reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczyny!!! Nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś parę miesięcy temu może 3-4 pisałam do was z prośbą o odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ;) wtedy planowałam wyjazd z meżem do Szkocji do Edynbyrga..a teraz tu jestesmy razem;) Mąż już prawie 3 miesiące a ja 3 dni:) I moje pytanie do was jeśli mogłybyście mi pomoc byłabym wdzięczna:) Chodzi mi o przedszkole... Mój Mały ma 3,5 roku.chodził w Polsce do przedszkola i chciałbym żeby tu chodził. Juz wiec ze 2,5 godz będzie mógł tam spędzic..A czy któas z was mieszka gdzies kolo mnie i podpowie mi gdzie pojsc i czy jej dziecko chodz tam i czy jest zadowolona i ogolnie jak to wyglada..?? A mieszkam przy Dundee St..

reklama
Hej Angela,niestety nie pomoge bo nie mieszkam blisko :no: Moze wpisz w google nursery i swoj post kod i ci wyjdzie gdzie masz najblizej przedszkola :tak: Jest jeszcze jedna opcja jesli szukasz kogos z Ediego to na pewno znajdziesz na tej stronie Kącik mam / Forum / Strona główna - Polkadot.pl -tam jest wiele mam z roznych dzielnic Ediego ;-)
Mysle i mysle nad ta komunia,bo jestem chrzestna...chyba dam 1000zl i tyle,bo jednak nawet dziadki daja tysiaka :zawstydzona/y:
Moj maz wlasnie pojechal a ja za chwile kapac dzieci,polozyc ich i miec jakis wieczor dla siebie ;-)

Kurde ja juz nie wiem z tym aparatem, gadalam z fotografem i gosciem ktory sprzedaje i polecaja nikona bo mowia ze tanszy i mozna miec porzadny zestaw w tej cenie co canona podstawowy a jakosciowo taki sam a ja jeszcze zastanawiam sie nad sony a37 podoba mi sie stabilizacja obrazu tam i funkcja zdjec panoramiczych i 2d i 3d. Bylam tez w sklepie dzisiaj i gosciu tez mi doradzil nikona d5100 i teraz mysle czy ten nikon czy canon 650d czy sony

Wybor nalezy tylko do ciebie....:tak:
Mojego nawet pytalam co by wybral jakby mial wybor -powiedzial ''oczywiscie ze Cannona!'',bo wiele czasu (przed kupnem naszego)walkowal rozne fora co wybrac i co polecaja.................ale to oczywiscie twoja decyzja,wiec zastanow sie i jeszcze poszperaj na necie...
No tak,dzieci juz dawno spia a wieczor spedzam sama jak palec :sad:

Iza...ja pisalam wczesniej,ze nikon jest na drugim miejscu zaraz po canonie wiec jest naprawde jednym z najlepszych wiec jesli mozesz miec do niego jeszcze obiektyw dodatkowy czy cos w cenie podstawowego canona to pewnie, ze bierz nikona. poza tym nikon jest latwiejszy w obsludze, a jak Ty masz w planach bardziej zdjecia dla siebie robic, cos co szybko wlaczysz, ustawisz to lepiej bierz to co prostrze, choc jak dla mnie chyba w ogole nie ma prostych lustrzanek :p

No wlasnie sie zastanawiam bo nikona z dodatkowym obiektywem moge miec za niecale 500 a canona za 620. No i tez slyszalam ze jest latwiejszy w obsudze. Oj sama nie wiem. Chyba zabiore mojego do sklepu niech popatrzy i zobaczymy co on wybierze

mi sie wydaje,ze jakikolwiek bys wziela z nikona czy canona to do uzytku wlasnego bedzie i tak meeega!! one maja same w sobie juz ta jakos zdjec i tez nie ma co strasznie kombinowac, szukac itd. sprawdzone i najlepsze firmy wiec czego bys nie wziela to napewno Cie zadowoli :) sama marze o lustrzance, ale jeszcze troche,w koncu sie dorobie :) jeszcze niedawno lustrzanki mialy najwiecej 13megapikseli, teraz tyle ma normalna cyfrowka wiec powaznie, patrz co Ci sie spodoba i co jest latwe w obsludze :)

Cześć dziewczyny:happy:
Kiedyś juz pisałam na tym wątku..daawno,kiedy miałam jeszcze czas;-) teraz moi chłopcy już podrośli i moge od nowa do Was zaglądać,mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko?

isabell witaj:-) widzę ze ciężka decyzja przed Toba:-D u mnie m ma małego fiola na punkcie aparatów i mamy Nikona,sprawdził się w różnych sytuacjach i jesteśmy zadowoleni,aczkolwiek po naszych rekomendacjach moja siostra kupiła nowszy model,bodajże Nikon d5100 i powiem Ci ze szału nie ma,zdjęcia takie sobie... a z własnego doświadczenia,jeśli planujesz dokupić dodatkowy obiektyw to proponuje tylko automatic,moj m dokupił manualny i jemu jeszcze zdjęcia wychodzą,a mnie jest baardzo ciężko nakręcić tak,by była idealna ostrość:sorry: Pochwal się jak już coś wybierzecie:tak:

Witam nowa kolezanke ;-)
Moze zobacz jakie zdjecia ci wychodza z nikona a jakie z cannona i tyle....
Co do cen aparatow to mozna je przyrownac do ciuchow....Kup ciuch drozszy (np.R.I)a za te sama cene mozesz kupic 2 cuchy (np.Primark)-tylko teraz pytanie ktory ciuch wytrzyma ci na dluzej i jakosciowo bedzie lepszy?:-D
Ile ludzi tak rozne komentarze...;-)
Dzisiaj rano pieknie sloneczko swieci....a wczesnie rano maz mnie zaskoczyl bo predzej skonczyl prace ;-)ale spi bo przed nim nastepna nocka :crazy:
Pranie juz sie pierze i pewnie z dziecmi pojde na plac zabaw :-p

reklama
a my dzisiaj chyba na plac zabaw skoczymy nad jeziorko, mam nadzieje tylko, ze nie bedzie wiac i glowy urywac ;) Mikusia zle porownujesz, bo canon i nikon sa prawie na rowni, wielu fotografow pewnie by polecilo nikona ;) to jak porownywanie butow nike do adidasa ;) obie dobre, oryginalne ale kazdy by polecil inna :p

Do góry