reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Hej!!
Ja to chyba strasznie rozpuscilam moich chlopakow:zawstydzona/y:Szymon spi nadal z nami w pokoju i beze mnie nie zasnie nawet nikt inny go nie ma prawa usypiac no ale on to moze inna bajka ma swoje obsesje i czesto sie budzi w nocy z krzykiem
ale z konradem nie jest duzo lepiej wprawdzie spi sam w pokoju no prawie sam bo z psem hehe ale musi miec zapalone swiatlo calą noc.... Bzyczek to moze chlopaki beda razem chodzic :tak:szymon dostal sesje pm:-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja siedze wieczorami w pokoju dopuki patryk nie zasnie (gora 30 min ale przewaznie jest to 10 min) a dominik zasypia sam troche pozniej, ale do lozka ida o tej samej godz. zadne z moich dzieci nie wyjdzie w nocy samo z pokoju bo boja sie ciemnosci, dlatego chodze tyle razy ile trzeba , wiem ze kiedys wkoncu sie to skonczy. juz sie przyzwyczailam do wstawania i nawet nie narzekam na to tymbardziej ze wstaje teraz tylko raz a czasami wcale :-)

teraz patryk juz spi a dominik oglada walki z tatusiem :angry: u nas jest odwrotna sytuacja jesli chodzi o ogladanie to zawsze ja 'ogladam' z zamknietymi oczami :-D

Milalam tez straszne problemy z synkiem z usypianiem i tez czasami siedzialam nawet do 2 godz.:szok:az w koncu sie wkurzylam i powiedzialam dosc! Powiedzialam mu ze wychodze z pokoju i za 3 min.przyjde...czekal,ryczac.Po 3 min.przychodzilam i mowilam ze jest wszystko ok.ze jestem obok...potem ten czas mu wydluzalam,az w koncu sam usypial ...chyba od tego czekania :-D
Odkad skonczyl 2.5 lata po kapieli sam myje zabki,czytam mu bajke i wychodze z pokoiku...zasypia sam,sam idzie do siku.Bynajmiej teraz mam spokoj...w weekend przychodzi ok 7.oo by sie wsynac do nas do lozka :-)
Mala (8 m-cy)spi w naszej sypialni a lozeczko jest przysuniete do naszego lozka,ale tez wypije butle mleka i spiewa zasypiajac...slysze jak czasmi w nocy sie obudzi i marudzi,ale szybko zasypia dalej :tak: Nie ''lulam'' jej juz bo mialam nauczke z 1szym dzieckiem,ze non stop przed snem lulalam,kolysalam az rece mnie bolaly,bo jednak przybieral na wadze.A teraz nawet jak placze w nocy to jej nie biore,tylko sie przysuwam zeby mnie czula ze jestem obok i tyle...
Najgorsze jest jak sie cos dziecku pokaze,przyzwyczai do czegos to pozniej trudno tego oduczyc...;-)
No ale wiadomo,ze czasami czlowiek uczy sie na bledach,he;-)
Bol glowy przeszedl...oczywiscie nie obylo sie bez apapu...Moj m.oglada boks,a za chwile cos obejrzymy...oczywiscie i tak pozniej bedzie chrapal :-D
Wczoraj ogladalam REC*2...straszny horror (jesli ktos lubi,bo ja uwielbiam)...dzis powtorka chyba na HBO...jesli ktos lubi :szok:

Widzę, że jakaś plaga z tymi walkami bo ja też jestem zmuszona je oglądać niestety:wściekła/y:
Mikusia zgadzam się, ze dzieci się bardzo szybko przyzwyczają do dobrego. Tak na dobrą sprawę możemy mieć (rodzice) pretensje do siebie
zQo super :-). Mówiłam Ci, że mały się dostanie. To już będzie czworo dzieci bo córeczka Doty tez się dostała do tego przedszkola na sesję popołudniową.

Ostatnia edycja:
Ja swoja staralam sie jak najmniej nosic ale byl taki okres ze tylko na rekach zasypiaiala i ciezko bylo potem odzwyczaic. Jak juz sie nauczyla zasypiac w lozeczku to ja zaczelam zostawiac i po 2 tyg placzu sama zasypiala a teraz musze przy niej lezec tak do 30 min chociaz zadaza sie ze po 2 goz nadal nie spi. Musze sie w koncu zmobilizowac i przeniesc ja do jej pokoju i niech sama zasypia ale jak pomysle o tym co mnie czeka to mi sie odechciewa.
Mnie walki ominely (plus tego ze meza w domu nie ma) chociaz ja tez ogladam z moim J tylko on sie wkurza bo ja mam mnostwo pytan i komentarzy.

hehe widze temat walk ,ja na szczescie ten etap mam juz za soba jak chce tobie sam w internecie pooglada :-D
bzyczek to super jestesmy 3 na ta sama sesje w tym przedszkolu :-):-):-)
moj szymon to jest trudny egzeplarz do wszelkich zmian takze o spaniu osobno moge narazie pomarzyc:no:

hehe moj tez ogladal walke, ja ogladalam z nim tylko 2 ostatnie bo tylko to ciekawe bylo ;-) uwielbiam horrory nie ogladalam rec 2jki musze ja sciagnac

Ja tez uwielbiam horrory ale potem sie boje jak jestem sama a moj nie lubi za bardzo chyba ze jakis naprawde dobry.
Ja w koncu sie wyspalam ale moglabym spac i spac, kiedy ja te wszystkie noce odespie? Kiedy tutaj w koncu sie pogoda zrobi zeby sie chetnie rano wstawalo?

Hej :-)
Ale wieje dzis jak cholera...chyba lato tutaj bylo w kwietniu jak bylo cieplo...ale nic lepiej teraz jest w pl.-wyobrazacie sobie temperatury ponad 30st...a teraz zaledwie 6st????Tragedia,normalnie migreny,bole glowy,lamanie w kosciach murowane :tak:
No ja jak klade dzieciaki spac to szukam zawsze jakies horrory,bo uwielbiam...ale tez jak Izka sie boje,ale po nocy dochodze do siebie i wmawiam sobie ze to tylko film :-D
Jesli chodzi o wczorajsza walke to myslalam ze bedzie widowisko z Pudzianem...a tu 30sekund i po walce...a tyle czekania :szok: Pozniej tez trafilam na horror,ale nie pamietam tytulu...taki sobie,dalo sie zasnac ;-)

reklama
Joasia GRATULACJE!!!!! i witaj na swiecie Adasiu :)

Basienkaaa - Ania idzie do zlobka od lipca... wlasnie sobie uswiadomilam ze to juz za 6tyg :szok: tylko na 5 godzin raz w tygodniu do konca sierpnia a potem na wiecej ale i tak bede przezywac :/

Do góry