reklama
zQo
Entuzjast(k)a
Hej!!
ja tez podczytujejakos mało weny mam do pisania pogoda mnie doprowadza do szału ze nic mi sie nie chce...
ale niestety w tym roku mamy sporo roznych wizyt na wakacjach i nigdzie nie jedziemy:-(w przyszlym roku planuje z chłopcami turnus terapeutyczny w Polsce takze mam nadzieje odpocząc.
a niewiem czy wiecie ale od 11 sierpnia są zmiany w paszportach dla dzieci do 5 lat mają znow wrocic paszporty 5-letnietak jest podane na stronie konsulatu:-)
ja tez podczytujejakos mało weny mam do pisania pogoda mnie doprowadza do szału ze nic mi sie nie chce...
ale niestety w tym roku mamy sporo roznych wizyt na wakacjach i nigdzie nie jedziemy:-(w przyszlym roku planuje z chłopcami turnus terapeutyczny w Polsce takze mam nadzieje odpocząc.
a niewiem czy wiecie ale od 11 sierpnia są zmiany w paszportach dla dzieci do 5 lat mają znow wrocic paszporty 5-letnietak jest podane na stronie konsulatu:-)
zQo to znakomita wiadomosc, juz mnie szlag trafial z jazda co roku do konsulatu , fajnie myslec ze w styczniu mniejwiecej pojade ostatni raz na 5 lat :-)
iza wyszlaej sie tez za mnie , i obys naprawde odpoczela ;-)
karola nie ma co kupowac za duzo , dzidzius ci wyrosnie szybciutko a jesli nawet bedzie dziewczynka a ty ubierzesz ja na niebiesko to tez sie nic nie stanie ja dzieci ubieralam od ok 3 mca w jakies tam ubranka a takto same spiochy body pajace..
iza wyszlaej sie tez za mnie , i obys naprawde odpoczela ;-)
karola nie ma co kupowac za duzo , dzidzius ci wyrosnie szybciutko a jesli nawet bedzie dziewczynka a ty ubierzesz ja na niebiesko to tez sie nic nie stanie ja dzieci ubieralam od ok 3 mca w jakies tam ubranka a takto same spiochy body pajace..
zQo
Entuzjast(k)a
anitha tez mnie bardzo ucieszyla ta wiadomosc az zarezerwowałam termin na 25 wrzesnia zeby znow nie wprowadzili jakis zmian
zQo to super wiadomosc, ja mam jeszcze do polowy stycznia paszport dla Majki ale dobrze ze pozniej bede mogla pojechac raz i miec na 5 lat spokoj
Anitha wypoczne napewno oby tylko pogoda nam dopisala bo tak patrze na prognozy i kazda pokazuje co innego. Musze odreagowac ostatnie problemy
Anitha wypoczne napewno oby tylko pogoda nam dopisala bo tak patrze na prognozy i kazda pokazuje co innego. Musze odreagowac ostatnie problemy
A do mnie akurat dziś przyszedł paszport dla Adaśka :-) Ja maluchom wyrabiałam brytyjskie paszporty i też mam spokój na 5 lat-a to było głównym powodem dlaczego zdecydowałam się na brytyjskie a nie polskie.
Ale dziś piękna pogoda,my prawie cały dzien na zewnątrz siedzimy.
Ale dziś piękna pogoda,my prawie cały dzien na zewnątrz siedzimy.
zQo
Entuzjast(k)a
joasia a jak załatwilas brytyjski paszport?
Aplikację wziełam z poczty,wypełniłam,musi być ona podpisana przez kogoś kto zna mnie min 2 lata i zajmuje jakieś stanowisko-jest tego cała lista,chodzi o to,że nie moze to byc np sprzątaczka czy robotnik w fabryce tylko ktoś wyżej. Mnie podpisała menagerka w pracy. Dołączasz akt urodzenia dziecka(musi urodzone w UK i musi być to pełny akt,nie ten skrócony), 2 fotki(jedna też musi być podpisana przez te samą osobę),swój paszport,dokumenty poświadczające,że byłaś tu minimum 5 lat PRZED narodzinami dziecka (ja wysłałam P60 za te 5 lat)-to jest ważne bo jest to jeden z warunków na otrzymanie brytyjskiego paszportu dla dzieciaka i wysyłasz-najlepiej przesyłką ubezpieczoną- u mnie w obu przypadkach trwało to 3 tyg i paszport do domu przysłali
Kosztowało mnie to 49 za paszport +ja zaplaciłam dodatkowe 3 funty za to aby dokumenty mi odesłali przesyłka ubezpieczoną (czyli mój paszport,akt urodzenia,p60) więc całość Ł52 i na 5 lat mam spokój
Jakbyś chciała wyrabiać a miała jakiś problem to pisz- chętnie pomogę bo temat przerabiałam już 2 razy w osatnich kilku miesiacach więc jestem w miarę na bieżąco.
Kosztowało mnie to 49 za paszport +ja zaplaciłam dodatkowe 3 funty za to aby dokumenty mi odesłali przesyłka ubezpieczoną (czyli mój paszport,akt urodzenia,p60) więc całość Ł52 i na 5 lat mam spokój
Jakbyś chciała wyrabiać a miała jakiś problem to pisz- chętnie pomogę bo temat przerabiałam już 2 razy w osatnich kilku miesiacach więc jestem w miarę na bieżąco.
Ostatnia edycja:
k4rol4
Fanka BB :)
no to ja sie ciesze tym bardziej z tych paszportow bo we wrzesniu musze Filipowy nowy wyrobic i dzidzi z brzuszka pogoda dzisiaj meega,prania porobione, caly dzien na dworze z synkiem i tak teraz wrocilam i patrze a tu juz ta godzina normalnie caly dzien w sumie bez zegarka rano bylam u poloznej, odrazu pania lekarz zawolali, proponowala obracanie, ale podziekowalam. jeszcze jeden skan mi zrobia, 8 sierpnia jeszcze jedna wizyta i czekamy na kiedy mi date wyznacza.w ksiazce mam wpisane, zeby zarezerwowac na 39tyd wiec pewnie jakos kolo 15 musze sie szykowac...ehh ciarki mnie przechodza jak o tym mysle, ale damy rade juz bym mogla w sumie miec to za soba bo tak mi daje popalic malenstwo, ze szok...dziwie sie ze jeszcze zebra mam cale i nie rozerwala mi brzucha na pol bo czasami czuje jakby miala sie przebic glowka przez skore szok. ale i tak chyba nie jest jeszcze tak zle z tym 9miesiacem bo uslyszalam od poloznej dzisiaj, ze bardzoo ladnie chodze...cokolwiek to mialo znaczyc chyba przyzwyczajone sa juz, ze kobiety w ciazy tutaj w 9 miesiacu nie chodza tylko sie tocza, bujaja na boki czy cos a ja w sumie rzeska dosyc jestem choc czuje sie ociezala straaasznie, w ogole taka uposledzona troche...nie schyle sie, jak kucne to czasami mam wrazenie, ze tak juz zostane, wstanie z lozka tez nie taka prosta sprawa, a w nocy trzeba odwiedzac wc regularnie...jeszcze 3tyg wytrzymac
reklama
zQo
Entuzjast(k)a
joasia no to szymon sie nie łapie za szybko sie urodzil po przyjezdzie
Podziel się: