reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

lullaby witam i gratuluję przyszłej mamie!!!! Fajnie że jest nas coraz więcej!!!

Dziewczyny ja jutro mam 12 godzin w pracy nie naróbcie mi zbyt dużych zaległości, z umiarem tu proszę ;-).

A we czwartek mam scan trzymajcie kciuki!!!

Czyli jednak muszę iść do GP po tę receptę. ok dzięki za odpowiedzi. Do czwartku popołudnia pewnie w tedy odpalę kompa! Już tęsknię!

tu link do wiadomości

http://www.tvn24.pl/fakty.html

o i link na radio, radiostacje od koloru do wyboru!!

http://www.radio.biz.pl/

Jak będziecie oglądać i słuchać to może...... tyle nie napiszecie :p.

Oki po edycji tekstu (GOSIEK), hiii, idę spać.

Dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Asiek nie wiem jak u ciebie w przychodni ale u mnie mozna zadzwonic rano i umowic sie na wizyte"emergency" tego samego dnia.Lekarz od skanu pewnie nie ma mozliwosci przepisania ci lekarstw.
Ja jakis czas temu pisalam Ewie jak bylo na moim skanie.
Jesli zorganizujecie kawke w pt to chetnie sie zalapie.
Dobranoc
Witam Nowa Przysla Mamuske:)

Witam z ranka. Malutki dzis troche lepiej ale ciagle katarek mu leci z noska wiec jezeli chodzi o piatek ( w tym tyg) to ja sie jeszcze nie pisze, musze poczekac az wszystkie symptomy przeziebienia mina.
Barnimek spal jak aniolek, pierwszy raz obudzil sie o 6 rano - a jest to normalna pora jego pobodki a co idzie z tym i mojej. Ale nienarzekam:-) jest dobrze bo w nocy spie od 9 do 6 rano czyli super!!!!

lullaby- witam , widzialam ze juz pisalas na szkocji wiec milo ze do nas wrocilas;-):tak: no o ile kojaze to jestes 6-sta osobka (mamusia) z Edi. :-D Jest nas coraz wiecej:-D

Hej witam w ten paskudny poranek, oj ta pogoda mnie dobija, nawet na spacer nie ma jak się wybrać choć i tak ledwo chodzę. Na dodatek mój Kuba w niedzielę zle się poczuł, gorączka i kaszel, wczoraj już było dobrze, rano wstałam, przyszykowałam mu wszystko do szkoły a on stan podgorączkowy więc znowu siedzimy razem w domu:-:)-:)-(.
Oj dziewczyny jestem tak strasznie spuchnięta że aż skóra na rękach i nogach mnie boli, oby to się już jak najszybciej skończyło. Wczoraj zabrałam się za odkurzanie, zrobiłam jeden pokój i nie umiałam ustać na nogach, normalnie myślałam, że mnie cos od środka rozerwie.
Asiek po receptę to do GP ewentualnie położną możesz poprosić ale ona i tak będzie musiała ją załatwić od GP
Rudzia to współczuję, ja z upławami też miałam problem i w pl dostałam globulki i maść i szybko przeszło, ale masz rację jedz i przebadaj się, zawsze to będziesz spokojniejsza. Mi ręce opadają do tych szkotów. Jak moja położna nie przejmowała się mną i moimi dolegliwościami praktycznie przez całą ciążę to teraz zaczęła, co prawda twierdzi że nie jestem spuchnięta i wyglądam bardzo dobrze to nie podoba jej się moje ciśnienie i te proteiny w moczu no i to że twierdzę że puchnę, to inni to olewają. Zobaczymy jak to będzie w poniedziałek bo mam powtórkę badań.
Ewa oni zawsze pytają czy chcesz te badania, ja powiedziałam że tak ale w końcu na nie nie poszłam. Super że wracasz do formy i nie jest powiedziane że w ostatnim trymestrze będziesz się zle czuła, owszem będzie Ci ciężej ale może być ok. Ja dopiero w połowie 8 miesiąca zaczęłam się zle czuć, nie licząc oczywiście wcześniejszej zgagi.
Emilia super że czujesz ruchy, wspaniałe uczucie dopóki fasolka nie zacznie na dobre szaleć, moja już mało co się rusza a jak już to niestety jest to bolesne, za mało miejsca już ma
Kravat ja odkąd Kuba się urodził a właściwie odkąd byłam z nim w ciąży to tylko raz miałam wakacje, tydzień nad Bałtykiem, w przyszłym roku raczej też nici z wakacji, co najwyżej posiedzę trochę w Polsce ale z dwójką dzieci to nie wakacje, no chyba że wygram w lotto i wybierzemy się gdzieś. Co do piesków to polecam cocer spaniela, ale podobno te czarne są łagodniejsze i co za tym idzie łatwiejsze do wychowania. ja akurat miałam złotego, kochana była. Obecnie mam labradora bo oboje z mężem chorowaliśmy na takiego psiaka i zawsze chcieliśmy mieć większego i teraz z własnego doswiadczenia powiem że jeśli ma być to pies domowy to lepsze są te mniejsze, duże jako domowe się nie sprawdzają, ja po mojej po jej 10 minutach w domu nie umiem pozbyć się sierści, jest wszędzie. Czytanie o charakterach psów, może i pomocne ale w przypadku mojego psa się nie sprawdziło. Labaradory są fajne pod warunkiem że je wytresujesz i potem tą tresurę podtrzymujesz. ja obecnie mam 9 szczeniaków w domu, uwielbiam je ale sprzątnia po nich i zajmowanie się nimi zaczyna mnie dobijać, nie mam na to siły. Ale dobrze nam idzie, już drugi dzień uczą się jeść z miski więc jeszcze 2 tyg i je oddajemy.
Jeśli chodzi o rowerek to myślę że pora roku nie jest tutaj przeszkodą.
Lullaby witam i gratulacje
Ale ja się zaczynam czuć samotna bo praktycznie wszystkie z Ed jesteście

Witam,
isabellL ja tez nie z Ediego ;)
Co do psiakow, to o charakterach sie naczytalam i nawet korespondowalam z hodowcami, ale nadal nie wiem :-p pierwszy nasz wybor to cocker, tylko koniecznie z rodowodem i suczka ;-) , no ale zobaczymy, bo znowuz mamy znajomych co choduja lhasa apso i czekaja az mala bedzie w ciazy. IsabellL rozumiem ze dopuszczaliscie swoja kobietke, czy tez przypadkowo ;], skad wzieliscie "partnera"?

Podloga w lazience zalozona, za tydzien zakladamy carpet na schody, choc w planie byly surowe i po pomalowaniu wygladaja cudownie, ale niestety odwiedzil nas sasiad, ze nie moze odpoczac, bo slyszy jak dzieci biegaja i radzi zalozyc carpet.... dla swietego spokoju ide na kompromis :-(

Jejku kobietki, czy Wy wszystkie jestescie w ciazy??? :-)
Piekna pogoda dzis, u Was tez tak?

Dzień dobry wszystkim:-) pogoda ble i fe...:dry:
lullaby- witamy:-)
Kurcze kolejna mama z Edynburga-aż zaczynam się czuć samotna w tym Glasgow:-( niby do Edynburga mam 20 minut pociągiem (wg mojej mamy, która tam na jakieś delegacje jeździła) ale z dzieckiem to i tak wyprawa prawie jak na drugi koniec kraju:-) Choć teraz jak Ala jest większa urządzamy coraz więcej i coraz dłuższe wyjścia....uch...do dziś pamiętam te pierwsze dwa miesiące po porodzie....czułam się jakby ktoś mnie w kajdany zakuł:no:
Kravat ja nie jestem w ciąży...to znaczy nie mam pewności ale chyba nie :p

Lullaby gratuluje i serdecznie witam na forum super że jesteś z Edinburgha to się pewnie spotkamy
Dziewczynki ja w tym tygodniu niestety odpadam pracuje od 12 do 3 i od 6 do zamkniecia poniewaz dwie osoby sie zwolnily od nas z pracy teraz sami wszystko ciągniemy masakra ja zapraszam w przyszłym tygodniu jak tylko będę miała rotę to ją podam i może uda się spotkać zazdroszcze Wam że możecie się spotkać wcześniej ja to zawsze mam pecha :-(
W przyszłym tygodniu za to zapraszam do siebie tak bardzo chciałabym Was poznać:-)

kravat to akurat był przypadek, przypałętały sięjakieś kundle które nam żyć nie dawały, przeskakiwały przez ogrodzenia sąsiadów, polamały nasze ogrodzenie, jeden nawet siedział tu ponad 2 dni aż w końcu właścielka się po niego pojawiła, ale na przyszłość partnera mam bo na mojej ulicy mają czarnego labradora. A skąd jesteś?
Pogoda paskudna bla ble ble :no::no::no:
Almani nie wiem jakim cudem z Glasgow do Edi 20 min, chyba ze ekspres ale i tak chyba jedzie dluzej. Do mnie masz blizej :-):-)

isabelll- zycze zdrowka dla synka.
kravat- ja tez nie jestem w ciazy

Jezeli wiekszosci pasuje wpasc do mnie w piatek to super , ja niestety z malym sie nieruszam. Do Ciebie Ewka mozemy sie wybrac w nastepnym tygodniu. Ciezko cos ustalic...:-( Chyba ze wpadniesz wprzerwie od 3-6?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry