reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

dziendobry:-) witam z kawa i herbata w sumie hehehe cos dzisiaj sie dospac znowu nie moge i jaka soslabiona wstalam :baffled: myslalam ze zemdleje w drodze do kuchni:crazy: wzielam witaminki zjadlam jablko i robie mix zapijajac to kawa:zawstydzona/y: nic mi sie nie chce a musze odprowadzic amelkowne do przedszkola przesadzic kwiatki podlac kwiatki i chcialam umyc 3 okna ale chyba odpuszcze sobie jednak dzisiaj:zawstydzona/y:

reklama
kurcze dziewczyny bo az mi wstyd przy Was. skad Wy macie tyle sily??? ja tego syfu w domu to nie ogarniam;/

co do diety to bardziej chodzi mi o to zeby zdrowo jesc, regularnie i pic...bo caly czas zapominam...;)ale dalej weny brak.

anitha u nas ten sam problem. tez bysmy musieli pksami podrozowac z lotniska i na lotnisko, w Pl tez czekaly by nas taxi...ja myslalam o kwietniu ale moj mi mowi ze moze lepiej wlasnie na wkacje. wszystko zalezy od tego kiedy dostaniemy kase...a te 3 baki to w jedna strone? a powiedz mi co robicie z ubezpieczeniem zdrowotnym? bo ja to bym chciala isc z Malym na jakis przeglad;) no bo do gina to i tak pojde prywatnie.

Azorek trzymaj sie i odpusc sobie robote skoro takzle sie czujesz
Przerazona ja dzieci wpisalam na ubezpieczenie mamy bo z ta karta europejska to wiecznie mielismy problem, zreszta pamietam ze musialam za nia placic ale to jakis czas temu bylo. Co do podrozy do pl to w jedna strone, przynajmniej nam tak idzie. A podroz do przyjemnych nie nalezy, strasznie dlugo wiec nie wiem czy my sie autem wybierzemy chyba ze zaplanujemy sobie tak zeby kilka razy po drodze sie zatrzymac bo moje dzieciaki ciezko to wytrzymuja.
ja wczoraj zabralam sie za porzadki w papierach i przepadlam na 2 godz.

ja dzieci zarejstrowalam na adres tesciowej wiec nie ma z tym problemu tylko za kazda recepte musze zaplacic 10 zl , jak bylam z dominikiem w szpitalu to musialam placic normalnie. co do paliwa to tyle wychodzi w jedna strone , tez wszystko zalezy od jazdy , wiadomo jak jedziesz szybciej to pali wiecej.. pamietam ze jak zmarl tesciu to jechalismy takim tempem ze tankowalismy 5 razy.. moje dzieci juz sie do jazdy przyzwyczily , i co smieszniejsze jak jedziemy tyle godzin to daja rade a jak jedziemy gdzies tutaj np maz odwozi mnie do pracy to jest szal...

wracajac jeszcze do wyjazdu na wakacje to sprawdz najpierw ceny my chcielismy jechac w lipcu ale ceny roznia sie o 200 f za bilet wiec dlatego jest to czerwiec do 28 ceny sa jeszcze ok.

witajcie dziewczyny macie racje podroz autem jest strasznie meczaca my juz zrezygnowalismy z jazdy autem bo mamy sprawdzona wypozyczalnie aut na lotnisko nam facet podstawia auto mama na caly czas pobytu w pl jedziemy na lotnisko i odbiera od nas auto oddaje depozyt i wsio :-) i wcale drogo nie wychodzi moze nawet taniej niz autem juz z biletami samolotowymi -polecam :-)

azorek pisalam do ciebie na gg w tej sprawie co mi wyslalas na priva ale sie nie odezwalas

Ja auto w Polsce mam wiec tym sie nie przejmuje a jak bilety na samolot zarezerwuje sie wczesniej to wychodzi taniej niz autem, chociaz nie jest juz tak tanio jak kiedys i na 4 osoby ok £500 trzeba wydac

dokladnie ja sprawdzalam dla nas tak z ciekawosci jak gwiazdeczka napisala o tym i wyszlo mi za same bilety 400 a gdzie tam bagaz... wiec 500 trzeba liczyc do tego transport na lotnisko i spowrotem wiec 600 f jak nic:szok: za pozdroz autem razem z paliwem wyszlo mi w tej chwili 900f wiec to tylko roznica 300 f . moze i za te pieniadze wynajelo by sie auto (niewiem jakie sa ceny) ale na depozyt tez trzeba miec..nie daj boze cos by sie stalo to i depozytu sie nie odzyska.

ja juz dzieci polozylam i teraz sie relaksuje ;-) a jutro do pracy

Anitha ja tez sie relaksuje. Majka standardowo przed 18 zaczyna szal, chyba juz zmeczenie bierze gore bo jest okropna. Ja wlasnie patrzylam na bilety na wielkanoc, niby nie az tak drogo £500 ale chyba wole poczekac do wakcji

anitha nie wiem co sie moze stac zeby depozytu ci nie oddali musialabys chyba palic a awucie spalic tapicerke albo cos nie wiem bo inne wady takie mechaniczne to wszystko jest ubezpieczone nam nigdy facet nie sprawdza auta mowimy mu gdzie stoi on nam oddaje kase my mu kluczyki i pa depozyt to srednio 500 zl a auto za dobe to od 100 do 130 zl za dobe zalezy jakie auto

reklama
witam sie i ja. po pracy wracam jakas taka zmeczona cos sie dospac ciagle nie moge. jak sie klade do lozka to zasnac nie moge nie wiem czy ze zmeczenia czy co:dry: wczoraj wogole wieczorem dostalam takich boli w dole brzucha (po str lewego jajnika) promieniowaly mi na plecy polozylam sie zwinelam w klebek i wylam ze 20 min:no::-( wiec jesli dolicze do tych boli poranne zle samopoczucie to wynik mam jeden ...pewnie wyskoczyl mi paszkwil na jajniku ehhh i kolejny okresik znow bedzie mega bolesny:zawstydzona/y: grrr i tak do konca zycia ehhh

iza ja te karty ubezp europ robilam rok temu jakos i nic mnie nie kosztowaly. a problemy w pl robia bo to karta ktora uzywasz w razie wypadku czy czegos naglego a tak zeby jakies badania czy do lekarza na tzw przeglad to sie placi niestety a dwa ze marudza bo wtedy NFZ kasy nie da od razu za pacjenta tylko czekaja dlugo na zwrot z NHS:dry:

Do góry