reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

azorek a moze to ciaza;)?

ehhh faktycznie juz nie ma taniego latania, zwlaszcza jak sie lata cala rodzina. za taki jeden wyjazd do Polski ma sie wycieczke w tropiki;p

reklama
witajcie,
widze ze kazda zyje jakims wyjazdem... ja juz tez sie nie moge doczekac my lecimy na poczatku lutego a pozniej na swieta wielkanocne, no a w poniedzialek przylatuja 2 babcie do wnusia:)
zaczelam sie zastanawiac jak to zrobic zeby maly mial ubezp w Pl ... i chyba najpierw musze mu wyrobic pesel?? czy wystarczy jak moja mama wezmie go na swoje ubezp??
tyle nas czeka zalatwiania w pl...
w poniedzialek tez odbieramy paszport dla naszego skarba, taki smieszek z niego.. probujemy go nauczyc zeby spal na boczkach lub brzuszku bo ma glowke z tylu plaska:/ ale w nocy przez te zmiany spi po 4-5 h wiec jak juz chcemy sie wyspac to kladziemy go w ostatecznosci na pleckach i spi 7h:) mam nadzieje ze jakos ladnie mu sie uformuje ta glowka:)
pozdrowionka :**

Azorek ty to masz z tym zdrowiem, mam nadzieje ze juz ci lepiej
Basienka moja mama ma moja dwojke pod swoim ubezpieczeniem i normalnie chodzimy do lekarza i recepty dostajemy

gwaizdeczka chodzilo mi o jakas stluczke czy cos w tym stylu, czesciej takie rzeczy zdazaja sie jak jezdzimy nie swoim autem.. swoja droga myslalam ze taki depozyt jest drozszy- moja siostra kiedys wypozyczala i pliacila 4 tys

basienka fajnie wam ze bedziecie miec gosci a pozniej w tak krutkim czasie jedziecie az 2 razy do pl :-)
co do peselu to wydaje mi sie ze bedzie wymagany

azorek jak sie czujesz? mam nadzieje ze juz lepiej i ze nie bedziesz wiecej tak cierpiala wspolczuje ci

Witajcie w ten piatek 13 stego :-) widze ze 1 jestem jak nigdy ja juz chce wiosne a wy?? ja juz licze dni do wyjazdu choc jeszcze troche zostalo ale juz niemoge sie doczkac tak mi sie teskni za pl :-) jakos kiepsko sie czuje spiaca jestem eeh to zycie wogole choroby nas nie omijaja ostatnio a ja na zoladek to poprostu odlatuje czasami :-(

anitha takie stluczki czy kradziez ayta to jest ubezpieczone napewno nikt za to depozytu nie zabiera

witam sie:-) pogoda dopisuje choc lekki mrozek trzyma ale spacerek bedzie dzisiaj bo nie wysiedze w domku;-):-D ja juz lepiej tak poprostu czasem mmnie dopada....gorzej jak torbiel rosnie bo wtedy wzywam karetke i koncze w szpitalu:zawstydzona/y:ostatnio tak bylo ze bylam sama z mloda(miala drzemke wtedy) dostalam meeega boli (biore kodeine bo nic innego juz nie dziala na mnie), zadzwonilam na nhs24 trzymali mnie na tel prawei 40 min i stwirrdzili ze mam isc ISC do gp hahaha zadzwonilam do gp przyszli na wizyte domowa i obie panie dr stwierdzily ze wyrostek:-Da wyrostek mi uzuneli razem z peknieta torbiela w 2001 roku:-D wezwaly karetke moj na biegu wracal do domu zeby sie mloda zajac i w szpitalu sie okazalo ze torbiel byl 5,5cm srednicy (to jeszcze maly miewalam wieksze:confused2:) chcieli mnie na zabieg juz zostawic ale wyszlam na wlasne rzadanie bo wiedzialam ze sie musi wchlonac:zawstydzona/y:mialam juz dwie operacje w pl na lewym jajniku i boje sie bo kazde kolejne grzebanie przy nim oslabia go niestety a jeszcze mi potrzebny jest;-) ja juz sie do bolu przyzwyczailam niestety:zawstydzona/y:nikt nigdy nie mogl zrozumiec czemu ja np na wf-ie w szkole mam zwolniebnie ze nie cwicze z powodu miesiaczki.....jedna babka i tak kazala mi biegac na ocene i musialam zrobic 12 okrazen na biezni....po 8 zemndlalam i wzywala karetke:sorry:pozniej juz mialam spokoj na lekcji wf z ta pania:-D i celujacy na koniec roku heheheh zadosc uczynienie ze mnie wtedy zmusila do biegania:tak::-D

azorek wspolczuje...oby wszystko sie ulozylo ale faktycznie powinni cos z tym zrobic bo takie nawracajace torbiele to tez nie fajnie...ja mam kolezanke ktora poszla na operacje - wlasnie usuniecia torbieli - i podczas operacji sie okazalo ze nie ma jednego tylko kilkanascie tak sie chowaly...

ja tez taka pogoda ostatnio ze chodze z Malym na dlugie spacery bo trzeba korzystac...ja sie strasznie mecze i kurwuje bo tutaj sa takie drogi ze albo pod gorke albo po jakis wybojach a ja nie mam sily...

basienka gdyby moj spal chociaz te 5h to bym byla szczesliwa...ale w nocy nie moge narzekac bo ja tylko budze sie na karmienie ale to nawet z lozka nie wstaje bo maly spi z nami...a tatus wstaje na zmiane pieluszki i czeka az syn usnie;p bo sie strasznie drapie a skubaniec tak potrafi sprytnie niedrapki zdjac ze ja sama nie umiem tego wytlumaczyc;p

dziewczyny mysle o Chrzcie i tak sie zastanawiam...gdybysmy lecieli to pewnie bez bagazu duzego i nie wiem czy napisac w zaproszeniach ze jesli chca cos dac malemu to niech sie to do koperty zmiesci bo pozniej my musimy myslec o transporcie;/ bo jak samochodem bysmy sie wybrali to nie bylo by problemu;/ ale zwlaszcza moj maz ma taka rodzine ze sie moze obrazic...

reklama
Przerazona ale rodzina tez powinna pomyslec, przeciez wiedza ze nie mieszkacie w polsce wiec musiecie sie z tym zabrac. Ja jak wysylalam zaproszenia to napisalam ze wolalbym pieniadze bo nie bede miala jak sie z tym zabrac zreszta i tak sie wszyscy pytali co chcemy. Pozniej jak urodziny robilismy to tez sie pytali co wolimy prezent czy kase.
Ja wlasnie mloda przegonilam po dworze 2 godz plus w sumie 1 godz w aucie i mi padla. A w dzien to ona mi nie spi dobe pol roku. Trzeba korzystac ze slonka bo pewnie znowu niedlugo deszcze przyjda i trzeba bedzie w domu kwitnac

Do góry