Czesc dziewczyny!!! Nie wiem czy mnie pamiętacie, kiedyś parę miesięcy temu może 3-4 pisałam do was z prośbą o odpowiedzi na nurtujące mnie pytania wtedy planowałam wyjazd z meżem do Szkocji do Edynbyrga..a teraz tu jestesmy razem Mąż już prawie 3 miesiące a ja 3 dni I moje pytanie do was jeśli mogłybyście mi pomoc byłabym wdzięczna Chodzi mi o przedszkole... Mój Mały ma 3,5 roku.chodził w Polsce do przedszkola i chciałbym żeby tu chodził. Juz wiec ze 2,5 godz będzie mógł tam spędzic..A czy któas z was mieszka gdzies kolo mnie i podpowie mi gdzie pojsc i czy jej dziecko chodz tam i czy jest zadowolona i ogolnie jak to wyglada..?? A mieszkam przy Dundee St..
reklama
Mikusia
Fanka BB :)
Hej Angela,niestety nie pomoge bo nie mieszkam blisko Moze wpisz w google nursery i swoj post kod i ci wyjdzie gdzie masz najblizej przedszkola Jest jeszcze jedna opcja jesli szukasz kogos z Ediego to na pewno znajdziesz na tej stronie Kącik mam / Forum / Strona główna - Polkadot.pl -tam jest wiele mam z roznych dzielnic Ediego ;-)
Mysle i mysle nad ta komunia,bo jestem chrzestna...chyba dam 1000zl i tyle,bo jednak nawet dziadki daja tysiaka
Moj maz wlasnie pojechal a ja za chwile kapac dzieci,polozyc ich i miec jakis wieczor dla siebie ;-)
Mysle i mysle nad ta komunia,bo jestem chrzestna...chyba dam 1000zl i tyle,bo jednak nawet dziadki daja tysiaka
Moj maz wlasnie pojechal a ja za chwile kapac dzieci,polozyc ich i miec jakis wieczor dla siebie ;-)
Kurde ja juz nie wiem z tym aparatem, gadalam z fotografem i gosciem ktory sprzedaje i polecaja nikona bo mowia ze tanszy i mozna miec porzadny zestaw w tej cenie co canona podstawowy a jakosciowo taki sam a ja jeszcze zastanawiam sie nad sony a37 podoba mi sie stabilizacja obrazu tam i funkcja zdjec panoramiczych i 2d i 3d. Bylam tez w sklepie dzisiaj i gosciu tez mi doradzil nikona d5100 i teraz mysle czy ten nikon czy canon 650d czy sony
Mikusia
Wybor nalezy tylko do ciebie....
Mojego nawet pytalam co by wybral jakby mial wybor -powiedzial ''oczywiscie ze Cannona!'',bo wiele czasu (przed kupnem naszego)walkowal rozne fora co wybrac i co polecaja.................ale to oczywiscie twoja decyzja,wiec zastanow sie i jeszcze poszperaj na necie...
No tak,dzieci juz dawno spia a wieczor spedzam sama jak palec
Mojego nawet pytalam co by wybral jakby mial wybor -powiedzial ''oczywiscie ze Cannona!'',bo wiele czasu (przed kupnem naszego)walkowal rozne fora co wybrac i co polecaja.................ale to oczywiscie twoja decyzja,wiec zastanow sie i jeszcze poszperaj na necie...
No tak,dzieci juz dawno spia a wieczor spedzam sama jak palec
k4rol4
Iza...ja pisalam wczesniej,ze nikon jest na drugim miejscu zaraz po canonie wiec jest naprawde jednym z najlepszych wiec jesli mozesz miec do niego jeszcze obiektyw dodatkowy czy cos w cenie podstawowego canona to pewnie, ze bierz nikona. poza tym nikon jest latwiejszy w obsludze, a jak Ty masz w planach bardziej zdjecia dla siebie robic, cos co szybko wlaczysz, ustawisz to lepiej bierz to co prostrze, choc jak dla mnie chyba w ogole nie ma prostych lustrzanek
No wlasnie sie zastanawiam bo nikona z dodatkowym obiektywem moge miec za niecale 500 a canona za 620. No i tez slyszalam ze jest latwiejszy w obsudze. Oj sama nie wiem. Chyba zabiore mojego do sklepu niech popatrzy i zobaczymy co on wybierze
k4rol4
mi sie wydaje,ze jakikolwiek bys wziela z nikona czy canona to do uzytku wlasnego bedzie i tak meeega!! one maja same w sobie juz ta jakos zdjec i tez nie ma co strasznie kombinowac, szukac itd. sprawdzone i najlepsze firmy wiec czego bys nie wziela to napewno Cie zadowoli sama marze o lustrzance, ale jeszcze troche,w koncu sie dorobie jeszcze niedawno lustrzanki mialy najwiecej 13megapikseli, teraz tyle ma normalna cyfrowka wiec powaznie, patrz co Ci sie spodoba i co jest latwe w obsludze
Cześć dziewczyny
Kiedyś juz pisałam na tym wątku..daawno,kiedy miałam jeszcze czas;-) teraz moi chłopcy już podrośli i moge od nowa do Was zaglądać,mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko?
