reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
ooo, dzięki! Poszukam na emito. Wczoraj wlazłam jeszcze na angolię... zobaczy się. Wpadłam na lepsiejszy pomysł- zostawię je u hodowczyni na miesiąc, i wtedy ściągnę. Co jeśli jednak będę chciała wrócić (mało prawdopodobne, ale jednak). Totalnie nie będzie mnie stać, żeby je odwozić.
Do fryzjera idę w sobotę tutaj. Tak myślałam, że może być kłopot, przynajmniej na początku. Będę myśleć już po porodzie co dalej z włosami... Ostatnia wizyta u dentysty w poniedziałek 29.04. Z położną widzę się teraz w sobotę. Gin w poniedziałek 06.05- pozwolenie na wylot itp. Jena, o czym jeszcze pamiętać???? Głowa puchnie.

Pogodę mamy w kratkę. Rano padało a teraz na max-a świeci słonko (Bydgoszcz). Wieje mocno, ale ciepłym powietrzem.

tu wieje ciagle,ale zimnym :p nie wiem co jeszcze Wam potrzebne, napewno jakies zaswiadczenia, papiery na odbyte kursy czy cos jak macie. np. Twoj maz jak ma jakies papiery na wozki widlowe, jakies kursy budowlane czy cos to warto wziac, bo z praca moze byc roznie, moze trafic sie cos lepszego i bedzie potrzebne do pracy np :)

Opinie czytalam i nadal zielona jestem, ogolnie wszystkie te 4 maja dobre opinie ja sie tylko zastanawiam czy canon czy nikon. Musze przejechac sie do sklepu i wizualnie popatrzec. Dzisiaj narazie szukalam sukienki na komunie i kupilam 3 bo wiadomo jak to sie w sklepie mierzy, przynajmniej ja tak mam ze w sklepie mi sie podoba a zaloze w domu i juz nie.
Karola pytalam tej fryzjerki ale podobno w ciagu ponad 2 tyg ma tylko jeden termin kiedy ja pracuje. Znalazlam 3 inne i musze podzwonic bo wlosy mam tragiczne

No nie wiem,ale te dziewczyny z Livingston i Bathgate maja jak dla mnie przystepne ceny...az w koncu wkurzylam sie i zaczelam robic na wlasna reke ;-)
Szczerze mowiac tez bym wybrala canona :tak:
Moj chrzesniak ma komunie w pl.ale nie lecimy,bo jedziemy w czerwcu i mam dylemat ile dac w koperte :baffled:

Kadanny a pewna jestes, owszem nie pociagaja ci oplat jesli nie przekroczysz kwoty minimalnej, ale lata pracy normalnie ci sie licza. To nie odciaganie skladek jest z tego wzgledu zejesli ktos zarabia malo to nie chca mu jeszcze potracac.
pewnie ze nie jestem pewna,tak mi powiedziano.
Można podobno doplacić HMRC aby zaliczyli rok do emerytury.Musialabym albo wziąć wiecej godzin albo dostać podwyżke :-D

A co do aparatu to polecam Cannona.

Ostatnia edycja:
No to chyba wybiore cannona bo wszyscy polecaja.
Kadanny to moze dowiedz sie dokladnie?
Mikusia slyszalam ze 500 zl chrzestni daja, moj wiem ze teraz od chrzestnej dostanie 1000 co wydaje mi sie za duzo, no ale to jej decyzja.
Karola podesle ci zdjecia jak tylko znajde chwile zeby sie do nich dokopac, bo sama nie wiem gdzie one wszystkie sa a ponad polowe stracilam po tym jak mi dysk w laptopie padl

Dzien mi minal nie wiem kiedy dzisiaj, dobrze ze to juz piatek jutro

Karola ja myslalam ze 1000 to za malo,bo to jednak komunia,a dzieci to dostaja rowery a nawet ipody,laptopy :szok:
Kurcze no nie wiem,ale 500 to chyba troche malo...Widzisz, chrzestna wysyla twojemu synowi 1000...hmmm
Druga nocka bez mojego meza....moj juz gada ze widzi malo dzieci i zone ;-):-D ehhh musi sie przyswyczaic.Szkoda tylko ze w weekend pracuje a dopiero od poniedzialku 4 dni wolnego :crazy:

reklama
Mikusia to Iza mowila o kasie na komunie :p ja osobiscie boje sie okropnie momentu kiedy moja chrzesnica bedzie miala komunie,a to juz za rok. problem polega na tym,ze oni maja wszystko, oboje zarabiaja, kasy powaznie moga tylki podcierac sobie pieniedzmi,dzieci maja wszyystko co chca wiec nie mam pojecia co albo ile jej dac...masakra....

mi tez dzien zlecial, ucieklam z dziecmi do basi na kawe, dzieciaki sie wyszalaly...jutro moj wieczor totalnego odpoczynku, ide na babski wieczor do basi odpoczac troche :D i niech sie dzieje co chce :)

Do góry