reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

no mikusia dużo masz tych programów. Ja mam polsat i na początku miałam vody i hbo z cinamax ale drogo wychodziło więc zrezygnowaliśmy bo w sumie aż tyle nie oglądamy ale ostatnio nic ciekawego nie leci niby mam posciagane filmy ale to jakoś nie to samo

reklama
A no duzo tych kanalow filmowych...ale czasmi trzeba mierzyc sily na zamiary,bo jak widze ze film sie konczy przed polnoca,to czasami zastanawiam sie czy ogladac do konca...bo rano pobudka :eek:
No ale ogolnie jest super z wyborem :tak:

No mnie chyba cos trafi, wyjde z zsiebie i stane obok. Wyslalam do opiekunki 3 wiadomosci o ktorej jutro ma byc, dzwonilam 2 razy i oczywiscie nie raczyla odebrac ani odpowiedziec. Jak ona mnie jutro wystawi to niech mi sie na oczy nie pokazuje

witam juz po kawce

noc mialam masakryczna, dominik cos wczoraj zaczol kaszlec a w nocy go tak rozebralo ze szok:-( od 4 wymiotuje flegma i zolcia, caly czas spi tylko ma przerwy na wymioty, zezygane mam prawie wszystko bo nie zawsze zdazamy do lazienki.. dalam mu paracetamol i saszetke to wypicia ale co z tego jak wszystko zaraz oddaje, dobrze ze chociaz pije po 2-3 lyzeczki co jakis czas..

iza mam nadzieje ze opiekunka cie nie wystawila, alez bym jej nakopala :angry:

Witam z kawką;-) U nas tez masakryczna noc. Moich chłopaków też rozłożyło. Aleksa tak dusiło w nocy, że musiałam kilka razy wstawać i podać mu inhalator. Za to Krystian ma tak zatkany nos, że nie mógł oddychać i co jakiś czas mi się budził z płaczem.
Anitha ​widzę, że obie przeżywamy koszmar teraz. Trzymaj się i oby chłopcy szybko doszli do zdrowia.

bzyczek dzieki u mnie najszczescie tylko dominik zlapal jakiegos wirusa czy chorubsko, ty masz gorzej bo masz 2 chorych.. tez im zycze zdrowka , nie wiem co to sie dzieje ze tyle tych chorob teraz jest :wściekła/y: dominik ostatnie 3 tyg przedszkola ma bo pozniej jedziemy do pl i po powrocie zakonczenie maja chyba po 2 dniach. tak chcialam zeby chodzil te ostatnie dni zeby sie jeszcze nacieszyl to tak go rozlozylo:-( rano mowil do mnie ze on i tak do przedszkola moze isc bo przeciez tam tez maja kible i moze tam wymiotowac :-D

ja juz pije 2 kawe , rece mi opadaja patryk chce sie bawic dominik kaze mi siedziec przy sobie co chwile albo czas spedzamy w lazience..teraz naszczescie znow spi wiec mam chwile wytchnienia i poukladam z patrykiem klocki , na obiad zjemy pizze a sprzatac bede moze jutro..

Hejka:-)
Anitha wspolczuje,fakt ze teraz te chorubska coraz czesciej atakuja,a przez to ''niby''cieplo,slonecznie wychodza na wierzch :baffled:
U mnie bylo to samo z malym...non stop na wc latal,ale mial to 3-4 dni wiec to moze jakis wirus :baffled:
Sluchajcie dziewczyny,a na zakonczenie przedszkola daje sie cos przedszkolance????Bo moj maly chodzi dopiero pierwszy rok (skonczyl 3 lata)i nie wiem jak to jest?!Np.tuz przed wolnym na swieta BN,to wiedzialam jak dzieciaki daja jakies prezenciki swoim opiekunkom....hmmm:confused::confused::confused:

Mikusia ja daje jakies czekoladki lub kwiatki na zakonczenie na swieta. u nas rozne mamy maja opinie ale widze ze duzo daje zwlaszcza na boze narodzenie. to tez zalezy jak bardzo moje dziecko lubi pania i tak staram sie pani odwdzieczyc.

Hej Dziewczyny!!!nawet dzisiaj slonce swieci :-)czasami hehe
Joasiu super ze juz jestescie w domu:tak:

Ja dzis mialam spotkanie w SEN w cumbernauld z HV psychologiem edukacyjnym i dwoma jeszcze innymi babkami,ma do nas narazie do konca czerwca przychodzic do domu terapeutka pierwsze spotkanie mamy juz w ten piatek.skierowaly tez szymona do fizjoterapeuty wziazku z jego stawianiem nog,nasza nowa HV okazala sie super babką i ma byc z nami w kontakcie...ma tez sprobowac przyspieszyc pewne sprawy z konradem takze zobaczymy moze sie cos ruszy:-)
Bzyczek zycze duzo zdrowka dla chlopcow:tak:
Iza mam nadzieje ze opiekunka jednak nie nawalila:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
zQo super ze w koncu trafila Ci sie odpowiednia osoba ktora cos robi
Anitha wspolczuje
Bzyczek tobie rowniez
Moi tez co chwile cos lapia ale na szczescie szybko przechodzi. Mam tylko nadzieje ze beda lapac coraz mniej. Opiekunka przyszla ale oczywiscie znowu po dzieciach nie posprzatala. talerz z tostami na lozku, butelka po mleku na stole i znowu mi przyszla 20 min wczesniej. Kurde ja tak nie lubie, szykuje sie czy pije kawe a ona mi siedzi.
Mikusia ja u Kuby dawalalm jak juz konczyl przedszkole i szedl do szkoly a tak to nie daje bo w sumie chyba wypadaloby wszystkim dac a nie wybranym wiec nie daje

Do góry