Mikusia u mnie było tak,że jak byłam u GP na tej wizycie po porodowej 6 tyg po porodzie to był też temat antykoncepcji,ja powiedziałam,że jestem zdecydowana na spiralę-wczesniej dośc sporo w necie na ten temat czytałam-dostałam od lekarki recepte na cerazette bo karmię piersią oraz numer telefonu do family planing centre i kazała tam zadzwonić. Recepte na tabsy dała bo mówiła,że są dość odległe terminy na zakładanie spirali. Zadzwoniłam pod ten nr,kazali przyjsc na wstępmna pogadankę na której dostałam termin na założenie tej Mireny-pokazła mi jak to wyglada,ze sa dwa rodzaje,miedzina i chormonalna-ja zdecydowałam sie na te drugą-mirenę. Krwi do badan nie pobierali bo byłam po porodzie wiec w ciazy wsio robiłam. Ponieważ mam auto i powiedziałam,że moge podjechac wszedzie czekałam tylko ok 3 tyg i musiałam podjechac do Cumbernault-czyli obok domu to nie było. Zakładali mi w health centre w "dziale" sexual health.
Samo założenie trwało chwilkę,nie bolało,był taki dyskomfort przez moment. Za 6 tyg mam sie zgłosić do kontroli,potem raz w roku. Wkładka na 5 lat.
Ja na razie czuje sie dobrze,kilka godz po załozeniu bolał mnie brzuch i krzyże tak jak podczas okresu ale szybko mineło. No i dziś od rana też takie dziwne samopoczucie jak okresowe miałam i od dziś mam delikatne plamienia-nie wiem czy to okres czy tylko plamienia,ciezko wyczuć zwłaszcza,że ja jestem 10 tyg po porodzie,karmie piersia wiec pewnie jeszcze nie do konca mam tam wszystko wyregulowane.
Samo założenie trwało chwilkę,nie bolało,był taki dyskomfort przez moment. Za 6 tyg mam sie zgłosić do kontroli,potem raz w roku. Wkładka na 5 lat.
Ja na razie czuje sie dobrze,kilka godz po załozeniu bolał mnie brzuch i krzyże tak jak podczas okresu ale szybko mineło. No i dziś od rana też takie dziwne samopoczucie jak okresowe miałam i od dziś mam delikatne plamienia-nie wiem czy to okres czy tylko plamienia,ciezko wyczuć zwłaszcza,że ja jestem 10 tyg po porodzie,karmie piersia wiec pewnie jeszcze nie do konca mam tam wszystko wyregulowane.
Ostatnia edycja: