reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Izka a ty jaka diete stosujesz??Kurcze zaczynam od dzis zero slodyczy...zwlaszcza czekolady :rofl2: Oczywiscie nie tak drastycznie,jakies gumy rozpuszczalne wchlone,ale desery,lody,czekoladki to tak :tak:Mi zalezy na tym aby zgubic opone na brzuchu,wiec o 10.oo zaczynam robic z 50 brzuszkow,jakies inne na jedna pupe i tluszcz na plecach :growl: A ty co masz do zgubienia???
zQo ja tez mysle ze dasz rade i jakos umiesz to wszystko ogarnac,silna babka jestes ;-)
Anitha ja mam cos podobnego z drugiego linka,ale z mamas&papas (9-36kg)jestem b.zadowolona z niego zadowolona i mam zamiar malej tez cos podobnego kupic :tak:
Cholerka jakos nie mialam weny co do obiadu,wiec zrobilam pomidorowke na udkach z kurczaka,a do tego gofry z dzemem :-)

reklama
zQo ja mam podobnie, 0 wspolpracy, wilele razy zwracalam nauczycielkom uwage i nic. Mloda chodzi do prywtnego w centrum i tu akurat jestem zadowolona chciaz dzisiaj zrobila mi straszny szal ale miala 3 tyg przerwy.
Mikusia ja staram sie nie jesc tuczacych rzeczy i nie jadam kolacji tzn jem ale owoce albo jogurt, staram sie nie jesc slodyczy ani chipsow, nie zawsze mi wychodzi. A co do cwiczen to ja robilam a6w plus z abs na nogi i tylek ale po swojemu bo ich tempo jest zabojcze, robilam tez 3 min odchudzanie ale czy dziala to ciezko mi powiedziec. Ja musze sie pozbyc brzucha, troche z tylka i nogi

dziewczyny dziekuje wszystkim za wpisy na temat migdalkow:-) mala bedzie w polsce kilka tygodni wiec tam leczymy ponoc tak mozna tylko jakis formularz trzeba wypelnic.

gwiazdeczka nic sie nie stalo ze nie odpisalas:-)ja tylko tak pytalam bo bylam zestresowana ta mowa mojego dziecka a pisalas ze kogos znasz. czytalam rozne wypowiedzi i artykuly i nie wiedzialam juz co myslec no ale kazde dziecko tez jest inne. okaze sie za kilka miesiecy jakie postepy bo mowi duzo ale mozna zrozumien kilka slow i miesza wszystkie jezyki no ale jak sie okazuje moze to byc spowodowane niedosluchem.

wszystkim dzieciaczkom na forum zycze zdrowka:-)

isabell ja wlasnie mam problem z przedszkolem bo jak zwykle ktos zawalil i zostalam w lesie ,lekarka zapewniala mnie ze nie musze nigdzie zapisywac go do przedszkola ze ona wysyla mu o miejsce w przedszkolu specjalnym ale okazalo sie ze tego nie zrobila,zostalam teraz z niczym bo o miejsca teraz ciezko a on nie jest dobrym kandydatem na przedszkolaka:crazy: psycholog edukacyjna oczekuje odemnie ze podam jej przedszkole do ktorego szymon poszedlby od sierpnia a ja takowego jeszcze nie znalazlam bo miejsc nie ma a dowiedzialam sie tydzien temu ze jestesmy bez przedszkola:szok:

yas powiedz mi jak wyglada badanie sluchu u takiego malego dziecka bo my tez mamy 3 maja ale ja czarno widze bo on nie bedzie wspolpracowal malo tego nie da sie nawet dotnac:crazy:

zQo my robilysmy w pl jesli tu tak samo wyglada to jest to taki apart z czyms typu sluchawki czy koreczki do uszu i leci tam muzyczka. najpier do jednego uszka wkladaja i na monitorze wykres sie pokazuje a pozniej do drugiego i drukuja wykresiki. powtarzaja 3razy zeby sie upewnic czy to samo wychodzi. trwa to kilka sekund wiec mysle ze maly twoj tez wytrzyma. powodzenia i jeszcze raz zdrowko duzo a tobie sil i mam nadzieje rozwiazesz sprawe przedszkola.

zQo to chyba pozostaje ci rozjerzec sie po prywatnych przedszkolach tam tez masz te 2,5 godz darmowe a w miedzyczasie starac sie o miejsce w specjalnym.
Alez ja mam dzisiaj zly dzien, takiego nerwa mam ze sama ze soba nie wytrzymuje. Szukam lozka dla mlodej i nie umiem sie zdecydowac.
eBay - The UK's Online Marketplace
a to mi sie szalenie podoba

zQo my robilysmy w pl jesli tu tak samo wyglada to jest to taki apart z czyms typu sluchawki czy koreczki do uszu i leci tam muzyczka. najpier do jednego uszka wkladaja i na monitorze wykres sie pokazuje a pozniej do drugiego i drukuja wykresiki. powtarzaja 3razy zeby sie upewnic czy to samo wychodzi. trwa to kilka sekund wiec mysle ze maly twoj tez wytrzyma. powodzenia i jeszcze raz zdrowko duzo a tobie sil i mam nadzieje rozwiazesz sprawe przedszkola.

to raczej sie nie uda bo on jest autystyczny i samo to ze bedzie ktos cos do niego mowil i zalozy mu cos na glowe wywola histerie no ale zobaczymy

Isabell wiem ze mozna w prywatnych tez tylko ze z tego co slyszalam tam o miejsce trzeba skladac duzo wczesniej niz do takiego przyszkolnego councilowskiego:crazy:

dziękuję dziewczynki za gratulacje myśle że jak bardzo się czegoś chce to można to osiągnąć :)

zqo życze wytrwałości i dużo siły dasz rade wszystko co robisz robisz dla dzieci tak trzymaj
bzyczek dziękuję za zaproszenie umówię się z doty i jakoś dopasujemy dzień pasujący nam trzem i wpadniemy na kawkę a jeśli chodzi o siłownię to muszę powiedzieć że jest super na rozruszanie się i dodaje energi

mikusia nie mam jakiegoś jadłospisu ale np. na śniadanie jem np. mleko z płatkami, tost z dżemem,kanapka z ciemnego pieczywa z wędlinką,biały ser lub pasztet jak lubisz na drugie śniadanie np. sałatka owocowa, joghurt, naleśnik z dżemem zależy na co masz ochotę póżniej możesz zjeść zupę na obiad jem to co przygotuje dla reszty domowników tylko np. jeśli mam schabowy z surówką i ziemniakami to ja ziemniaków nie jem tylko mięsko z sałatą lub surówka albo np sałate z wkrojonym kurczakiem do środka i jakiś dresing no i tyle żadnych słodyczy ciast chipsów zamiast tego jem rodzynki i migdały
ostatnio przeczytałam również super radę jeśli jesteś na diecie zamień duży talerz na mały bo na małym zmieści się mniejsza porcja i nigdy nie bierz dokładki powodzenia
jeśli można zapytać jaką masz wagę bo u mnie to sporo za dużo dlatego tak drastycznie do tego podeszłam no i jeszcze drugie tyle jest do zrzucenia

reklama
Do góry