reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ja uwielbiam psy,moim marzeniem jest owczarek niemiecki najlepiej dwa chcialabym miec:-D
Kravat wszystkie sa urocze,ale ale jak dla mnie ten trzeci:-)

reklama
Ten trzeci jest piękny normalnie taki słodziak że masakra. My w Polsce mieliśmy sznaucera miniaturę tzn dalej mamy tylko rodzice męża go maja jest cudowna mądra bardzo tylko tak jak male pieski zaczepia wszystkie większe:-) i myśli że da im radę. Ja kocham psy moim marzeniem jes owczarek niemiecki, labrador gold retriver ten długowłosy albo dalmatyńczyk uwielbiam duze psy ale to jak urodze dzidziusia i morze jeszcze jednego później dom i dopiero później piesek najlepiej dwa:-) żeby samotny nie był, ale ten trzeci maluszek jest cudowny

Kurcze, strasznie ciezko jest sie zdecydowac, bo jest tyle za i przeciw
chcialabym miec madrego psa, ale najlepszy w tek kwestii bylby owczarek colli, mieszkamy na wsi i mamy mnostwo przestrzeni, z drugiej strony jak nie bedzie mi sie chcialo wyjsc to mysle ze takiemu juz ogrodek nie starczy na wybieg :confused:

Poza tym nigdy nie lubilam malych psow, ale z wiekiem czlowiek zmienia kategorie wyboru - przerazajace :-p
Mam czas do swiat...

Tak apropos prezentow zaraz Filipo bedzie mial urodzinki i znowu trzeba wykazac sie kreatywnoscia, myslalam juz o rowerku, ale czy na zime jest sens?

Spaniel najlepszy:tak: to są cudowne psy zwłaszcza dla dzieci:tak: te drugie bywają wredne, a trzeci mimo, że słodziak to trochę za mały chyba.
Co do rowerka- czemu nie- trochę pojeździ jak będą ładniejsze dni, potrenuje i oswoi się do wiosny:-) gdyby to była Polska to sanki byłyby lepsze no ale tutaj nie spodziewam się raczej dużej ilości śniegu:-p

Szkoda że z kawą nam nie wyszło!! Ja w przyszłym tygodniu odpadam, ponieważ jedziemy do mojej kuzynki do Anglii w odwiedziny. No ale tak daleko od siebie nie mieszkamy, pewnie coś się wkrótce zorganizuje!!

Kravat co do psów poczytaj o ich charakterze na necie będzie ci łatwiej dostosować psa do swoich oczekiwań. Choć jak trafisz na jakiegoś pieska z charakterkiem to i czytanie o rasie może okazać się zbędne :-).

Dziewczyny nam pytanie ponieważ idę na skana nie wiem czego się spodziewać? Chodzi mi o receptę na tabletki na nudności, czy osoba wykonująca badanie upoważniona jest do wypisania recepty?

Ewa witamy w naszych okolicach!!!! :-D

Nie mam pojęcia na pewnno jest upoważniona Twoja midwife ale z nia sie pewnie jeszcze nie widzialas, podejrzewam ze tak jakby co to powiedz ze masz duze nudnosci i niech ci powie co robic jak nie on to sie zapisz do GP powiedz ze zalezy Ci na czasie i on Ci na pewno da, bedzie dobrze szkoda ze w takim razie nie zgadalysmy sie rano sama bylam caly dzien teraz tez czekam na meza az ze szkoly wroci.
Chciałam Wam powiezieć że mi energia do życia wróciła od 3 dni czuje się tak jak przed ciążą normalnie rewelacja super jestem szczęśliwa jak nigdy dotąd, ja wymiotowałam 2 razy jak za szybko rano zjadłam, a i ochota na kawe mi wrócila dzisiaj kupilam bo myslalam ze przyjdziecie i pozniej sama sprobowalam sobie zrobic i zobaczyc co bedzie i bylo cudownie normalnie wypilam ze smakiem WRACAM DO ŻYWYCH przynajmniej gdzieś tak do 7 miesiaca pozniej pewnie znowu bedzie zle:-)

Może się uda coś we czwartek lub piątek zaaranżować (ja mam wolne) :-).

Ewa ja ostatnio kapiuczinka się napiłam, a po chwili wylądowało w kibelku :eek:. Cieszę że ty już jesteś sobą, Ja pewnie muszę jeszcze troszkę poczekać na tą WIELKĄ chwilę! ;-)

EWA - gratuluję ukończenia 1 trymestru!!!!

Asiek jak nie polozna to napewno twoj gp ci da,ja na szczescie nie mialam takich problemow,wspolczuje:-(
Ewa to super ze ci juz lepiej ja mialam mdlosci do ok 13 tyg,troche wymiotowalam ale najbardziej gonilo mnie do toalety jak poczulam lub przypomnialam sobie zapach kielbasy zywieckiej,rodzice meza przywiezli nam jak bylam w pierwszych tyg ciazy i za duzo zjadlam:-D
Obys juz cala ciaze czula sie tak dobrze bo nie znaczy ze jak juz koncowka to bedziesz czula sie zle,ja do samego konca czulam sie dobrze,nawet w dzien porodu nie wiedzialam ze to juz,jeszcze bylam na poczcie i na zakupach i ogolnie mialam dobre samopoczucie:-D

Dziękuje za gratulacje, może rzeczywiście będę szczęściarą do konca i będę się dobrze czuła mam taką nadzieje pierwszy trymestr poszedł ok oprócz zmęczenia jakie czułam cały czas co bym nie zrobila to już bym siadła a najlepiej spała a teraz znowu się czuje normalnie no i ominęły mnie nudności a to chyba najgorsze co może być w ciąży

reklama
Witajcie!
Melduje się przyszła mama z Edynburga:)
O ciąży wiem od dwóch tygodni-druga kreseczka na teście pojawiła się błyskawicznie:-)
Dziś byłam na pierwszej wizycie, teraz czekam na telefon od położnej. Czytam w necie o ciąży w UK, ale ciągle wydaje mi się, że mało wiem. I tak sobie myślę, że wszystkiego się dowiem, jak sama to przeżyję :-D

Do góry