reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
witajcie,
jak tam u was poatek13?? my z niuniusiem nie kusimy losu i nie wychodzimy dzisiaj - zartuje heh... dzisiaj dzien porzadkow:D
dzieki za odp pewnie moja mama malego wezmie na swoje ubezp. bo chcialabym isc w polsce do pediatry sprawdzic go z kazdej strony heh:) bo tu na wszystko i tak mowia zawsze tak samo- absolutely fine
azorek duzooo zdrowka!!
przerazona my tez w kwietniu robimy chrzciny i mam nadzieje ze nie dostaniemy jakis gratów:/ bo tez lecimy samolotem, oczywiscie bedzie to skromne przyjecie zero szalu ok15osob obiad i kawa i do domu..heh:) menu i calym przyjeciem zajmie sie moj brat bo jest szefem kuchni i robimy w tej restauracji gdzie pracuje wiec mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow i przyjedziemy na gotowe...:)
my teraz bierzemy bagaz bo nikt nie wie ze przyjezdzamy, a jak przyszlaby paczka do domu to pewnie zorientowaliby sie:) ale w kwietniu tez nie bede sie ciagac z torbami tylko wysle paczke:) wygodniej i taniej:)

Ja tez porzadki robie :) Meza z mala na spacer wyslalam, no i wrocili po 1,5 godziny a ona nie spala przez 20 min:eek: Moja to w ogole spi kiepsko, w dzien ma 1 drzemke na godzinke, a w nocy mi sie czasem co godzine budzi, wiec sie ciesze jak 2-3 przespi. O 7 to nawet nie marze ;)
Przerazona wy malemu jeszcze za kazdym razem w nocy pieluche zmieniacie? Bo Ania juz w 1 spi przez 10-12 godzin - niedobra mama ze mnie :zawstydzona/y: a ze spacerami to wszystkie chyba mamy podobnie, ja juz teraz nie mam z tym problemu, ale jak sie kiedys zaraz po cc wybralam to muzialam po meza dzwonic zeby po mnie przyjechal, bo niedalam rady z gorkami.
Moja tez sie bardzo drapala, ja uzywalam pajacykow z wbudowanymi rekawiczkami, bo inne jej spadaly.

Basienkaa ile twoj juz wazy? Bo Anula to sama siebie przechodzi - w 12 tygodniu wazyla ponad 7kg, a ja zawsze myslalam ze dzieci karmione piersia az tak nie tyja :-D
My tez mamy chrzcimy w kwietniu, w wielkanocny poniezialek, a bilety mielismy kupione jeszcze przed narodzinami malej - z tym ze po nas zawsze przyjezdza moj tata, a potem mamy jego stary samochod do uzytku, zardzewialy, ale jezdzi :)

Ostatnia edycja:
cytryna ja swojego wazylam jakies 2tyg temu i tez przeszedl sam siebie bo 8kg:) klucha wiekszosc ciuszkow to ma na 6-9miesiecy
a od kiedy chcesz podawac jej cos innego do jedzonka??? moj juz sprobowal jabłuszka troszeczke....
o widze ze chrzciny beda nasze dzeci mialy w ten sam dzien bo my tez 9.04:)
a kiedy lecicie do pl?? bo ja mysle pod koniec marca ale czy nam sie to uda...jeszcze nie mamy biletow:/

z tego co piszecie to moj do spiochow nalezy....:) w nocy mi ladnie przesypia, a w dzien tez ma z 2 i 3 drzemki czasami nawet po 1,5 h a jak go wezme na zakupy to i przez 4 h mi dotrzymuje towarzystwa i spi grzecznie:)

Mloda mi pospala 40 min a wstala taka marudna ze myslalam ze ja roszarpie, do dupy takie spanie. Po czym wylalam na nia goraca a wlasciwie rzaca kawe. Akurat sobie zrobilam i szlam z nia do pokoju a ona na mnie wpadla. Na szczescie nic sie nie stalo, od razu ciuchy jej zdjelam. A teraz to sama bym poszla spac. Swierze powietrze mi nie sluzy, haha.
Ja tez do polski zazwyczaj paczke wysylam chyba ze na krotko jade to wtedy mi sie nie chce bo musze to wczesniej zapakowac i wyslac to wtedy bagaz biore. Tez sie zastanawiam zeby pojechac do polski na wielkanoc ale jak patrze na bilety to mi sie odechciewa. Niby nie az tak droga ale jak mam wywalic 500 to wole na wakacje odlozyc.

Dziewczyny mozecie polecic jakis ciekawy zestaw plydooh lub moonsand? Tak mysle zeby mlodej kupic ale nie wiem za bardzo co wybrac

Ostatnia edycja:
Isabelll to cie tylko pociesze ze moja 3 miesieczna spala dzis mniej nzi twoja Maja ;-)
Basienkaaa to super ci spi maly :tak: i jaki duzy jest! My jedziemy na ubrankach na 3-6 miesiecy, ale mysle ze za max 3 tygodnie tez bedziemy sie przezucac na wieksze. Jak z nia ide na jakies zajecia dla mam i niemowlat i poronuje z innycmi dzieciakami, to jest tak duza jak 5-6 misieczne dzieci.

My lecimy 4 kwietnia, easyjetem do Krakowa.

Ja ja chyba na samym cycu przetrzymam do 5-6 miesiaca, bo prawdopodobnie ma skaze bialkowa i jeszcze w mojej rodzinie sporo osob ma alergie i nietolerancje pokarmowe.

Ide jesc obiadek, a wieczorem mamy w planach niemowlecy masaz :)

jak cisza to cisza a jak sie rozpiszecie to nie moge zapamietac co ktorej chcialam odpisac :)

u nas na oba chrzty kazdy przychodzil z koperta , jedynie dominik dostal jeszcze lancuszek a patryk bransoletke z wygrawerowanym imieniem i data urodzenia.
teraz jak jest mozliweosc robienia paczek to nie ma sie co martwic o nadbagaz :)

cytryna a ty z krakowa jestes??

ja mialam dzis mega ciezki dzien w pracy, jestem taka wykonczona ze ledwo na oczy patrze , bo oczywiscie po powrocie na szybko trzeba bylo obiad robic sprzatac bo moj nic nie zrobil...
co do piatku 13 go to ja wogule nie skojarzylam tego, dopiero jakas godzine temu jak ogladalismy wiadomosci to mowili o tym :-D

moje chlopaki teraz sie bawia zabawkami, :)
fajnie Cytryna ze Twoja mala ma kontakt z takimi dzieciaczkami jestem ciekawa jak moj sie bedzie zachowywal jak narazie to tylko miedzy doroslymi...az mam wyrzuty ze nie ma kontaktu z takimi maluszkami ...ale ja nawet nie znam nikogo kto ma takie malenstwo, w Polsce nadrobi bo u mojego w rodzinie w zeszlym roku az 7 dzieciaczkow sie urodzilo:D
uuu a co to za masaz niemowlecy?? moze ja tez swojemu zaczne robic:)

reklama
cytryna my tak co 4h przebieramy ale w nocy zalezy jak sie przebudzi na karmienie;/

to widzę, że tylko mój najmniej waży;) a ja już po 10min noszenia mam dość;)

Do góry