isabell witaj:-) widzę ze ciężka decyzja przed Toba u mnie m ma małego fiola na punkcie aparatów i mamy Nikona,sprawdził się w różnych sytuacjach i jesteśmy zadowoleni,aczkolwiek po naszych rekomendacjach moja siostra kupiła nowszy model,bodajże Nikon d5100 i powiem Ci ze szału nie ma,zdjęcia takie sobie... a z własnego doświadczenia,jeśli planujesz dokupić dodatkowy obiektyw to proponuje tylko automatic,moj m dokupił manualny i jemu jeszcze zdjęcia wychodzą,a mnie jest baardzo ciężko nakręcić tak,by była idealna ostrość Pochwal się jak już coś wybierzecie
Kiedyś juz pisałam na tym wątku..daawno,kiedy miałam jeszcze czas;-) teraz moi chłopcy już podrośli i moge od nowa do Was zaglądać,mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko?
isabell witaj:-) widzę ze ciężka decyzja przed Toba u mnie m ma małego fiola na punkcie aparatów i mamy Nikona,sprawdził się w różnych sytuacjach i jesteśmy zadowoleni,aczkolwiek po naszych rekomendacjach moja siostra kupiła nowszy model,bodajże Nikon d5100 i powiem Ci ze szału nie ma,zdjęcia takie sobie... a z własnego doświadczenia,jeśli planujesz dokupić dodatkowy obiektyw to proponuje tylko automatic,moj m dokupił manualny i jemu jeszcze zdjęcia wychodzą,a mnie jest baardzo ciężko nakręcić tak,by była idealna ostrość Pochwal się jak już coś wybierzecie
Mikusia
Witam nowa kolezanke ;-)
Moze zobacz jakie zdjecia ci wychodza z nikona a jakie z cannona i tyle....
Co do cen aparatow to mozna je przyrownac do ciuchow....Kup ciuch drozszy (np.R.I)a za te sama cene mozesz kupic 2 cuchy (np.Primark)-tylko teraz pytanie ktory ciuch wytrzyma ci na dluzej i jakosciowo bedzie lepszy?
Ile ludzi tak rozne komentarze...;-)
Dzisiaj rano pieknie sloneczko swieci....a wczesnie rano maz mnie zaskoczyl bo predzej skonczyl prace ;-)ale spi bo przed nim nastepna nocka
Pranie juz sie pierze i pewnie z dziecmi pojde na plac zabaw
Moze zobacz jakie zdjecia ci wychodza z nikona a jakie z cannona i tyle....
Co do cen aparatow to mozna je przyrownac do ciuchow....Kup ciuch drozszy (np.R.I)a za te sama cene mozesz kupic 2 cuchy (np.Primark)-tylko teraz pytanie ktory ciuch wytrzyma ci na dluzej i jakosciowo bedzie lepszy?
Ile ludzi tak rozne komentarze...;-)
Dzisiaj rano pieknie sloneczko swieci....a wczesnie rano maz mnie zaskoczyl bo predzej skonczyl prace ;-)ale spi bo przed nim nastepna nocka
Pranie juz sie pierze i pewnie z dziecmi pojde na plac zabaw
reklama
k4rol4
a my dzisiaj chyba na plac zabaw skoczymy nad jeziorko, mam nadzieje tylko, ze nie bedzie wiac i glowy urywac Mikusia zle porownujesz, bo canon i nikon sa prawie na rowni, wielu fotografow pewnie by polecilo nikona to jak porownywanie butow nike do adidasa obie dobre, oryginalne ale kazdy by polecil inna
Podziel się: