reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

mam ten sam problem...juz patrzec nie moge jak moj mlody sie nudzi :( farby sie znudzily, kredki tez, playdoh jakos jeszcze funkcjonuje, ale dlugo nie pociagnie ;) wiekszosc czasu to bajki niestety, wyglupy z mama czy wyskok na miasto na zakupy.no chocbym chciala, innych atrakcji mu nie zapewnie...jeszcze dobra opcje mamy bo moj M kupil mu ciuchcie z drewnianymi torami, sama mam frajde przy ukladaniu torow,Filip mi pomaga, a jak sie juz zajmie jazda ciuchciami to potrafi tez troche posiedziec przy tym ;) a jeszcze kupilam pelno "ksiazeczek" edukacyjnych dla dwulatka w polsce do przyklejania roznych rzeczy, kolorowania,dorysowywania itd przy ktorych dziecko sie uczy i w sumie super sprawa gdyby nie to, ze Filip chyba jeszcze nie kuma tego na tyle...

reklama
hey dziewczyny no lato mamy super w tym roku nie ma co ale podobno wrzesien ma byc ladny ja sie ciesze bo bede mogla z malym na spacerki chodzic :-):-):-) ja juz nie moge doczekac sie porodu juz tak ciezko mi sie chodzi czy przekreca w nocy z boku na bok .

vampiria bedziemy mieli chlopca :-)

ja wlasnie slyszalam, ze od przyszlego tygodnia po 26stopni ma byc wiec zaczynam wierzyc, ze jednk moze lato jeszcze zawita ;) a ja mam to samo co Ty...juz sie ruszam ledwo co,w nocy jak nie siku, to pozycji sobie znalezc nie moge, to mnie kopie gdzie sie da...a tak sie cieszylam, ze w ogole nie czuje sie jak w ciazy. Basia tak zachwalala jak to super wygladam, brzuszka nie mam i w ogole, no i dopadlo mnie, brzuchol opadl, wywalilo go do przodu i koniec ;) a gwiazdeczka powiedz mi...skladalas juz moze papiery o "becikowe"?

nawet jesli pierwsze rodzilam w polsce? z tego co wiem to wlasnie mam sprawe ulatwiona bo wszystkie benefity mam pozalatwiane juz bo byly na filipa i to ma przyspieszyc sprawe...i chyba na drugie dziecko ale urodzone tutaj nie przysluguje becikowe... :)

wydaje mi sie,że nie ma znaczenia gdzie rodziłaś. Tu masz więcej info na ten temat ze źródła: Sure Start Maternity Grant : Directgov - Money, tax and benefits
i jest tu napisane tak: [h=4]The rules for your new baby and any other babies born at the same time[/h]You can only get a Sure Start Maternity Grant if there are no other children under 16 years in your family.

wiec wydaje mi się,ze nic z tego. Ja na Nati dostałam a teraz nie składałam nawet bo wiem, nie mam podstaw aby się ubiegać.
W sumie jak chcesz to mozesz zaryzykowac-najwyżej odrzucą wniosek i dostaniesz odmowną opdowiedź,ryzykujesz jedynie kilkadziesiąt pensów na znaczek (o ile nie ma koperty z free post dołaczonej do aplikacji) i spacer do skrzynki na listy.

wlasnie ja nieswiadoma wyslalam tydzien temu aplikacje i dzisiaj mnie zdziwilas bardzo.kurcze troche niesprawiedliwe bo liczylam na to strasznie, tym bardziej ze sporo musze dokupic jeszcze, a z wyplaty M nie ma zabardzo szans na jakies wieksze zakupy teraz bo rent musimy zaplacic :/ no wkurzylam sie normalnie...jeszcze w czwartek polozna mi uzupelniala aplikacje i nic nie napomniala, a wie ze mam juz synka...do du**y :/

reklama
Do góry