reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Na razie poczekamy...tak do wiosny jakoś myślę:-p Ala się nam za pierwszym razem trafiła:-) Nie chce kupować podwójnego wózka- wolę, żeby drugie urodziło się jak Ala będzie miała tak 2,5 roku coby mogła zupełnie samodzielnie chodzić:tak: Między mną, a moją siostrą jest właśnie taka różnica wieku-choć myśmy akurat się straszetnie nienawidziły- jesteśmy zupełnie różne...i z charakteru i z wyglądu ( ona jest szaloną wysoką blondynką, a ja niską spokojną brunetką:-p). Dopiero gdy ja przekroczyłam 19, a moja siostra 17 doszłyśmy do porozumienia i się fajnie dogadujemy:tak:

Co do dzisiejszego dnia- musimy obniżyć Ali łóżeczko, obejrzeć jakiś film zajadając się czymś niezdrowym, a potem się zobaczy;p prezenty zaczniemy kupować za jakiś tydzień jak myślę:)

Na razie poczekamy...tak do wiosny jakoś myślę:-p Ala się nam za pierwszym razem trafiła:-) Nie chce kupować podwójnego wózka- wolę, żeby drugie urodziło się jak Ala będzie miała tak 2,5 roku coby mogła zupełnie samodzielnie chodzić:tak: Między mną, a moją siostrą jest właśnie taka różnica wieku-choć myśmy akurat się straszetnie nienawidziły- jesteśmy zupełnie różne...i z charakteru i z wyglądu ( ona jest szaloną wysoką blondynką, a ja niską spokojną brunetką:-p). Dopiero gdy ja przekroczyłam 19, a moja siostra 17 doszłyśmy do porozumienia i się fajnie dogadujemy:tak:

Co do dzisiejszego dnia- musimy obniżyć Ali łóżeczko, obejrzeć jakiś film zajadając się czymś niezdrowym, a potem się zobaczy;p prezenty zaczniemy kupować za jakiś tydzień jak myślę:)
to tak jak moje dzieci miedzy nimi roznica jest wlasnie 2,5 roku i jest to zupelnie ok siwetnie sie dogaduja narazie:sorry:bo pewnie za 3 lata beda juz sie klocic ona do kolegow ona kolezanki i sie zacznie a moze i nie moze razem beda miec wspolnych znajomych:happy:

Ale się rozpisałyście dziewczyny, czytam sobie akurat mam chwilkę spokoju ale i tak tego nie nadrobię, może do poniedziałku mi się uda bo w weekendy to tu zazwyczaj ciszej jest.
Almani tak to jest z tymi naszymi dziećmi, my chcemy dobrze a im się wydaje że robimy im wielką krzywdę, bo coś było nie po ich myśli. Co do teściowych to Emilia ma rację, nie przejmuj się i ciesz się że to tylko email. A co do zdjęć to możesz polecic jakiś fajny program do obróki, wstawiania ramek i jakichś tam fajnych rzeczy bo ja w tym zielona jestem a chciałabym zrobić porządek ze zdjęciami i coś fajnego z nimi zrobić.
Gasiorek, Azorek to super że dzieciaczki dobrze wam zniosły szcepienia, ja pamiętam Kubę i zazwyczaj cierpieliśmy po tym ok. 3 dni. Teraz znowu mnie to czeka.
Makta co do cytologi to ja mialam tutaj robiona raz, przyszedl mi list i mialam spotkanie z pielegniarka która to robila, czy robia to co roku to nie wiem.
Azorek ja też jestem jedynaczką i też zawsze brakowało mi rodzeństwa, dlatego też nie chcialam żeby Kuba był jedynakiem
Rudzia dobrze że u Ciebie ok., bo jakoś rzadko tu zaglądasz
Co do szczepienia to ja powiedziałam nie, jakoś nie do końca ufam tym szczepionkom, sąsiadka powiedziała mi że jej znajome się szczepiły i te w ciąży też i jest ok., ale to teraz jest ok. a co będzie potem? Ja nawet normalnej szczepionki na grypę nie biorę.
Doveinred super rysunki, jeśli mogę to chetnie bym się do Ciebie zgłosiła po portrety moich dzieciaczków i z naszego ślubu.
A jeszcze co do zdjęć to jaki aparat polecacie? Chodzi mi o cyfrówkę, nie jakąłś profesjonalną. Jak do tej pory miałam 2 firmy Kodak i byłam zadowolona ale się popsuły jak mój Kuba zaczął używać i teraz zastanawiam się nad kupnem czegoś.

A tak wogle to witam w ten ponury dzionek po kilku dniach nieobecności. Tak jak wam w środę pisałam zaczęło się i tak jak przez całą ciążę miałam pecha do opieki tak przy porodzie niestety też tak trafiłam. :-:)-:)-(.

Dziewczyny w ciąży nie czytać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poród nie należał do udanych, krótkich i bezproblemowych, opieka przy i po fatalna aż na własne życzenie wyszłam do domu bo mialam dość a że skończyło się cesarką to chcieli mnie trzymać 4 dni ale powiedziałam dość. Dziewczyny nie polecam szpitalu w Wishaw. Zadzwoniłam i mówię że od 4 godz mam skurcze od 1,5 co 5 min a oni do mnie czy moge jeszcze trochę posiedzieć w domu bo wody mi nie odeszły. Pojechalam zaraz do szpitala, rozwarcie na 3 ale szyjka miala jeszcze 1cm i co? Wyobrazcie sobie ze jak bylam tam o 10 tak do 15 nikt mi nie sprawdził postępów w rozwarciu, prosiłam o to i o przebicie wód, tego też nie zrobili. Ze względu na moje ciśnienie nie odesłali mnie do domu ale przez te godz leżałam przykuta do łóżka. Dali mi gaz bo którym tylko mi niedobrze było, w końcu na zbicie ciśnienia i bóle dali mi morfine która wogle nie zaskutkowała a ja w końcu od tego wszytskiego zaczęłam tam odpływać a dalej nikt mnie nie zbadał. W tym czasie dziecko obróciło sie w poprzek. i wielkie zebranie co tu zrobic a tak wogle to stwierdzili jak już ich zmusiłam zeby mi zbadali rozwarcie to wtedy zaczeli mi dotykac brzuch i coś im się tam nie spodobało, wieć przynieśłi scan i dopiero po scanie potrafili ocenić ułożenie dziecka. Wielkie zebranie kogo? Samych ciapatych, sorki że tak pisze , nie żebym była rasistką ale po tym jak ich tam zobaczyłam to miaalm wszystkiego dość. Dobrze że trafil mi się jakiś jeden normalny lekarz który porozmawiał z moim mężęm i powiedział mu że ja w 100% mam rację rządając cesarki bo to i tak się skończy cesraką a lepiej to zrobić teraz chociaż wg niego to i tak powinno być zrobione ze 2 godz wcześniej a oni chcieli mi jeszcze podać epidiural i poczekać może dziecko się obroci i urodzi się normalnie a że ja tracilam przytomnośc i sie tam na nich darłam to stwierdzili że ja już zaczęłam panikować i oni nie wiedzą czy powinni zrobić to co ja chcę. Bo jak oni mi dają gaz to ja rzucam tą maską i nie dociera do nich że jest mi slabo i niedobrze po tym gazie a poza tym czuję już takie ciścienie że nie umiemem nie krzyczeć.

O dzizaz...to jakaś porażka...słyszałam już opinie o tym, że opieka lekarska jest tu tragiczna ale żeby aż tak...:| A jak dzidzia?

Opieka to zalezy wszystko od lekarzy. Jak mnie ciapata pokula zakladajac cewnik dozylny ze myslalam ze ja kopne. 3 razy sie wkuwala i nie mogla, tak mocno bolalo. Ona ze no to jeszcze raz sprobuje jak moge a ja do niej "jak sie czujesz na silach" a ona "ja umie jestem lekarzem":sorry:

reklama
Isabell wspolczuje bardzo takich przezyc:no:a masz mozliwosc zlozenia skargi oficjalnie do dyr szpitala???albo nawet do nhs-u???ja mialam polozna ktora przy ktorejs wizycie jak zapytalam o pregnancy grant powiedziala: "a pani to sie chyba nie kwalifikuje po te piniadze!" pytam sie dla czego??? jestem w ciazy??mieszkam w uk??? ro w czym problem??? FOREGIN COUNTRY!!!!!!!!:wściekła/y:psia mac w Uniiiiiiiiii cholernej mieszkam nie??!!!skarga poszla i ta pani juz ma problem.:crazy:

a co do aparatow to ja lustrzanki nie mam tylko o takie oo: Fujifilm FinePix S8000fd - Recenzje

Do góry