piersi trochę odpoczeły ale mam nadzieję że będzie coraz lepiej i obędziemy się bez smoczka. Jak narazie Maja nakarmiona spi, ja po śniadanku piję kawkę i czekam na położną aż mi przyjdzie zastrzyk zrobić, dobrze że tylko 2 zostały.
Oj ciężko dochochodzi się do siebie po cc, najgorzej jest z poruszaniem się, ale daję radę, oczywiście stram się oszczędzać jak najwięcej ale moja mama 2 wraca do pl wiec do tego czasu musze byc prawie sprawna zeby potem ze wszystkim sobie poradzic.
Moj maz wczoraj w koncu sie upil, bo juz tak narzekal ze musi odpic sres porodowy a nie bylo z kim, wczoraj w koncu z sasiadem popili i dzisiaj jak narazie cierpi wiec niech sobie pospi a potem damy mu wycisk.

Dziewczyny gdzie można kupić dobre staniki dla karmiących? Kupilam bym na ebay ale już sie przekonalam ze bez mierzenia nie ma co kupowac

No ja tez dlugo dochodzilam po cc. bol jest a robic trzeba. Ja bylam sama bo mojemu G policzono paternity od mometu jak poszlam na wywolannie potem kilka dni w szpitalu i jak juz wrocilismy do domku to G musial isc do pracy wiec bylam sama z Barnimkem.
No ja kupilam taki stanik jak na jakies cwiczenia taki sportowy ale ciazowe staniki sa w Bravissimo tylko ze i cena tez duza.

zdjęcia wrzucam swoje na sieć przez www.tinypic.com
a potem link do zdjecia(do zdjecia a nie do strony czyli: klikamy prawym przyciskiem myszki na obrazku/wybieramy opcje z listy: kopiuj adres obrazka/ a potem juz wklejamy w tym miejscy co pokazane ponizej/
jie3pt.jpg

Isabell ja mam wszystkie staniki z mothercare...i jestem na prawde zadowolona. Sa mieciutkie, rewelacyjnie podtrzymuja piersi...
A na noc mam takie fajne podkoszulki z wbudowanym stanikiem dla mam karmiacych. kupiłam je w HM j jestem ZACHWYCONA bo inaczej piersi by mi odpadły i nie moge spac bez zadnego "supportu" he he he

Miałam komplikacje- miałam zbyt dużą utratę krwi w wyniku nacięcia i wyskrobywania łożyska. Po porodzie byłam nieprzytomna(wybudzić się mnie nie dało), gdy już odzyskałam przytomność to mdlałam i nie umiałam chodzić, byłam pod kroplówkami z krwią.
Ogółem inne babki po naturalnym tak jak mówisz-następnego dnia chodziły i tak dalej:tak:
Ale ta tutaj mi to wynagradza:
pewnie:tak:wierze ze dziecko wszystkie cierpienie wynagradza:tak:
ale widze ze tez wiele przeszlas kurcze ale ja takich jazd nie mialam na szczescie :shocked2: musisz uwazac zeby nast razem sie tonie powtorzylo:tak:

witam sie mamusie,wrocilam z pracy padnieta i nie mam sil na nic:-(humorek ulecial i jakos tak nic mi sienie chce:-(

witam sie i ja niedzielnie.dzisiaj mala standaedowo o 9 rano sniadanko i pospala z nami w lozku prawie do 11:-Dcaly dzien sie obijam hehehe maz zrobil sniadanie i tak sie obzarlam ze walnelam na wyrko i nic nie robilam do 15:szok:
ja staniki kupowalam o tu: http://www.figleaves.com/uk/nsf/qwi...wer=1&answer=1&answer=1&answer=1&answer=11879
maja tabelke i filmik jak sie mierzyc itd. i nigdy nie bylo problemu zawsze staniczek idealny byl.kupuje juz u nich ponad 2 lata i zadowolona jestem:-):tak:a wrazie co bardzo szybko zmieniaja na inny rozmiar jak by cos nie pasowalo.ceny rozne od 20 w zwyz.ale warto jakosciowo bardzo dobre i wygodne:tak:

reklama
azorek rzeczywiście fajne te staniki ale ceny też ładne.
Makta dzięki zapomniałam o mothercare, muszę sobie kupić i te koszulki też spróbuję bo nocami też mam problem.
U nas niedziela leniwie. Majce pomylił się dzień z nocą i kolejny dzień już mi prawie cały przesypia a w nocy daje popalić. Doszłam do wniosku że zaczynam ją systematycznie budzić w ciągu dnia, niech się dziecku zaczyna normować no i ja z mlekiem nie będę miała takiego problemu bo teraz mam nadmiar.

Do góry